אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך הפכה Airbnb לאויבת הציבור צילום: airbnb

דו"ח טכנולוגי

איך הפכה Airbnb לאויבת הציבור

דעת הקהל האוהדת על Airbnb התהפכה במהירות, חוקרים טוענים שילדי דור המסכים הם דור אומלל מקודמיו וגוגל נלחמת בדעה השלילית של נשים על עצמן

07.01.2016, 14:41 | יוסי גורביץ

החברים הטובים של בעלי הבתים

Airbnb, החברה שמאפשרת לאנשים להשכיר חדרים או דירות לזמן קצר, הופתעה לגלות לאחרונה שהיא הפכה לסוג של אויב הציבור.

למה? ובכן, בחודשים האחרונים היתה הצטברות של סיפורי זוועה על Airbnb, מהבחור ששכר דירה בספרד ועבר ניסיון אונס על ידי בעלת הבית בעוד אימו ההמומה מקשיבה לצעקות שלו בטלפון, עבור באשה שגילתה שניצלו את הדירה שהשכירה למסיבת ראש השנה פרועה שהחריבה את הנכס, וכלה במי שפרסם איך אבא שלו שכר בית דרך החברה ומצא את מותו בשל נדנדה לא בטיחותית. אבל למה כל הסיפורים האלה מוצאים קהל דווקא עכשיו?

Airbnb. כבר לא חביבת הקהל Airbnb. כבר לא חביבת הקהל Airbnb. כבר לא חביבת הקהל

כי האמריקאים גילו שעבדו עליהם. החברה פרסמה את עצמה כמי שמאפשרת לאדם הקטן לעשות קצת כסף מהצד על ידי השכרת נכס זניח. בדיקת הנתונים של החברה מעלה שבפועל חלק מרכזי מההכנסות שלה מגיע מאנשים שיש להם יותר מנכס אחד ובחלק מהמקרים יותר משלושה להשכרה. כלומר, מבעלי בתים מקצועיים.

אנשים נזכרים שרגע, החברה אמרה שהיא לא מתחרה בבתי המלון ולא אמורה להיות תחת רגולציה של בתי מלון, אבל בפועל זה בדיוק מה שהיא עושה. כמו כן, Airbnb יצאה בקמפיין תקיף מאד כנגד יוזמה בסן פרנסיסקו לאלץ אותה לשלם מסים. לשם כך, היא עשתה שימוש בבסיס המשתמשים שלה וקראה להם להצביע נגד החוק. כלומר, אנשים שבסך הכל רצו לשכור דירה ללילה או שניים גילו שהם כלי של חברה שמנפנפת בדגל של שמירה על זכויות כשכל מה שהיא רוצה הוא לא לשלם מס.

עוד לא ברור האם החברה בדרך להפוך למותג כמו קומקאסט, ששנוא על ידי חלק ניכר מהאוכלוסייה, אבל אם דבר כזה אכן יקרה, היא תהיה בבעיה רצינית. לקומקאסט יש נכסים ושירותים. ל- Airbnb יש בסך הכל את בסיס המשתמשים שלה. היא עסק אוויר שעוסק בתיווך. אם מספיק משתמשים יחליטו שהיא מגעילה את השועלים, היא תהיה חד-קרן מת מאד.

דור אומלל?

ברשת, כתב פעם ברוס סטירלינג, שנה נראית כמו עשור. המדיה החברתית נמצאת איתנו 9-8 שנים, וכבר קשה לנו לדמיין את העידן שלפניה. היא עשתה בנו שינויים רבים ומאחר והם היו מהירים כל כך, ומאחר ועמדו מאחוריהם אינטרסים כלכליים חזקים, לא היה לנו זמן לדון בהם.

ילדים שגדלו עם הרשת ילדים שגדלו עם הרשת ילדים שגדלו עם הרשת

מתרבים הסימנים שזה לא היה בהכרח שינוי בריא. ארגון בריטי שמפעיל קו מצוקה לילדים מדווח כעת שילדי הממלכה המנוטרת "מאוד לא מאושרים", ושחלק ניכר מהסבל נובע מבריונות רשת ומכך שהמדיה החברתית מערערת את הביטחון העצמי וההערכה העצמית של הילדים.

