אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע הפרמיירליג כל כך מעניינת? צילום: רויטרס

מדוע הפרמיירליג כל כך מעניינת?

השחקנים הטובים בעולם משחקים בספרד, והקבוצה הטובה בתבל היא גרמנית - אבל הליגה האנגלית מספקת הרבה יותר אקשן מליגות אחרות. הסטטיסטיקה מוכיחה זאת

01.01.2016, 13:16 | אוריאל דסקל

חינוך הכדורגל שלי מגוון. גדלתי על מילאן הגדולה של אריגו סאקי בסוף שנות השמונים ותחילת שנות התשעים. צפיתי בכמעט כל משחק של ברצלונה וריאל מדריד מאז 1993. אני עוקב אחרי הבונדסליגה שנים רבות - ועדיין, מבחינתי, הליגה הכי מעניינת בעולם היא הפרמיירליג. בלי תחרות.

קראו עוד בכלכליסט

כן, קשה לא לשנוא את כמויות הכסף שנשפכות לתוכה. קשה לראות את הדומיננטיות של הקבוצות ספוגות הנפט בשנים האחרונות וקשה לאהוב את המשקיעים האמריקאים שמגיעים למשחק האנגלי עם סמלי דולרים במקום אישונים. ורמת הכדורגל עצמו לא הכי גבוהה. ועדיין, אי אפשר להוריד את העניינים מהמשחקים בליגה האנגלית. ווסטהאם-סוונסי נראה הרבה יותר טוב מאתלטיקו מדריד-ויאריאל (שתי קבוצות טובות בהרבה). תנו לי, ולמיליונים אחרים, ניוקאסל נגד בורנמות' על פני דורטמונד-וולפסבורג.

אבל למה? למה הליגה האנגלית הרבה מעניינת מאשר כל ליגה אחרת?

מלבד השוויון היחסי בחלוקת משאבים, מה שמוביל לשוויון יחסי במגרש, יותר כדורגל משוחק בפרמיירליג מאשר בליגות אחרות.

לפי בדיקה של חברת הסטטיסטיקות של INSTANT, שפרסם אורי קופר בידיעות אחרונות, בפרמיירליג משחקים 64.9 דקות, כלומר פעילות על המגרש מתרחשת כמעט 65 דקות, זאת בעוד שבגרמניה משחקים 64.7 דקות, באיטליה 63.8 דקות ובלה ליגה 63.2 דקות. זה לא נראה הבדל גדול מדי אבל בממוצע יותר כדורגל משוחק באנגליה. כשמחשבים גם את מספר העבירות, מבינים למה המשחק באנגליה נראה זורם הרבה יותר. באנגליה נשרקות 22.8 עבירות במשחק. זה פחות מאשר באיטליה, ספרד וגרמניה - שם נשרקות 28+ עבירות במשחק. זה משמעותי כי זה אומר שהמשחקים בפרמיירליג זורמים הרבה יותר. 

עכשיו, לא רק שמשחקים יותר זמן והמשחקים יותר זורמים, המשחקים באנגליה מלאים ביותר אקשן. לא מדובר על שערים - בפרמיירליג יש 2.6 שערים במשחק, שזה בסדר - 149 בעולם מבין כל הליגות (אם אתם רוצים שערים, צפו בליגה השנייה באנדורה - 4.83 במשחק) - מדובר על פעילויות באינטנסיביות גבוהה. למשל, ב-2014 שחקן הבונדסליגה שרץ הכי הרבה ספרינטים עשה זאת 875 לאורך העונה. באותה שנה, עשרת השחקנים שרצו הכי הרבה ספרינטים בפרמיירליג - עשו זאת יותר מ-1,400 פעמים בעונה. אפילו אם מביאים בחשבון שבבונדסליגה משחקים פחות משחקים, מדובר בהפרשים גדולים. עכשיו, בוא נשווה את מספר הספרינטים והפעולות האינטנסיביות באנגליה לספרד.

