אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדרי-אל חיסלה אחזקותיה במגדל האופרה בתל אביב ברווח של כ-10 מיליון שקל צילום: גלעד קוולרצ'יק

אדרי-אל חיסלה אחזקותיה במגדל האופרה בתל אביב ברווח של כ-10 מיליון שקל

החברה, בשליטת גבי אדרי, מכרה את יתרת אחזקותיה במגדל תמורת 35 מיליון שקל. שטחי המסחר היו ברובם ריקים, מאחר שהחברה לא הצליחה לקבל אישור שימוש חורג להפיכתם לבית מלון

03.01.2016, 17:43 | אורן פרוינד

ארבע וחצי שנים לאחר שרכשה מאלפרד אקירוב שני שליש משטחי המסחר והחניון של מגדל האופרה בתל אביב בהשקעה של 71 מיליון שקל, חיסלה היום (א') אדרי-אל את יתרת אחזקותיה במגדל ברווח של כ-10 מיליון שקל.

היום השלימה אדרי-אל את העסקה האחרונה למכירת יתרת אחזקותיה במגדל תמורת 35 מיליון שקל. העסקה הזו מצטרפת למספר עסקאות נוספות שביצעה במהלך השנתיים האחרונות בהן היא מכרה חלק מהשטחים בהדרגה ואת החניון הסמוך בתמורה כוללת של כ-85 מיליון שקל. שטחי המסחר של אדרי-אל היו ברובם ריקים כיוון שלא הצליחה לקבל אישור שימוש חורג להפיכת השטחים לבית מלון, ולכן האחזקה עלתה לחברה בכ-4 מיליון שקל על פני התקופה ומכאן שהרווח שלה של הנייר מגיע לכ-10 מיליון שקל.

מגדל האופרה , צילום: גלעד קוולרצ מגדל האופרה | צילום: גלעד קוולרצ'יק מגדל האופרה , צילום: גלעד קוולרצ

על המגדל קיים חוב של 15 מיליון שקל לבנק לאומי. בניכוי החוב יוותר לחברה תזרים נטו של 20 מיליון שקל שישמש אותה לתשלום הקרן האחרון של אג"ח מסדרה א' בהיקף של 19 מיליון שקל ביוני 2016. מלבד הפירעון לסדרה א', לחברה קיים עוד פירעון קרן וריבית בהיקף של 100 מיליון שקל ביוני 2017, כך שלמעשה היא קנתה לעצמה במכירה הזו חמצן לשנה וחצי.

אדרי-אל, שנמצת בשליטת גבי אדרי (80.25%), נכנסה להשקעה ראשונית במגדל האופרה בנובמבר 2011 כאשר רכשה כ- 71 מיליון שקל ברכישת כ-6,000 מ"ר משטחי המסחר במגדל האופרה, בשתי הקומות הראשונות, וכן את החניון בפרויקט. מאז ועד היום החברה נקלעה למצב נזילות מאתגר וביוני 2014 מעלות הכריזה עליה כחדלת פירעון והורידה את דירוג האשראי של החברה ל-D לאחר שלא עמדה בתשלומי הקרן והריבית לבעלי אגרות החוב שלה. כמה חודשים לאחר מכן, אדרי-אל הצליחה לפרוע חלק מהחוב ולכן דירוג האשראי שלה הועלה ל-CCC ונשאר כך עד היום.

עבור אדרי-אל היה מדובר בפעם השנייה שלא עמדה בתשלומים למחזיקי האג"ח שלה. ב־2013 הודיעה החברה כי אינה יכולה לעמוד בתשלומים למחזיקים שלה שהיקף החוב בגינן עמד בזמנו על 340 מיליון שקל. כחלק מהמאמץ הכניס בעל השליטה אדרי את היד לכיס ושילם למחזיקי האג"ח 12 מיליון שקל.

באפריל 2014 השלימה החברה את מכירת אחזקותיה בקניון דיזנגוף סנטר בתל אביב לקבוצת משקיעים אמריקאים תמורת 304 מיליון שקל, מכירה שהצילה במידה רבה את החברה. מבדיקה שערך אתר סטוקר עבור "כלכליסט" עולה כי מחזיקי האג"ח הגדולים באדריאל מסדרה א' הם הראל, מגדל, אלטשולר שחם, אנליסט ומיטב דש. בסדרה ב' של החברה מחזיקים מגדל, פסגות, מיטב דש, הראל, אלטשולר שחם וגופים נוספים. לאחר המכירה הנוכחית, אדריאל מחזיקה עשרים נכסים מניבים, בין היתר קניון קריית שמונה שותפות (50%) בתחנה המרכזית בקריית שמונה ומספר מגרשים וקרקעות בצפון קריית שמונה.

מאדרי-אל נמסר בתגובה: "החברה עושה כל שביכולתה כדי לעמוד בתשלומים והתחייבויות העומדות בפניה בשנה הקרובה".

תגיות