אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטיינמץ הגיש הצעת הסדר חדשה: מסרב להזרים עוד כסף לסקורפיו צילום: שירלי גבאי אילוז

שטיינמץ הגיש הצעת הסדר חדשה: מסרב להזרים עוד כסף לסקורפיו

בעל השליטה מביע נכונות לקצר את מועדי החזר ההלוואה למחזיקי האג"ח אך לא על פי לוח הזמנים שדרשו. נציגי הראל, מנורה והפניקס צפויים לקבל את התנאים החדשים, כלל ביטוח בספק

07.01.2016, 13:02 | אורן פרוינד

שבועיים אחרי ששלחו מחזיקי אגרות החוב של סקורפיו נדל"ן את בני שטיינמץ לשפר את הצעת ההסדר שלו, הוא חוזר עם בשורה לא מבטיחה במיוחד.

סקורפיו פרסמה היום (ה') מתווה חדש להסדר החוב עם המחזיקים שאינו כולל הזרמה נוספת של שטיינמץ מעבר ל-160 מיליון שקל שכבר הסכים להזרים במתווה הקודם - אותו מתווה שלא קיבל את אישור המחזיקים. ההסדר הנוכחי מגלם תספורת של 33% על חוב של 242 מיליון שקל.

לפני שבועיים דרשו המחזיקים משטיינמץ לבצע אחד מתוך שני שיפורים אפשריים: הזרמה של 24 מיליון שקל נוספים מעבר ל־160 מיליון השקלים שכבר הסכים להזרים במתווה הקודם, או השוואת לוח הסילוקין לזה של בנק הפועלים - המחזיק בחוב של 255 מיליון שקל של סקורפיו. המח"מ של בנק הפועלים עומד על שנה בעוד שהמח"מ של מחזיקי אגרות החוב על פי המתווה המקורי שהוצע להם עמד על כ-4 שנים.

שטיינמץ סרב להזרים עוד כסף עבור המחזיקים ובחר באפשרות של שיפור המח"מ. אלא שהצעתו לא כוללת השוואת המח"מ להלוואת פועלים - שטיינמץ הסכים הסכים לקצר אותו בשנה אחת בלבד ל-3 שנים (פער של שנתיים מהמח"מ של בנק הפועלים).

חברת הביטוח כלל, שהובילה את ההתנגדות להסדר הקודם שהוצע, תצטרך להחליט האם היא מקפלת את הזנב ומאשרת את ההסדר החדש או שמא היא מעוניינת לקחת את החברה לפירוק.

על פי המתווה החדש, סקופריו תשלם למחזיקים 20 מיליון שקל עד סוף יוני 2016, עד סוף יוני 2017 היא תשלם 40 מיליון שקל , עד סוף יוני 2018 היא תבצע תשלום של 60 מיליון שקל ועד סוף יוני 2019 היא תפרע לפחות 80 מיליון שקל. את היתרה (80 מיליון שקל) היא מתחייבת לשלם במועד הפירעון הסופי שחל בסוף דצמבר 2019.

היום צפויים המחזיקים להתכנס בתל אביב ולשמוע על ההצעה החדשה של החברה. חברות הביטוח הראל, מנורה מבטחים והפניקס תמכו בהסדר הקודם שהוצע וכנראה שיתמכו גם בהסדר הנוכחי. כלל, שתמכה בהסדר הקודם תחילה ולבסוף חזרה בה, טרפדה לשטיינמץ את התוכניות בהסדר הקודם ולא ברור מה תהיה עמדתה לגבי המתווה הנוכחי. 60% ממחזיקי האג"ח תמכו בהצעת ההסדר הקודם, אולם לא הצליחו להשיג רוב של 75% הדרוש כדי לאשר אותו סופית.

בצד המתנגד נמצאים מיטב דש, מגדל שוקי הון, עתודות ומרבית המחזיקים הפרטיים. לטענתם, לא ייתכן שאדם שרצה לרכוש את כלכלית ירושלים במאות מיליוני שקלים יבצע תספורת בחברה אחרת.

בעוד שהצדדים מתווכחים בנוגע לגובה הפיצוי ומתווה ההסדר, שווי הנכסים של סקורפיו מתכווץ. ברבעון השלישי של 2015 ירד שווי הנכסים ב־38 מיליון שקל לעומת אשתקד. הירידה, של 26%, חלה בפרויקטים Anri Barbusa, Borispo ו־Podol באוקראינה בהיקף 34 מיליון שקל. בפרויקטים Tyarlevo ו־Pavlovsk ברוסיה חלה ירידת ערך של 23% - 4 מיליון שקל.

בני שטינמץ בני שטינמץ בני שטינמץ

תגיות