שחקני לסטר חוגגים, צילום: רויטרס שחקני לסטר חוגגים | צילום: רויטרס שחקני לסטר חוגגים, צילום: רויטרס

מבדיקה של רפא בניטס, מאמן ריאל מדריד היום ומאמן ליברפול לשעבר. בספרד שחקן ממוצע ירוץ 278 מטרים במשחק במהירות גבוהה. 230 מטר הוא ירוץ בספרינט (מהירות הכי גבוהה). באנגליה, שחקן ירוץ בממוצע 294 מטרים במהירות גבוהה ו-254 מטרים בספרינט. לא רק זה, מספר המאבקים בין שחקנים באנגליה גדול בהרבה מאשר בספרד. למשל, בספרד שחקן יקפוץ לכדור גובה עם שחקן אחר 4 פעמים במהלך משחק בממוצע. במאבק על הדשא על הכדור, הוא ישתתף 10 פעמים במהלך משחק. באנגליה המספרים גדולים בהרבה - פי 3 יותר קפיצות לגובה (12) ופי 2.8 יותר במאבקים על הדשא (28).

אז כן, יש הרבה יותר ספרינטים ומאבקים על הכדור באנגליה. "ביג דיל" נכון. אוקיי, אבל אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שעל פי מחקרים 80% מהשערים מובקעים אחרי ספרינט של המבשל או הכובש, אז די ברור שיש יותר אקשן איכותי בפרמיירליג מאשר כל ליגה אחרת.

הפרמיירליג היא ליגת הכדורגל הנצפית בעולם והסיבות לכך ברורות (מדומיננטיות אנגלו-סכסית בכל מחלקת בידור ועד שיווק מהוקצע) אבל בסופו של דבר, בפרמיירליג יש יותר אקשן, פחות עצירות משחק, יותר פעילות על הדשא - מה עוד צריך?

כן, אפשר להגיד שאיכות הכדורגל לא גורמה ושליאו מסי, ניימאר וכריסטיאנו רונלדו, השחקנים הטובים בעולם, משחקים בספרד, בעוד שבאיירן מינכן, הקבוצה הטובה בעולם, משחקת בגרמניה. אפשר גם להגיד שהקבוצות האנגליות מפשלות בליגת האלופות והן פשוט גרועות בליגת אירופה. כן, אפשר להגיד את כל זה. אבל הליגה הכי טובה בעולם, זו שמספקת הכי הרבה סיפורים, את המירוץ הכי מעניין, את הכי הרבה אקשן זו הליגה האנגלית הבכירה. 

