אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

CES 2016

מה מצאנו בדוכנים הצדדיים של תערוכת הענק

ברווז גומי חכם, רחפן מנייר, אוזניות חתוליות ומעולות ונעליים שיגרמו לכולם לרקוד: כתב "כלכליסט" ניסה 7 מהגאדג'טים הכי מסקרנים שהוצגו ב־CES ונהנה כמעט מכל רגע

10.01.2016, 14:04 | הראל עילם, לאס וגאס

Skulpt Chisel - להכיר את הגוף

עולם הכושר עובר לדיגיטל ולאינטרנט הדברים על חשבון המאמנים האישיים, וכיום כל שעון חכם מתיימר לדעת כמה קלוריות שרפנו, אבל רבים מהמתאמנים לא ממש מכירים את המאפיינים הייחודיים של גופם. למטרה הזאת הומצא Skulpt Chisel, שמודד את אחוז השומן ואת מסת השרירים בכל קבוצת שרירים, כדי להפוך את תוכנית הכושר למדויקת ואמינה יותר. צריך רק לרסס מעט מים על העור (כדי להוליך חשמל), להצמיד את המכשיר, ללחוץ על כפתור ולקבל תגובה בתוך שנייה. התוצאות בבדיקה היו מדויקות, והתהליך מהיר ונטול כאב (כלומר, חוץ מלראות את אחוזי השומן).

מחיר: 99 דולר

איפה להשיג: באתר החברה (אין משלוחים לישראל, אפשר להשתמש בשירותי שילוח מארה"ב)

Orphe - להפוך לברונו מארס

לא מעט חברות הציגו נעליים חכמות בתערוכה, אבל רובן מיועדות לאוהבי כושר. Orphe היפניות הן משהו אחר לגמרי: נעליים חכמות לאמני רחוב, בעלות סוליה המורכבת מאלפי נורות LED הזוהרות בהתאם לתנועות הריקוד, למוזיקה ולקצב.

לוקח זמן מה להתרגל לתחושה שיוצרת הסוליה: היא רחבה, גבוהה, כבדה וגמישה במיוחד, וכוללת לא מעט חומרים בולמי זעזועים. ובכל זאת, למשך כמה דקות הרגשתי כמו מייקל ג'קסון (או ברונו מארס, אם להיות עדכניים). המייסד והמנכ"ל ד"ר יויה קיקמורה מספר שהוא כבר מנהל מגעים עם כמה יצרניות נעליים, וגם אם בגאדג'ט שלו אין באמת צורך — הוא אחד המהנים שהגיעו לתערוכה.

מחיר: 330 דולר

איפה להשיג: בעמוד האינדיגוגו של הנעליים

Cat Ear - לשמוע טוב כמו חתול

אוזניות החתול נראות כאילו יצאו מסרט אנימה יפני, אך למעשה פותחו בידי זוג גיימריות צעירות אמריקאיות באחד ממהלכי מימון ההמונים המצליחים בתולדות הרשת. הם גייסו מהגולשים 3.4 מיליון דולר בעבור האוזניות, ומשתפות פעולה עם ענקית מוצרי הפנאי Brookstone שאחראית לעיצוב התעשייתי ולייצור. האוזניות לא רק גורמות למי שמרכיב אותן להיראות כמו חתול ענק, אלא גם הופכות בנקל לרמקולים רבי־עוצמה. תוסיפו תאורה אחורית בארבעה צבעים ומיקרופון לגיימרים ותקבלו מוצר שלאחדים ייראה מגוחך, אבל יש לו סיבות טובות להיות פופולרי. וזה עוד בלי להזכיר את איכות הסאונד המצוינת.