הארגון השווה בין הנתונים שלו מ-1986 לאלו של היום. ב-1986, הבעיות שעליהן דיווחו הילדים היו התעללות מינית, בעיות במשפחה, התעללות פיזית וכניסה להריון. בסוף 2015, הבעיות הן: בעיות במשפחה, הערכה עצמית נמוכה, עצב, בריונות ופגיעה עצמית. שיעור המקרים שבהם טיפל הקו החם בתופעות של עצב והערכה עצמית נמוכה עלה ב-9% ביחס לשנה הקודמת.

בארגון אמרו שהמדיה החברתית יוצרת על הילדים לחץ להציג חזות שמחה ומרוצה כדי להתחרות עם הפוסטים הנפלאים של חבריהם לשכבת הגיל. כאילו שלילדים בגיל ההתבגרות אין מספיק צרות בחיים, הדור הנוכחי צריך להעמיס על עצמו עוד לחץ כדי שלמארק צוקרברג יהיה כסף לקנות עוד בית.

תפסיקי להצטער כל הזמן

לג'ימייל יש תוסף חדש. הוא נקרא Sorry, "סליחה", והוא מיועד לשכנע אנשים, בעיקר נשים, להפסיק להשתמש במילות ביטול עצמי במיילים שהן שולחות.

סליחה?

אולי במקום שנשים יתנצלו פחות, גברים צריכים להתנצל יותר אולי במקום שנשים יתנצלו פחות, גברים צריכים להתנצל יותר אולי במקום שנשים יתנצלו פחות, גברים צריכים להתנצל יותר

ובכן, חוקרים הגיעו למסקנה שנשים משתמשות בהרבה יותר ביטויי התנצלות וביטול עצמי מאשר בני המין הנוהם. השפה הזו, אומרים החוקרים, מסמנות את הנשים כמי שיש להן סמכות נמוכה יותר. הגיע הזמן לתפוס את הביטויים הללו ולבעוט אותם לכל הרוחות. מכאן התוסף.

כן, גוגל – שידועה בכך שמספר המהנדסות שלה נמוך מהאיי.קיו של חבר כנסת ממוצע – החליטה לסייע להנדסה חברתית ולשכנע נשים לקחת את חלקן הראוי בעוגה. המדור לגמרי בעד, אבל רק בשביל הכיף נאמר שזה נשמע באופן חשוד כמו הסגברה.

אני אהיה בבונקר.

קצרצרים

1. פרויקט רישום המל"טים של ממשלת ארה"ב רושם הצלחה: עד כה 180,000 אמריקאים רשמו במאגר הממשלתי את הגרוטאות המעופפות שהם מחזיקים ברשותם. עד סוף החודש הרישום הוא ללא תשלום ואחר כך יגרור תשלום של 5 דולרים. האזרח מתבקש לציין את מספר המל"טים שברשותו (די ברישום אחד לכולם), את שמו, כתובתו וכתובת המייל שלו. הרישום תקף לשלוש שנים – ומי שייתפס מטיס בלתי רשום צפוי לקנס מזעזע של עד 27,500 דולר.

2. חובבים התוכנה של בלקברי - כן, יש כאלה, ולא מעט – צפויים להתאכזב השנה: כל המכשירים שבכוונת החברה לייצר ב-2016 יתבססו על מערכת ההפעלה אנדרואיד. מסתבר שאם משלבים את המיומנות של בלקברי בהצפנה ובחומרה יחד עם תוכנות המסרונים והמייל שלה ודוחפים את הכל לאנדרואיד, יוצא מוצר שלא מעט אנשים מוכנים לשלם עליו גם היום. הבעיה: כשבלקברי לא מוציאה מכשירים שמצוידים במערכת ההפעלה שלה, זו מתנוונת מצד אחד, ולקוחות בלקברי מתרגלים לוותר עליה מצד שני. מצד שלישי, החברה מתכוונת להשיג סיווג בטחון לאומי למערכת ההפעלה שלה, Blackberry 10, מה שיאפשר לה למכור מכשירים לתעשיית ההגנה המשגשגת ואולי להוציא מכשיר בלקברי לקהל הרחב ב-2017.

