אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשי פרדימן, בעל השליטה באזורים, ירכוש את מיבא פלסט ב-6 מיליון שקל צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

הרשי פרדימן, בעל השליטה באזורים, ירכוש את מיבא פלסט ב-6 מיליון שקל

פרדימן מבקש לרכוש את החברה לייצור אריזות שנקלעה לקשיים לאור חובות של 27 מיליון שקל. המחוזי ת"א צפוי לאשר את העסקה לאור הסכמתו של הנושה המובטח, בנק לאומי, לו חייבת החברה כ-13 מיליון שקל

06.01.2016, 11:47 | זוהר שחר לוי

הרשי פרדימן, בעל השליטה בחברת הנדל"ן הגדולה אזורים, מבקש לרכוש את החברה לייצור אריזות שנקלעה לקשיים, מיבא פלסט, תמורת 6 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בתל אביב צפוי לאשר את העסקה לאור הסכמתו של הנושה המובטח, בנק לאומי.

בחודש שעבר מונו עוה"ד יצחק יונגר ובניהו לאבל כמפרקים זמניים לחברת מיבא פלסט לאחר שנציגי החברה, יצרנית האריזות הוותיקה, הגישה בקשה לפירוקה לאור חובות של כ-27 מיליון שקל. בבקשת החברה, ביקשו באי כוחה לפעול למכירתה כ"עסק חי".

מיבא בלסט היא חברה שנוסדה בשנת 1969 על ידי ליאון יופה ועסקה במהלך השנים בייצור אריזות פלסטיק מסוגים שונים. לפני כ-15 שנה שינתה את פעילותה והתמקדה בייצור ובשיווק של שקיות וטיפות נייר משולבות פלסטיק בעיקר עבור שוק המזון. בארץ מייצרת החברה אריזות לרשת שופרסל ובנוסף יש לה לקוחות גדולים בחו"ל, בהם רשת וולמרט האמריקאית.

הרשי פרידמן, צילום: עמית שעל הרשי פרידמן | צילום: עמית שעל הרשי פרידמן, צילום: עמית שעל

בשבועות האחרונים, לאחר מינויים של עוה"ד יונגר ולאבל למפרקים זמניים, ניסו השניים למצוא רוכשים לפעילות החברה וכן לנכסיה (כמו ציוד, מוניטין וכו'). לפי השניים, אל שולחנם הגיעו שתי הצעות – הראשונה עמדה על 3 מיליון שקל בלבד ואילו השנייה, של הרשי פרדימן, עמדה על 6 מיליון שקלים.

המפרקים ביקשו לקיים התמחרות בין שני המציעים ולנסות ולהשיא את מכיר העסקה, אולם המציע הנמוך מבין השניים סירב לכך.

אתמול (ג') הגישו המפרקים בקשה לשופט הפירוקים בתל אביב, איתן אורנשטיין, לאשר באופן "דחוף" את מכירת פעילות מיבא פלסט לידי הרשי פרידמן, זאת בהסכמת הנושה המובטח הגדול – בנק לאומי, לו חייבת החברה כ-12.8 מיליון שקל.

פרידמן, כך נודע ל"כלכליסט" מתעתד לרכוש את החברה באופן אישי, ופעילותה של החברה הציבורית אזורים, שהוא בעל השליטה בה, אינו קשור ברכישה. ככל הנראה, לקוח משותף שלו ושל מיבא פלסט עניין אותו ברכישה ובהמשך הוא הציע עבור פעילותה וכן עבור הציוד, המכונות והמוניטין של החברה סכום של 6 מיליון שקל (בתוספת מע"מ) שישולמו בתוך 24 שעות ממועד אישור המכר.

בפני בית המשפט ציינו המפרקים כי "פרידמן מתנה את הצעתו בכך שניתן יהיה לחדש את הייצור, הייצוא והאספקה של סחורות החברה ללקוחותיה לאלתר וללא דיחוי וקצב את הצעתו בזמן – עד יום א' הקרוב. לאור האמור מוגשת בקשה זו לאישור המכר בדחיפות, במטרה להציל את מפעל החברה ולאפשר העסקת חלק מעובדיו ושימור הפעילות שלו".

מי שמייצג למעלה מ-60 עובדים בחברה (מתוך 67 עובדים קבועים ועוד כ-20 עובדי קבלן), עו"ד אופיר רונן, תומך בהצעת הרכש אור העובדה שפרידמן צפוי להעסיק לפחות 25 עובדים וכי בכספי המכירה העובדים אמורים לקבל מקדמות על חשבון הכספים המגיעים להם.

המפרקים הזמניים מבקשים להדגיש עוד כי "ככל שהייצור לא יחודש באופן מיידי, יפנו הלקוחות לספק אחר, וקיים סיכוי ממשי לאובדן האפשרות למכירת פילות החברה כ'עסק חי'. כך גם קיים סיכוי ממשי כי שווי מכונות החברה 'יצנח' דרמטית בהיעדר אפשרות למכירת פעילות החברה".

עסקת המכירה טרם אושרה על ידי בית המשפט, אולם לאור תמיכתם של הנושה המובטח ושל העובדים, ובמידה והכנ"ר לא יביע התנגדות לכך, צפוי השופט אורנשטיין לאשר אותה.

תגיות