מחיר: 130 דולר

איפה להשיג: באתר החברה

Lumi - לרקוד עם רחפן

ניסיתי לתפוס את לומי, הרחפן החדש והמרקד של חברת הצעצועים WowWee (אין קשר ליצרנית המובייל וואווי), אבל לא הצלחתי. אלי לה מאסור, המהנדסת מאחורי הפרויקט, מסבירה שלומי כולל מערכת התחמקות ממכשולים שמורה לו לזוז מהדרך. בכל פעם שאני שולח יד לכיוונו, הוא מתחמק בכישרון רב. שלא כמו רחפנים רבים אחרים, לומי מיועד להיות צעצוע לילדים ולא כלי טיס של ממש: הוא מגיע עם אפליקציה נלווית, שאפשר לבחור בה שירים ולנסות להרקיד את הרחפן לצליליהם. הילדים אפילו יכולים לתכנת את לומי ולהוסיף לו צעדי ריקוד וכוריאוגרפיות חדשות, אך לא לשלוח אותו להתנגש בקיר או במישהו אחר. כיפי, ועושה רושם שגם בטוח.

מחיר: טרם נמסר

איפה להשיג: המוצר אמור לצאת בקיץ הקרוב. אפשר להירשם לעדכונים באתר החברה

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: (7 תמונות)

Edwin The Duck - ללמוד מהברווז

גל הצעצועים החכמים שוטף אותנו בשנים האחרונות. לצד כמה מוצרים ביזאריים למדי (ברבי עם WiFi?!), אפשר למצוא פיתוחים מוצלחים כמו אדווין. מאחורי החזות הנאיבית של ברווזון גומי צהוב מסתתר שלט מתוחכם, בסגנון Wii של נינטנדו, שמתממשק עם האייפון או האייפד. הילדים יכולים להזיז את הברווז או אפילו לזרוק אותו באוויר כדי לשלוט בלומדות ובמשחקים שנוצרו בעבורו, ונוסף על כך הוא מתפקד כרמקול בלוטות', מד חום ומנורת לילה. וכן, אפשר גם להכניס אותו לאמבטיה כמו ברווז גומי רגיל.

מחיר: 100 דולר

איפה להשיג: באתר הפרויקט

PowerUp - להטיס נייר חכם

חברת PowerUp הישראלית שברה את קיקסטארטר לפני שנתיים כשגייסה מיליון דולר לפיתוח רחפן נשלט מרחוק שעשוי מנייר. עכשיו היא משיקה דגם חדש, גדול ויציב ממנו בשם FPV, שנהנה גם הוא מקמפיין מימון המונים מצליח. המייסד והמנכ"ל שי גויטיין מסביר שההחלטה להיצמד לנייר נובעת מהעובדה שהוא אינו שביר ומאפשר למשתמש לעצב את כלי הטיס כרצונו. הפעם שילבו ב־Powerup מצלמה ברחפן, המאפשרת לחוות את הטיסה ממבט ראשון דרך משקפי מציאות מדומה, בעלות נמוכה יחסית. לא רע כלל.

מחיר: 150 דולר

איפה להשיג: באתר החברה

5000 Scout - לצפות בכלב מרחוק

שום רשימת גאדג'טים מקוריים אינה שלמה בלי פיתוח שמיועד לכלבים או לחתולים האהובים עלינו. זו השנה השנייה שבה מוטורולה מביאה ל־CES את סקאוט, מכשיר המעקב האולטימטיבי אחרי חיית המחמד. הוא כולל לא רק שבב GPS לאיתורה אם היא הולכת לאיבוד, אלא גם מצלמת רשת בעלת חיבור סלולרי שמאפשרת לראות איך היא מבלה בבית כשאתם במשרד. קצת קשה לבדוק מוצר כזה בתערוכה, אך במוטורולה מתחייבים לזמן סוללה מרשים של שבועיים, ושלא כמו מצלמות מעקב אחר ילדים, כאן אין בעיות פרטיות. בחודשים האחרונים הושק סקאוט בארה"ב, ובמרץ הקרוב הוא יגיע לשאר העולם.

מחיר: 200 דולר

איפה להשיג: באתרי קניות ברחבי הרשת, או לחכות להשקה הבינלאומית הרשמית.

תגיות