אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השריפה ליד בורג' חליפה היתה הפרומו: "מאות מגורדי השחקים של דובאי בסכנת התלקחות"

השריפה ליד בורג' חליפה היתה הפרומו: "מאות מגורדי השחקים של דובאי בסכנת התלקחות"

מומחה בטיחות אש טוען כי השריפה במלון אדרס בדובאי בליל הסילבסטר היא תמרור אזהרה לדליקות נוספות במגדלים הגבוהים בעולם. במרכז החששות עומדים רכיבים כמו פוליאוריתן ואלומיניום שבהם נעשה שימוש בשכבות הציפוי של בניינים רבים - והוצאו מחוץ לחוק רק ב-2013, לאחר שיא הבנייה באזור

02.01.2016, 12:56 | שירות כלכליסט

מאות מגורדי השחקים של דובאי בסכנת התלקחות, כך מזהיר מומחה בבטיחות אש בעקבות השריפה שפרצה בערב הסילבסטר במלון אדרס (The Address), הצמוד לבורג' חליפה – המגדל הגבוה בעולם.

עדים לתקרית תיארו כיצד הלהבות כיסו את המעטה החיצוני של המלון בתוך שניות, וקרעו את החזית החיצונית "כמו נייר". הסיבה לדליקה עדיין לא ידועה, אז זוהי השריפה השלישית שפורצת בגורד שחקים בדובאי מאז 2012, והיא מעוררת מחדש את הפחדים בנוגע לשימוש בחומרים דליקים ביותר במאות גורדי שחקים ברחבי האמירויות.

השריפה במלון אדרס בדובאי, צילום: רויטרס השריפה במלון אדרס בדובאי | צילום: רויטרס השריפה במלון אדרס בדובאי, צילום: רויטרס

"בינתיים עוד אף אחד לא מת, אך במוקדם או במאוחר יהיו קרבנות", אמר פיל בארי, יועץ לבטיחות אש בחברת CWB פייר סייפטי בבריטניה, בראיון לדיילי טלגרף. גם בשריפה במלון אדרס לא נהרג איש, אך הרשויות בדובאי אישרו כי 16 אנשים נפגעו, בעיקר פגיעות קלות.

הפינוי מהמלון בדובאי לאחר השריפה, צילום: רויטרס הפינוי מהמלון בדובאי לאחר השריפה | צילום: רויטרס הפינוי מהמלון בדובאי לאחר השריפה, צילום: רויטרס

במרכז חששות הבטיחות עומד השימוש ברכיבים מפוליאוריתן ואלומיניום בשכבות הציפוי של בניינים ברחבי הנסיכות. השימוש בחומרים הוצא מחוץ לחוק רק ב-2013, לאחר שיא הבנייה באזור. המלון שעלה ביום חמישי בלהבות נפתח במאי 2008, כלומר לפני הוצאת החומרים מחוץ לחוק. "הלהבות טיפסו למעלה במהירות גדולה ממה שאפשר בכלל לדמיין, זה היה נוראי", סיפר עובד בחנות בקומת הקרקע של המגדל.

להערכתו של ברי, שעבד ככבאי במשך 30 שנה, קרוב ל-70% מגורדי השחקים בדובאי מורכבים מחומרים דליקים. אולם הוא הוסיף כי זה כמעט בלתי אפשרי לגלות ממבט בלבד Tם הבניין מצופה בחומר דליק.

קיימת האפשרות של התאמת הבניינים עם מטפי כיבוי אש חיצוניים או התזה של חומרים עמידים באש עליהם, אך הפתרונות הללו נחשבים יקרים במיוחד, וקרוב לוודאי שיציתו מחלוקת מתמשכת בין היזמים והבעלים שינסו להימנע מלשאת בעלות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בישראל יש שימוש באותם החומרים
ניתן לראות את השימוש הרב באלומיניום כחומר ציפוי (שכמובן אין לו גם חוזק מבני) וגם ביריעות פוליאוריתן -שימוש מסיבי. יריעות פוליאוריתן משמשות לבידוד חום: יריעה במעטפת החיצונית של הבניין מהצד הפנימי (כך מקבלים קירות פנימיים הפונים דרומה - קרים, לא מתחממים מהשמש) שימוש רב נוסף הוא בקירות המעטפת הפנימיים - יריעות אאלה הם המעטפת לקירות הגבס שבונים בחללים הפנימיים, כידוע הקבלנים בונים מעטפת ואת המשרדים והשטחים הפתוחים - בונים מקירות גבס עם יריעות שונות (מחומרים שונים) לבידוד רעש, חום ... כל החומרים האלו, רעילים ולעיתים גם דליקים (הגם שיש תקן התנגדות לשריפה חדש) נ.ב. בניין אלקטרה, רובינשטיין ... מספיק להרים עיניים או לסובב את הראש בתל אביב...
אמיר  |  05.01.16
1.
תביעת נזיקין באמירויות
תארו לכם שיש שריפה. ונשרפים כמה כופרים נוצריים או יהודיים ובעיקר כאלו בחצאיות קצרות מדי ונעלי עקבים גבוהות מדי. האם יטענו בעלי בתי המלון או חברות הביטוח שלפי השריעה הכופרים אינם זכאים לפיצוי? או - שהשרפותם היא עדות לעוצם כחו של אללה המיטיב והרחמן שבקש להזכיר לכופרות וכופרים את עוצם ידו ורחמיו על המאמינים.
אנוש  |  04.01.16