אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאחורי הצג האלחוטי של דל: סקרינובייט של שוקי גלזר צילום: חברה

בלעדי לכלכליסט

מאחורי הצג האלחוטי של דל: סקרינובייט של שוקי גלזר

סטארט-אפ ישראלי מרעננה פיתח תוכנה שמאפשרת לצג המחשב לשמש כצג של כל מכשיר נייד שנמצא בקרבתו ומחובר אליו באמצעות WiFi. דל כבר שילבו במסכים החדשים

12.01.2016, 12:08 | אסף גלעד

במסגרת תערוכת CES בשבוע שעבר, השיקה חברת דל צג חדשני המתחבר באופן אלחוטי לטלפונים ומחשבים מבוססי אנדרואיד או וינדוס באופן מיידי ומבלי להתקין תוכנה מיוחדת. ל"כלכליסט" נודע כי מאחורי הטכנולוגיה של דל עומד סטארט-אפ ישראלי ששומר על פרופיל תקשורתי נמוך: Screenovate מרעננה, של היזם הסדרתי ד"ר שוקי גלזר, שמעסיק כ-30 עובדים.

קראו עוד בכלכליסט

סקרינובייט פיתחה תוכנה ששולבה בצג של דל ומאפשרת לו לשמש כצג של כל מכשיר נייד שנמצא בקרבתו ומחובר אליו באמצעות WiFi, כל עוד מדובר במערכת ההפעלה וינדוס 8 ומעלה התומכת בסטנדרט הקישוריות Miracast, או אנדרואיד בגרסת לוליפופ ומעלה. הסטארט-אפ הישראלי פיתח גם טכנולוגיה שמאפשרת גם לבעלי וינדוס 7 להתחבר לצג ללא תמיכה ב-Miracast.  

 

אין צורך להתקין תוכנה מיוחדת, צילום: חברה אין צורך להתקין תוכנה מיוחדת | צילום: חברה אין צורך להתקין תוכנה מיוחדת, צילום: חברה
 

אמנם, סקרינובייט אינה החברה הראשונה שמציגה פתרון קישוריות בין טלפון לצג; לאפל טכנולוגיה דומה המאפשרת להציג באפל TV את תכני האייפון או האייפד וגם סמסונג פעילה בתחום. אפילו לאינטל, המשקיעה המרכזית בסקרינובייט טכנולוגיה מתחרה, אלא שהחברה הישראלית טוענת כי הביצועים שלה עולים עליהם במדדים של מהירות עיבוד המידע והתגובתיות. הישגים אליהם הגיעה בזכות טכנולוגיית העברת נתונים, קידוד ופענוח ייחודיים שפיתחה בעצמה, באופן עצמאי מענקיות דוגמת אינטל.

התקן של סקרינובייט פשוט וניתן להפעילו מכל מחשב בעל כרטיס רשת במהירות של 10 מגה ביט לשנייה וממרחק של עד 20 מטר בין מכשיר למכשיר, אם כי החברה לא ממליצה לעבור את רף 10 המטרים. בעתיד, מתכוונים בחברה לפתח פתרון קישוריות גם לתצוגת 4K. המסכים האלחוטיים של דל מגיעים בשני גדלים אפשריים: 23 אינץ' ו- 23.8 אינץ', ייצאו לשוק בחודש מרץ הקרוב וימכרו ב- 429-469 דולר, רף מחיר גבוה המתאים יותר לשוק העסקי.

ד"ר שוקי גלזר זכור כמי שמכר למיקרוסופט את Gteko, חברה שפיתחה טכנולוגיה לתמיכה מרחוק במוצרים, בתמורה ל-110 מיליון דולר לפני כעשור. 4 שנים לאחר האקזיט הקים גלזר יחד עם סמנכ"ל התפעול של ג'יטקו, ארנון קטלן, את סקרינובייט. גלזר שימש מאז גם כמנכ"ל החברה ואילו קטלן, ששימש כסמנכ"ל התפעול שלה, עזב את החברה ב-2012 כדי להקים סטארט-אפ אחר. החברה גייסה כמה מיליוני דולרים מאינטל קפיטל בסוף 2014 ומאז משמשים בדירקטוריון שלה דודי פרלמוטר, אחד הישראלים הבכירים באינטל שפרש ממנה וכיום פועל להקמת קרן ההון סיכון אקליפטוס, ואיש אינטל קפיטל, יאיר שוהם. 

תגיות