אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Cnature: מגדיר חי וצומח בישראל לטיול המשפחתי הבא צילום: יצרן, אפסטור

Cnature: מגדיר חי וצומח בישראל לטיול המשפחתי הבא

ראיתם עקבות ואתם תוהים אם מדובר בשועל, ארנבת או תנשמת? רוצים לדעת אם הפרח שקטפתם מוגן? צלמו אותו והעלו לאפליקציה של Cnature ותוכלו לקבל תשובה

01.01.2016, 21:39 | רפאל קאהאן

אפליקציית Cnature היא מגדיר אלקטרוני וארכיון לחי ולצומח, שמאפשרת לחובבי טבע לזהות מגוון רחב של בעלי חיים וצמחים באמצעות מספר לחיצות כפתור.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי המפתחים היא כוללת צילום תמונה בשדה והגדרתה באמצעות מספר שאלות פשוטות; מגדיר מקיף של בעלי החיים של ישראל (עופות, יונקים וזוחלים); מגדיר עקבות, צמחי בר והצגת החי והצומח בסביבת המשתמש על ידי זיהוי מיקום. למשתמשים יש גם אפשרות לפתוח עמוד פרופיל אישי לשמירת תמונות ושיתופן.

 , צילום: יצרן, אפסטור צילום: יצרן, אפסטור  , צילום: יצרן, אפסטור

האפליקציה היא המוצר הראשון של הסטארט-אפ הישראלי, Cnature, בוגר חממת החדשנות MindCET מבית מט"ח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית). פעולת הזיהוי נעשית באמצעות ממשק של שאלות ותשובות בעברית. היא ממפה את מיני החי והצומח באזור בו נמצא המשתמש בזמן אמת ומאפשרת לו להעזר במשתמשים אחרים לזיהוי התמונה. האפליקציה חינמית להורדה ולשימוש הן בגוגל פליי והן באפסטור.

מפתחי Cnature מתגאים בכך שהאפלקיציה היא המגדיר המקיף ביותר של המגוון הביולוגי בישראל, עם כיסוי של אלפי מינים. בתחילת חודש ספטמבר 2015 זכתה Cnature במקום הראשון בשלב הגמר הישראלי של תחרות הסטארט-אפים העולמית לחברות בתחומי הטכנולוגיה החינוכית - Global EdTech Startup Awards.  

האפליקציה קלה ונעימה לשימוש וכבונוס גם מעוצבת בצורה נאה ומזמינה. כל התכונות שלה זמינות למשתמש ישירות ממסך הבית והביקורת היחידה שלי היא שממשק המשתמש דורש קצת יותר מדי לחיצות, מלבד בעיה קלה זאת, מדובר באחת מהאפליקציות הטובות בהן התנסיתי בשנה האחרונה וכזו שתהיה שימושית לכל חובב טבע בארץ. 

יש לציין שהאפליקציה נועדה בעיקר למטיילים בטבע והיא משמשת לזיהוי והכרה של צמחים וחיות בר בלבד. זאת אומרת שהיא לא תזהה צמחי תרבות ונוי וחיות מבוייתות, בשורה רעה לחובבי הגרניום.

החברה נוסדה בידי ארבעה חברים וחובבי טבע מושבעים: נדב בוכר, אלון קליין אורבך,יקיר נרקיס ויצחק חייט. שותפים נוספים במיזם: שרה גולד, מנהלת אתר צמח השדה, אייל ברטוב, צלם טבע בינלאומי, אסף בן דוד מומחה לעקבות וסימני חיים.  

תגיות