אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרואסון האחרון של כורסאל: עוד רשת מזון קטנה קורסת צילום: עמית שעל

הקרואסון האחרון של כורסאל: עוד רשת מזון קטנה קורסת

רשת קונדיטוריות הבוטיק כורסאל פטיסרי סוגרת את סניפיה, שנה בלבד לאחר שהפילנתרופ סמואל פינטו רכש אותה והשקיע בה מיליוני שקלים

31.12.2015, 08:12 | אורנה יפת

אחרי חמש שנות פעילות נסגרה רשת קונדיטוריות הבוטיק כורסאל פטיסרי. בסוף השבוע האחרון נסגרו ארבעת סניפי הרשת האחרונים, וכל העובדים, שמספרם כ־40, פוטרו.

הרשת נוסדה ב־2010 על ידי בני הזוג מיכאל וסופי קבריט שעלו לארץ מצרפת, אך לאחר שצברה חובות הכניסו בני הזוג את איש העסקים והפילנתרופ סמואל (סם) פינטו לשותפות, וב־2014 הוא רכש את מלוא הבעלות על הרשת. פינטו משמש יועץ לבנק רוטשילד העולמי ויו"ר הארגון החינוכי כל ישראל חברים.

פינטו הוא שהחליט על סגירת דלתות רשת הפטיסרי שהתקשתה להרוויח כסף. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים. הסניף הראשון נפתח ברחוב דיזנגוף בתל אביב, ואחר כך עבר לרחוב בן יהודה. הרשת פתחה סניפים גם באבן גבירול בתל אביב ויצאה מתל אביב לגבעתיים ולרעננה. לפני שנה הושק סניף הרשת ברחוב רוטשילד בתל אביב, ואחריו נפתח גם סניף בהרצליה פיתוח. בבעלות הרשת היה גם מפעל באלפי מנשה. בשנה האחרונה נותרו ארבעה סניפים פעילים: באבן גבירול ובבן יהודה בתל אביב, בהרצליה פיתוח וברעננה.

לפני כמה ימים הודיעה הרשת בפייסבוק על סיום דרכה: "לקוחות אהובים, הגיע הזמן להיפרד ולהגיד לכם תודה. תודה על חמש שנים מופלאות בהן שמחנו להכין לכם את הקינוחים הצרפתיים הטובים בישראל. תודה לעובדים היקרים... תודה לספקים שדאגו לנו לאספקה הטובה והטרייה ביותר... מקווים שעוד נתראה בקרוב".

סניף כורסאל בבן יהודה בת"א. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים, צילום: עמית שעל סניף כורסאל בבן יהודה בת"א. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים | צילום: עמית שעל סניף כורסאל בבן יהודה בת"א. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים, צילום: עמית שעל

מדובר בעוד רשת קטנה שלא שרדה את הקושי הכלכלי בענף המסעדנות, כמו בייקרי 19 שנסגרה החודש. עובדים לשעבר בכורסאל טענו כי הם פוטרו ללא מתן פיצויים. פינטו מציג תמונה שונה, ובשיחה עם "כלכליסט" טען כי שילם את כל המשכורות והפיצויים לעובדים. "העסק הזה הפסיד כסף מההתחלה", אמר פינטו. "השקעתי בו הרבה מאוד מיליונים. זה עסק קטן שלא עבד, הפסיד כסף ולכן החלטתי לסגור אותו. כמו הרבה עסקים קטנים שסובלים בישראל מהמחסור בתיירות, כך גם העסק הזה. הייתם צריכים לכתוב עליו כשהוא פעל ולא כעת שהוא נסגר".

כמה כסף השקעת ברשת?

"הרבה מיליונים. אני לא מעוניין להגיד לך את הסכום המדויק".

העובדים טוענים שפוטרו ללא פיצויים והחברה חייבת להם כסף.

"שילמתי לעובדים את כל המשכורות וההפרשות לפנסיה עד חודש נובמבר. שילמנו להם גם פיצויים".

כורסאל פעלה בניהולו של מיכאל קבריט, הגדירה את עצמה "מקום לאניני טעם" והתגאתה בכך שחומרי הגלם שלה מיובאים מצרפת. הסניף ברוטשילד, שהושק באוקטובר 2014 בנוכחות שגריר צרפת בישראל, כבר התרחב ופעל גם כביסטרו צרפתי.