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אי אפשר להוריד את העינים מהליגה האנגלית???
אני מבינה שזו דעה אישית, אבל קבל דעה אישית אחרת: היום היו 5 משחקים במקביל בליגה "הטובה בעולם" . שיעמומון כזה כבר מזמן לא היה! ועוד להגיד שווסטהאם-סוונסי נראה הרבה יותר טוב מאתלטיקו מדריד-ויאריאל? ושרוב אוהדי הכדורגל נהנים פחות מהכדורגל ההתקפי הנפלא של דורטמונד??? קצת הגזמת לא?
מיכל , סיגנל הידונה פארק  |  02.01.16
7.
נכון, ולסטר היא הקבוצה הטובה בתבל
דסקל, דווקא בעונה שבה האיכות הליגה אנגלית בנסיגה, ואת זה אומרים כל הפרשנים באנגליה, אתה בא עם הסטטיסטיקות ההזויות האלה? כפי שאתה בעצמך אמרת, הליגה השנייה באנדורה היא ההוכחה לכך שכל הנתונים הללו לא מוכיחים שום דבר באשר לאיכות. ולסטר היא עוד הוכחה לכך.
יואב בן גרא , רחובות  |  03.01.16
6.
נרדמתי באמצע
הרגיש כמו משחק בפרמיירליג... נו באמת, בליגה הארגנטינאית במשך עשור האליפות הוכרעה רק במחזור האחרון ולפעמים אפילו אחרי, אז מזה אני מבין שהיא מספקת הרבה יותר אקשן ועניין ולכן היא יותר טובה מכל הליגות שהוזכרו בכתבה? גם בארה"ב, או בכל מקום אחר עם פלייאוף, הליגה הרבה יותר מותחת, אז? אין לי בעיה עם אנגלופילים, כל אחד וטעמו, אבל פשוט תיהנו מהליגה שלכם יחד עם כל שאר התיירים ביציעי הישיבה המשמימים ותפסיקו לנסות לשכנע שלמרות שהרמה נמוכה יותר זו עדיין ליגה טובה יותר. תתרכזו בלהנות מהמתרחש על הדשא בליגה "הטובה בעולם".
גברי , תל אביב  |  02.01.16
5.
זה הכל עניין של הסתכלות
כתבה מעניינית אך נוטה לכיוון אחד. אז נכון יש יותר כוח, ספרינטים, מאבקים ופחות עבירות אבל ואבל גדול ממתי הכדורגל הוא עניין רק של פיזיות ? אם היו נתונים על פסים מדויקים ושליטה בכדור אני בטוח שהליגה האנגלית הייתה הרחק מאחור. הרי כמו שהכתב רשם הוכח ש80% מהשערים מובקעים אחרי ספרינטים של המבשל או הכובש אבל!!! 100% מהשערים מובקעים אחרי מסירה מדויקת ו/או כדרור של הכובש או המבשל. אז נכון שבליגה האנגלית יש הרבה יותר מאבקים ותקלים אבל מי אמר שבכלל צריך להגיע למאבק אם אפשר לחטוף אותו בלי מאבק? דוגמא: בספרו של פרגרסון הוא אמר שאחת הטעויות שלו היה שיחרור של יאפ סטם ההולנדי בגלל שהייתה לא ירידה בתקלים והוא היה כבר בגיל מתקדם. הטעות כמו שפרגרסון אמר בספרו היה להקשיב לאנליסטים ולא להבין למה יש לו ירידה בתקלים. רק בדיעבד הם הבינו שבגלל גילו המתקדם הוא הבין איפה למקם את עצמו והיה חוטף את הכדור עוד לפני התקל ולכן הייתה לא ירידה בתקלים. אז שוב זו דרך אחת למדוד איכות של ליגה על ידי פיזיות אבל כבר 10 שנים שהכדורגל לא מונע מפיזיות אלא מחוכמת משחק ,דיוק וטכניקה. לא סתם קבוצות הספרדיות מגיעות לשלבים המאוחרים שנה אחרי שנה. הם המציאו את עצמם מחדש ולא צריך מבנה כמו של סוס ולרוץ ספרינטים כמו סוסים. צריך לחשוב, לנוע, לתת פס מדויק, להשתלט על הכדור לכיוון התנועה וכו. משהו שיש בליגה האנגלית אבל הרבה פחות על אף שבליגה האנגלית יש פי 2 ויותר כסף מליגות מתחרות. אין בליגה האנגלית צעירים ולא אופק של אימון נכון כמו בגרמניה או בספרד. יש סך הכל הרבה מאוד כסף שנכון שהוא משפיע מאוד אבל עד שלא יבנו דרך אימון נכונה ויפתחו צעירים הם פשוט ישלמו המוןןןןן כסף על שחקנים טובים וגם לא טובים. תודה ויום טוב. אני שמח שיש דיון פורה בנשוא וגם הכתב מביא טיעונים מעניינים.
גיל , רעננה  |  02.01.16
4.
שושו מתגובה 3:
אתה צוחק? היית פעם במשחקי כדורגל בגרמניה, טורקיה, יוון, סרביה, ארגנטינה, ברזיל? אפילו בצרפת? הליגה האנגלית היא אחת הליגות החלשות ביותר כשזה מגיע לעידוד ואווירה. כל מי שהיה במשחקים של יונייטד, סיטי, ארסנל, צ'לסי, טוטנהאם ושות' יכול להעיד שאין שם שום אווירה ושום נעליים, אלא בעיקר תיירים, עשירים וסתם מבוגרים שיושבים ומתלוננים. הכסף והחוקים המחמירים ביציעים גרמו לכך שהאווירה בפרמיירליג היא מהעלובות ביותר ביבשת.
רונן  |  02.01.16
לכל התגובות