אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תעש: ההכנסות שלנו זינקו ב־18% בשנה שעברה צילום: מיכאל קרמר, צפריר אביוב

תעש: ההכנסות שלנו זינקו ב־18% בשנה שעברה

שבועיים לפני הפרטתה הצפויה, פרסמה החברה כי היקף ההזמנות שלה גדל ב־50% והכנסותיה הסתכמו ב־2 מיליארד שקל, בין היתר הודות להסכם עם חיל הנחתים האמריקאי

05.01.2016, 08:26 | הדס גליקו

דירקטוריון תעש מערכות, שתופרט בעוד כשבועיים, התכנס אתמול לראשונה. מדובר באותם חברי דירקטוריון של תעש הישנה, שממנה פוצלו שתי חברות חדשות: נצר השרון, שתרכז את הפעילות שאינה עסקית, כולל פינוי שטחי הנדל"ן לטובת בנייה רוויה במתחם; ותומר, שתרכז את הפעילות המסווגת ותמשיך לפעול כחברה ממשלתית לאחר השלמת תהליך המכירה.

קראו עוד בכלכליסט

לטענת תעש, היא סיימה את 2015 עם זינוק של 50% בצבר ההזמנות לרמה של 7.3 מיליארד שקל, ואילו מכירות החברה עלו ב־18% ועמדו על 2 מיליארד שקל. 70% מהמוצרים שנמכרו בשנה האחרונה היו מערכות נשק חכמות, ובשבועות האחרונים זכתה תעש לפיתוח פצמ"ר מדויק עבור מכרז לחיל הנחתים האמריקאי בהיקף של יותר מ־100 מיליון דולר.

מימין יו"ר תעש אודי אדם ומנכ"ל תעש אבי פלדר, צילום: מיכאל קרמר, צפריר אביוב מימין יו"ר תעש אודי אדם ומנכ"ל תעש אבי פלדר | צילום: מיכאל קרמר, צפריר אביוב מימין יו"ר תעש אודי אדם ומנכ"ל תעש אבי פלדר, צילום: מיכאל קרמר, צפריר אביוב

על פי המסתמן יתמודדו שלוש חברות על רכישת תעש: אלביט מערכות שבשליטת מיקי פדרמן; פלקסטרוניקס האמריקאית; וקבוצה המשותפת לסמי קצב ומאיר שמיר, ששוקלת לפרוש. קרן פימי של ישי דוידי ורנקו של איירה רנרט פרשו מהמירוץ. המתמודדות מתחו באחרונה ביקורת על התנהלות המדינה במכרז בטענה שקיבלו נתונים חלקיים המקשים את תמחור ההצעה.

מחירה של תעש הוערך בעבר ב־2–2.5 מיליארד שקל. רשות החברות קבעה סכום מינימום לרכישה בגובה 1.1 מיליארד שקל המיועדים לתשלומים הנוגעים לפעילות החברה. במקביל צפוי הרוכש לקבל מהמדינה כ־1.5 מיליארד שקל למימון המעבר של תעש לרמת בקע שבנגב.

בעוד כשבועיים יחתמו הרוכשים על הסכמי המכר והעברת המניות, ויגישו לרשות החברות הממשלתיות שמנהלת את התהליך את הצעות המחיר בצירוף ערבות בנקאית של 35 מיליון שקל. תהליך העברת החברה למשקיע הפרטי צפוי להימשך כחודשיים.

בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו על ידי רשות החברות, תעש מערכות תתחיל לפנות את מפעלי החברה ברמת השרון ב־2019, והתהליך צפוי להסתיים ב־2022.

אף שזהות הרוכש עדיין לא ידועה, אתמול השיקה החברה את הלוגו החדש שלה שנבחר בידי העובדים מבין חמש אפשרויות שעיצבו עובדי מחלקת השיווק שלה.

תגיות