3. שופט פדרלי דחה את התביעה שהגישה תנועת PETA בשמו של קוף, על פיה הקוף – שחטף מצלמה מצלם מקצועי ואחר כך צילם תמונות סלפי של עצמו – הוא המחזיק בזכויות היוצרים על תמונות הסלפי. בית המשפט לא חיווה דעה בשאלה האם צילום סלפי הוא פעולה אנושית או קופית, אבל אמר בנימוס שאם מישהו רוצה להעניק לקוף את היכולת לקבל זכויות יוצרים, יואיל וינסה לעשות זאת באמצעות חקיקה ראשית ולא באמצעות תביעה קנטרנית. גם השאלה האם עמותה יכולה בכלל לייצג בעל חיים שלא מסר לה ייפוי כוח כחוק נותרה ללא מענה.

4. שלולית גדולה נקוותה בעיר ניוקאסל שבצפון אנגליה. על פניו, לא ידיעה שצריכה למשוך תשומת לב – אבל השלולית הפכה לסנסציה לאומית כאשר תושבי הממלכה החלו לצפות במתרחש בה ובדרך שבה אזרחים מנסים לעקוף אותה. הכל, כמובן, דרך הסמל הלאומי החדש של הממלכה – מצלמת אבטחה מקוונת. תוך זמן לא רב, מישהו כבר ניסה למכור באיביי בקבוק שמלא לטענתו במים שהגיעו מהשלולית. אני מניח שלבריטים נמאס לצפות בצבע מתייבש או משהו.

שלוליות לצפייה ישירה. מי צריך נטפליקס שלוליות לצפייה ישירה. מי צריך נטפליקס שלוליות לצפייה ישירה. מי צריך נטפליקס

 

5. מבוכה באמזון: לקוח בשם פדרו שגר באירלנד הזמין ממנה ספר מסוים מאד, במהדורה ספציפית מאד. פדרו התאכזב לגלות שהוא קיבל את המהדורה הלא נכונה, פנה לשירות הלקוחות של אמזון, ודרש עותק של המהדורה הנכונה. באמזון אמרו לו, אחרי זמן רב יחסית, שאין להם את הספר ושהוא יכול להחזיר את הספר שבידיו ולקבל החזר מלא. פדרו לא היה מרוצה, אז הוא מילא טופס אי שביעות רצון משירות הלקוחות. בשירות הלקוחות גם לא היו מרוצים, אז בפעם הבאה שפדרו פתח את חשבון האמזון שלו הוא גילה שאיזה נציג שירות לקוחות זועם הוסיף דילדו לחשבון שלו. אמזון ידועה בדרך כלל בשירות המעולה שלה, כך שיש לקוות שהסיפור הזה יבוא על פתרונו במהירות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל-3, נכון. אל תערב פוליטיקה!!! יש לי הצעה לנושא טכנולוגי חשוב מאד שעל סדר היום:
הטכנולוגיה המרושעת שמאפשרת צילום בסתר ומעקב אחרי אנשים ללא ידיעתם וחושפת את האמת שאפילו המשוכנעים ביותר לגבי טיבם של אנשים אלו מתפתלים ומזיעים ללא יכולת להמציא הסבר הגיוני ומעדיפים פשוט להתעלם מהנושא בטור היומי שלהם כאילו לא היה. מה יש לך להגיד על פרשת עזרא נאווי, מר גורביץ?
הפטריוט  |  09.01.16
6.
5, זה מאוד פשוט
1. הטור מתעסק באופן קבוע בצנזורה עיתונאית שקוראת בסין ורוסיה. ובצדק. 2. היום עיתונאות היא עסק טכנולוגי ברובו. כל בנאדם שקורה לעצמו כתב סורק את האינטרנט יום יום. זאת העבודה שלו. אז במיוחד כתב טכנולוגיה צריך להיות מודאג כאשר יש דברים בעולם המערבי (צריך להיות ריאלי) שאי אפשר לאמת (או אפילו לדעת עליהם) דרך החדשות באינטרנט. 3. המון "כלי תקשורת" הם מכוונים, למשל טוויטר.
אחד  |  07.01.16
לכל התגובות