קבריט צוטט אז באומרו: "בתוך ארבע שנים כורסאל הפכה לשם דבר, וזו רק ההתחלה. מטרתנו לשנתיים הקרובות היא לפתוח עוד סניפים, והפרויקט העיקרי שלנו יהיה לפתוח בית ספר למאפים של כורסאל בשיתוף עם מאפייה צרפתית מוכרת שלא נחשוף את שמה... לפני כשנה הצלחנו לפתות את סמואל פינטו להצטרף לפרויקט כורסאל ולפוטנציאל הפיתוח שלו".

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
שוב עבדו על המשקיע
לצערי עוד אחד נפל בפח, סאם פינטו יהודי צרפתי שרצה להשקיע ברשת מזון צרפתית / ישראלית האמין לכל סיפורי הנסים והנפלאות שהנהלת החברה סיפרה לו, בטח בילבלו לו את השכל שעוד מעט יש תפריט חדש, שאנחנו רוצים להרחיב את הרשת על ידי זכיינות, נוסיף מוצרים לתצוגה ועוד כהנה וכהנה בדותאות ללא שום אחיזה בקרקע. למזלנו אותו משקיע הוא יהודי עמיד מאוד ככה שבשבילו המיליונים שהוא הוציא זה כמו 20 אלף לאדם רגיל אף אם היה מדובר באיש קבע לשעבר או באיש הייטק שחסך כל השנים כדי להגשים את חלומו הקולינרי הוא היה נכנס לתסבוכת של חובות ועיקולים.
רונן , רמת גן  |  04.01.16
33.
הפרת חוקי עבודה בישראל
שמעתי מכמה עובדי הרשת לשעבר, שפיטרו אותם מהיום להיום ללא התראה מוקדמת וגם ללא הבטחה לשלם את כספם הן של המשכורת והן של הפיצויים. החברה משאירה פרטים אלו לוט בערפל וטוענת כ "יש לשמור על אופטימיות זהירה". מדובר על חברה צעירים חלקם סטודנטים , בעלי משפחות שרוצים לדעת מה קורה עם התגמול המגיע להם על אותם ימים שקמו בבוקר ב5 כדי לפתוח את המקום ב6. לא פעם ראשונה שהנהלת הרשת בפועל מסתבכת עם תלונות עובדים לשעבר, בדיקה קלה בגוגל מעלה כי עובדים בעסקים אחרים שעבדו תחת אותה הנהלה גם התלוננו על פגיעה בשכרם. מערכת המשפט והעיתונות חייבת לעמוד לצד אותם עובדים חלשים מול אותם בעלי הון ואנשי הנהלה המסתתרים תחת המעטה המפוקפק של חברה בע"מ.
אילן טל , מושבה בצפון הלא רחוק  |  03.01.16
32.
אם תשימו לב, הרבה עסקים קטנים נסגרים בתל אביב
הסיבה: לאנשים בקושי יש כסף לאכול. אמנם יש הרבה מאוד עשירים בישראל אך הם רב הזמן בחו"ל וקונים בחו"ל כי גם הם לא פראיירים ולכן אי אפשר לבנות עליהם להחזיק את העסקים הקטנים והחנויות. בגלל זה תמיד חשוב שיהיה מעמד ביניים רחב וחזק במדינה קפיטליסטית כי מעמד הביניים הוא זה שקונה ומחזיק את העסקים הקטנים, החנויות, המסעדות וכו. מה שקורה בישראל זה בעצם שישראל היא כבר מדינת עולם שלישי שכל אוצרותיה נמכרו למשקיעים מחו"ל. אפילו תנובה וחברות הביטוח והפנסיה כבר לא שייכות לישראלים. במדינת עולם שלישי האזחרים מנוצלים לייצור עבור בעלי המפעלים והתעשייה במשכורות רעב ועובדים שעות רבות ביום עבור זה. זה לא משאיר לרב העם לא כסף ולא שמן כדי לקנות בקורסאל או בכל חנות או מסעדה. בקושי בסופר הם יכולים לקנות. וזה עוד בלי להזכיר את העובדה שאפילו מפירות הייצור פה וזה כולל פירות מהעץ ופירות התעשייה, תושבי מדינות עולם שלישי לא נהנים כי הכל מיוצא לחו"ל והם נשארים עם העודפים. ישראל מדינת עולם שלישי. פקחו עיניים וראו.
כלכלן מפוכח  |  03.01.16
לכל התגובות