אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלוביץ מגדיל אחזקות בפרויקט הרוח הגדול ביותר בישראל צילום: יובל חן

אלוביץ מגדיל אחזקות בפרויקט הרוח הגדול ביותר בישראל

אנלייט, באמצעות שותפות ייעודית עם חברת אוירם שבבעלות משפחת רובינשטיין, תגדיל את אחזקותיה בחברת אנרגיות קינטיות ל-87% - תמורת 11.25 מיליון שקל

05.01.2016, 18:41 | אורן פרוינד
אנלייט אנרגיה מקבוצת יורוקום שבשליטת שאול אלוביץ חתמה היום על הסכם להגדלת אחזקותיה בפרויקט אנרגית הרוח "עמק הבכא" שממוקם ברמת הגולן. מדובר בפרויקט הרוח הגדול ביותר בישראל שהינו בעל רישיון מותנה בהיקף של 102 מגה וואט.  

קראו עוד בכלכליסט

אנלייט, באמצעות שותפות ייעודית שבשליטתה (70%) ובשליטת חברת אוירם (30%) שבבעלות משפחת רובינשטיין, תגדיל את אחזקותיה ל-87% בחברת 'אנרגיות קינטיות' תמורת 11.25 מיליון שקל שמחזיקה ב-60% מהפרויקט. כתוצאה מעסקה זו, אנלייט, המנוהלת על ידי גלעד יעבץ, תגדיל את אחזקותיה בפרויקט עמק הבכא בשרשור מ- 30.5% לכ- 36.5%.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ' | צילום: יובל חן שאול אלוביץ

פרויקט עמק הבכא נמצא בבעלות חברת אנרגיות קינטיות (60%) וד'ר אלי בן דב (40%), האב המייסד של אנרגיית הרוח בישראל. התכנית הסטטוטורית של הפרויקט (תב"ע) אושרה לאחרונה ופורסמה ברשומות. כמו כן חברת הפרויקט חתמה על הסכם עקרונות למימון הפרויקט (TERM SHEET ) עם בנק הפועלים. כחלק מההסכם, הבנק יוביל קונסורציום של מלווים, בשיתוף משקיעים מוסדיים, אשר יממנו את הפרויקט במתווה NON RECOURSE PROJECT FINANCE, בהלוואה שתכלול את תקופת ההקמה ועוד 18 שנים.

הנהלת הפרויקט מצויה במו"מ עם ספק הטורבינות וקבלן תשתיות החשמל וההנדסה האזרחית לחתימת חוזי ההקמה והתפעול של הפרויקט, וכן פועלת מול הגורמים הרלוונטיים לצורך השלמת הדרישות לקבלת היתרי הבנייה לפרויקט.

לאור התקדמות הפרויקט, החברה מעריכה כי הפרויקט יגיע לסגירה פיננסית במהלך שנת 2016. עלות ההקמה הנורמטיבית המוערכת כיום על פי תחשיבי רשות החשמל לפרויקט בהספק 102 מגה ואט הינה כ-650 מיליוני שקל. על פי תעריף החשמל האחרון שפורסם על ידי רשות החשמל לתחום אנרגיית הרוח, העומד על כ-38.8 אגורות, ובהתאם לתחשיב הנורמטיבי שבוצע על ידי רשות החשמל, הכנסות הפרויקט הריאליות (צמודות מדד) מתקבולי חשמל צפויות לעמוד על 105 מיליון שקל לשנה, למשך תקופת הרישיון אשר תיפרס על פני 20 שנים. החברה מעריכה כי ההון העצמי הנדרש לפרויקט יעמוד על כ-130 מיליון שקל.

תגיות