אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות שכח את החולים מול הטלוויזיה

משרד הבריאות שכח את החולים מול הטלוויזיה

עשר שנים לאחר שמשרד הבריאות הגיש את המלצותיו למחיר מרבי שייגבה על השכרת טלוויזיות בבתי חולים, המחירים עדיין מופקעים. לאחר ששום חברה לא ניגשה למכרז, המשרד בוחן חלופות למתן השירות

13.01.2016, 08:11 | אלירן מלכי

זכייני הטלוויזיות בבתי חולים גובים מחירים מופקעים תמורת השכרת טלוויזיות לחולים, בניגוד להוראות משרד הבריאות, כך עולה מבדיקת "כלכליסט". במשרד הבריאות מסבירים כי לאחר פרסום מכרז פומבי למתן שירותי טלוויזיה ליד מיטת החולה בהגבלת המחיר ב־2013, לא הוגשו הצעות בשל אי־כדאיות כלכלית לטענת החברות, וכעת הם בוחנים כיצד לשנות את השיטה.

"היות שקיימת בעיה בשוק ספקי השירות לטלוויזיות, בוחן המשרד אפשריות שונות למתן השירות, תוך דאגה לפריסה ארצית לכלל בתי החולים הממשלתיים והעדכון הטכנולוגי הקיים בשוק ובמחיר נגיש לאוכלוסייה", אומרים במשרד.

רפורמת המחירים לא יצאה לפועל מעולם

 

כבר יותר מעשור משלמים המאושפזים בבתי חולים מחיר גבוה. ביולי 2005, בעקבות דו"ח מבקר המדינה שבחן את מחירי השכרת הטלוויזיות בבתי החולים, פרסם משרד הבריאות הוראות לכל בתי החולים הממשלתיים וקבע תעריפי מקסימום: מחיר מרבי ליום אשפוז של 20 שקל, לאחר שבוע המחיר צונח ל־10 שקל, ומחיר מרבי לחודש של 380 שקל לחודש.

ברוב בתי החולים פועלות כיום מדיפון, חברה פרטית שמשתמשת ב־HOT כספקית השירות. בניגוד להוראות משרד הבריאות, מדיפוןן גובה 32–35 שקל ליום אשפוז, לאחר שבוע המחיר יורד ל־20 שקל ליום, והמחיר המרבי לחודש מגיע ל־500–700 שקל.

זאת ועוד, חלק מהערוצים המשודרים נכללים בעידן פלוס, כלומר ערוצים ציבוריים או מסחריים שלכאורה אין הצדקה לגבות עליהם תשלום מלבד על ציוד הקצה.

הוראות משרד הבריאות לא נאכפו במשך שנים. בדו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת מ־2010, שהוזמן לבקשת ח"כ לשעבר מגלי והבה (קדימה) פורטו מחירי השכרת הטלוויזיות ובהשוואה למחירים כיום לא חל בהם כל שינוי. קרי, רפורמת המחירים של משרד הבריאות מעולם לא קיבלה ביטוי בפועל, ובאי בתי החולים הם בגדר קהל שבוי המשלמים מחירים מופרזים על שירותי הטלוויזיה.

מ־HOT נמסר: "שירותי הטלוויזיה בבתי החולים מסופקים על ידי קבלן שזכה במכרז מטעם בית החולים. HOT אינה קובעת ואינה מעורבת בקביעת מחיר השימוש היומי שגובה הקבלן".

מנכ"לית HOT טל גרנות־גולדשטיין. אינה קובעת את המחיר, אבל מקבלת תמלוגים, צילום: רמי זרנגר מנכ"לית HOT טל גרנות־גולדשטיין. אינה קובעת את המחיר, אבל מקבלת תמלוגים | צילום: רמי זרנגר מנכ"לית HOT טל גרנות־גולדשטיין. אינה קובעת את המחיר, אבל מקבלת תמלוגים, צילום: רמי זרנגר

מנכ"ל מדיפון אלי מלחי מסר בתגובה: "המחיר נקבע בהליך מכרזי של משרד הבריאות והזכיין לא יכול לקבוע את המחירים בעצמו. המחיר אינו גבוה יחסית למוצר שמקבל הלקוח, ובנוסף הספק נדרש כמובן לשלם תמלוגים לבתי החולים ולחברות הכבלים, כאשר התמלוגים לבתי החולים גבוהים יותר מאשר התמלוגים ל־HOT. משרד הבריאות פרסם לפני כשנתיים מכרז להפעלת השירותים בבתי החולים, אך המכרז לא צלח ולא הוגשו הצעות. עקב עיכוב המכרז בבתי חולים אלה, התחלנו לאחרונה להחליף את ציוד הקצה בציוד חדש למרות שעתידנו אינו מובטח שם. בבתי חולים אלה המחירים החל מהשבוע הראשון נמוכים יותר".

מועצת הכבלים והלוויין מציעה סיוע

 

מהמועצה לשידורי כבלים ולוויין נמסר: "הוראות הרישיון של חברות הכבלים והלוויין מסדירות גם גבייה אחוזית של שידורי טלוויזיה מהמחיר החודשי, כלומר התשלום על זמן הצפייה יחושב באופן יחסי לחודש שאותו ניצל הלקוח. למיטב ידיעתנו התקשרות החולים נעשית מול חברות פרטיות שאושרו על ידי בתי החולים, והחולים אינם מתקשרים עם חברות הנתונות לפיקוח המועצה, אך יחד עם זאת יו"ר המועצה הודיעה לשר הבריאות כי היא תשמח לסייע לו ככל הניתן כדי לתקן את המצב".

תגיות