אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתכווץ, מתכווץ: ענף הייצור בסין ממשיך לשלוח עובדים הביתה צילום: רויטרס

מתכווץ, מתכווץ: ענף הייצור בסין ממשיך לשלוח עובדים הביתה

הייצור בסין התכווץ בדצמבר זה החודש החמישי ברציפות; האינפלציה תאמה את הציפיות - אך עדיין מדשדשת

09.01.2016, 09:06 | שירות כלכליסט

ענף הייצור של סין התכווץ בדצמבר זה החודש החמישי ברציפות ומפעלים ממשיכים לשלוח עובדים הביתה, מה שמעיב על התקוות לתחילת שנה יציבה יותר עבור הכלכלה הסינית - כך על פי סקר רשמי שנערך השבוע בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

מנתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין עולה, כי מדד המחירים ליצרן נותר ללא שינוי בדצמבר ועמד על מינוס 5.9%. קריאה זו היא מעט גבוהה מהתחזיות, אולם היא מסמנת ירידה של 49 חודשים ברציפות ומדגישה את הלחצים העמוקים המאתגרים את היצרנים הסינים בעוד שכלכלתם מתקררת.

"פרופיל האינפלציה נותר 'רך' והדפלציה המתמשכת במדד המחירים ליצרן מצביעה על הצורך של חברות סיניות לצמצם את חובותיהן משום שהתרחבות נוספת בתעשיות רבות תביא להפסדים נוספים", כתב ז'ו האו, כלכלן ב"קומרסבנק" בסינגפור.

מפעל בסין, צילום: cc by Andreas Habich מפעל בסין | צילום: cc by Andreas Habich מפעל בסין, צילום: cc by Andreas Habich

על פי סקר פרטי שערכה באחרונה חברת המחקר לשוק הסיני, "צ'יינה בייז' בוק" (Chine Beige Book), הצמיחה במחירי מוצרי הייצור והמכירות לחברות סיניות האטה בשיעורי שיא ברבעון האחרון. "לראשונה נראה שחברות מתמודדות עם דפלציה מזיקה", נכתב בסקר ודעה זו חוזרת על עצמה גם אצל כלכלנים נוספים.

מנתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין עולה עוד, כי אינפלציית המחירים במדינה עלתה בשיעור של 1.6% בחודש דצמבר 2015 לעומת החודש המקביל בשנה שלפני כן. העלייה היתה בהתאם לציפיות ולעומת 1.5% בחודש נובמבר. .

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
סין תנצמח מכיוון שהיא מייצרת מוצרים ניתנים למישוש,
ארצות הברית מייצרת רק מעט מוצרים תעשייתיים בני תחרות, מוצרים שארצות הברית ואירופה מייצרות אצל קבלנים סיניים אינם ייצור אמיתי (התעשיין הבלן הסיני יהפך לבסוף לייצרן עצמאי זה מה שקרה בתורכיה שמייצרת היום חלק גדול ממוצרי הבית של אירופה לאחר שבמשך שנים האירופים ניצלו את כוח העבודה הזול של תורכיה, עכשיו הפועלים התעשיה התורכית הפכה עצמאית כי פועלים מיומנים הם ההשקעה הכי משתלמת).. הדפסת כסף ("הרחבה מונטרית" בלשון הרמאים) זה כמו להלוות כסף באובר דרפט, זו הלוואה ללא כיסוי. לגבי טיב הייצור: כל הסיפורים על כך שסין מייצרת מוצרים לא איכותיים אילו זמירות ישנות וחסרות חשיבות: זה בדיוק מה שנאמר על הייצור של יפן לאחר מלחמת העולם השניה כאשר זילזלו ביפן מתוך התנשאות. מה שחשוב בסין ובמזרח הרחוק בכלל הוא שהאנשים שם חרוצים ולומדים משגיאות. הם לומדים איך לשפר את הייצור ןאיך לשפר את האיכות שלו. סין החלה לפני מספר שנים בקידום ההשכלה הכללית, עכשיו ברמת בית הספר היסודי הם בין הטובים בעולם. השכלה זו השקעה שנושאת פירות רק לאחר כ- 30 שניה: תחילה סין תייצר עובדים ברמה הבינונית, אחר כך סין תייצר טכנאים טובים אחר כך סין תייצר מהנדסים מעולים. המערב לכוד בכלכלה הגלובלית שהיא כלכלה קפיטליסטית נצלנית שמונעת התפתחות, סין לא הגיעה לשלב הניווני הזה. בשנים הקרובות סין עומדת לכבוש את השוק של סמרטפונים, היא תדלג מעל איפון יתכן שסמסונג תשאר מתחרה שלה כי אין הבדל גדול באופי התרבותי בין סין לקוראה. אחר כך סין תשתלט שלב אחר שלב על שווקים נוספים: למשל רכב פרטי קל (קטנועים ואופניים חשמליות) , אחר כך סין תכבוש את שוק הרכב הבינוני. לסין אין בעיית שוק רצינית: סין יכולה להסתמך על השוק המקומי שלה 1.2 שוק מיליארד סינים הם כללי משחק חדשים, סין תשרוד גם עשרות שנים עם ייצוא נמוך. סין תעבור בהדרגה לייצור אוטומטי ולכן תמשיך לייצר בזול למרות העלאת שכר העבודה. אחד התחומים בו סין תכה את כלכלת המערב הוא שוק האנרגיה. מכיוון שסין לא הושחתה על ידי הקפיטליזם החזירי, היא תפתח אנרגיה חילופית לאנרגיית הדלק הפוסילי: היא תפתח את הטכנולוגיה של אנרגיה סולרית והאנרגיה של היתוך קר, שם מדוייק של "היתוך קר" הוא LENR.. המערב ניסה לבלום בכוח את הפיתוח של LENR הוא קרא לחוקרים רמאים וחסרי כשרון ועכשיו הוא יאכל את הדייסה המקולקלת שהוא בישל לעצמו. צפוי שתוך 10 שנים כורי היתוך קר יתחילו להמכר לציבור הרחב (יקח עוד כ 40 עד 50 שנה עד שכורים ההיתוך הקר יחליפו כמעט לגמרי את הדלק הפוסילי (יהיו רק מוצרים מעטים בהם יש יתרון לדלק פוסילי).
סין תנצח , תל אביב  |  10.01.16
1.
תקופת הזהב של סין חלפה
לסין צפויה תקופה של אי יציבות כלכלית, פיטורים המוניים, סגירת מפעלים, הגירה המונית לניכר, ילודה שלילית , צמיחה שלילית ואינפלציה גבוהה. ככה זה בטבע, אחרי הגאות בא השפל. עם הרזרבות הקיימות, סין תחזיק מעמד ל- 5 שנים ולאחר מכן דעיכה ושיממון. זה לא יקרה מהיום למחר, אך תהליך הדעיכה החל.
גדעון  |  09.01.16