אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת משאל העם שיתקיים השנה: מנהלים בכירים בבריטניה פחות לחוצים מברקזיט צילום: אימג'בנק, Gettyimages

לקראת משאל העם שיתקיים השנה: מנהלים בכירים בבריטניה פחות לחוצים מברקזיט

סקר שערכה חברת דלויט מגלה ירידה בשיעור מנהלי החברות שחוששים כי פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי תסכן את פעילותם העסקית. סוסייטה ז'נרל מזהיר: "החלטה בעד פרישה תפגע בצמיחה עד 2026"

04.01.2016, 23:41 | שירות כלכליסט

לקראת משאל עם שצפוי להתקיים השנה בבריטניה על המשך חברותה של הממלכה באיחוד האירופי, ראשי חברות בריטיות מתחילים לסגת מעמדה של תמיכה נחרצת בהישארות — כך לפי סקר שערכה חברת הייעוץ דלויט.

קראו עוד בכלכליסט

 במסגרת הסקר שאלה דלויט מנהלים בכירים אם יהיה זה לטובת האינטרסים של עסקים בריטיים שבריטניה תצביע נגד יציאה מהאיחוד האירופי (מהלך המכונה ברקזיט). בסקר האחרון 62% מהמשיבים הסכימו כי המשך חברות באיחוד נושא בחובו יתרונות, ירידה מ־74% כאשר נשאלה השאלה הזו שישה חודשים קודם לכן. במקביל נרשמה עלייה במספר המשיבים כי הממלכה תרוויח מפרישה כזו — ל־6% כיום לעומת 2% במשאל הקודם.

קצת יותר מרבע מהמשיבים, 28%, אמרו כי החלטתם תהיה תלויה בתוצאות המשא ומתן המחודש שינהל ראש הממשלה דיוויד קמרון עם מוסדות האיחוד על חברותה של בריטניה, זאת לעומת 23% שהשיבו כך שישה חודשים מוקדם יותר.

הירידה בתמיכה בקרב ראשי חברות בהישארותה של בריטניה באיחוד האירופי מגיעה בעקבות סקרים שהראו כי ציבור הבוחרים הבריטי חצוי לגבי שאלת ההישארות באיחוד. סקר שערכה בחודש שעבר חברת ICM גילה כי 41% מהבריטים מעוניינים לעזוב את האיחוד בעוד 42% מעוניינים להישאר. עוד גילה הסקר שינוי בתוצאות אם מוסדות האיחוד האירופי לא יאפשרו לקמרון להגביל את ממדי ההגירה לבריטניה. במקרה כזה 45% יצביעו בעד עזיבה ו־40% יעדיפו להישאר. סקר נפרד שערכה חברת הסקרים סרוויישן גילה כי 42% יצביעו בעד פרישה בהשוואה ל־40% שיעדיפו להישאר באיחוד האירופי.

"רוב ברור של מנהלים בכירים מוסיפים לתמוך בהישארות של בריטניה באיחוד, אך השיעור של מי שמביעים תמיכה בלתי מתפשרת בכך, ירד", אמר ל"טלגרף" הבריטי דיוויד שפרול, שותף בכיר ומנכ"ל דלויט. "זה משקף את מה שראינו בסקרים שבוצעו בציבור הרחב בששת החודשים האחרונים", הוסיף. "כשליש מהמנהלים הבכירים טרם החליטו לגבי עמדתם או ממתינים לתוצאות המשא ומתן המחודש, כך שההסכם שיושג בסופו של דבר עשוי בהחלט להשפיע על הגישה של עסקים לחברות של הממלכה באיחוד האירופי". על רקע זאת, לאחר כמעט שבע שנים שבהן שיעורי הריבית נשמרו בשפל של 0.5%, העלאה פוטנציאלית של הריבית על ידי הבנק המרכזי של אנגליה בחודשים הבאים מהווה רכיב נוסף בחוסר הוודאות השורר בקהילה העסקית.

בתוך כך הזהיר שלשום בנק ההשקעות סוסייטה ז'נרל כי החלטה בעד פרישה מהאיחוד עשויה לדון את כלכלת בריטניה לעשור לפחות של צמיחה נמוכה יותר ולמחוק 0.5%–1% מהתמ"ג השנתי עד 2026. "הצבעה בעד עזיבת האיחוד האירופי מציבה סיכון מהותי", נמסר בסקירת הבנק. אנליסטים בסוסייטה ג'נרל סבורים כי קיים סיכוי של 45% שהבריטים יחליטו לפרוש.

תגיות