אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה להגנת הטבע מנסה לעצור את קידוחי הנפט ברמת הגולן: חשש לפגיעה במקורות מים

החברה להגנת הטבע מנסה לעצור את קידוחי הנפט ברמת הגולן: חשש לפגיעה במקורות מים

החברה הגישה את התנגדותה הרשמית לוועדת הנפט; טוענת כי הקידוחים מהווים פגיעה באינטרס הציבורי, וכי מסמכים שברשותה מעלים חשש לפגיעה סביבתית וחקלאית

13.01.2016, 11:34 | ליאור גוטמן

ניסיון נוסף להקפיא את חיפושי הנפט ברמת הגולן: החברה להגנת הטבע הגישה אתמול (ג') לוועדת הנפט של מחוז צפון, התנגדות רשמית לקידוחי הנפט של חברת אפק בדרום הרמה. לטענתה אלו מהווים פגיעה באינטרס הציבורי, וכי יש למצוא "איזון ראוי בין השאיפה לחפש ולמצוא נפט ובין החובה לשמור על הסביבה ומשאבי המים הציבוריים".

חברת אפק פועלת ברמת הגולן מזה כמה שנים ורק בנובמבר האחרון היא קיבלה היתר חיפושים עד לשנת 2017. פוטנציאל הנפט שם עדיין לא ברור ואנשי אפק טוענים שהמידע שיש ברשותם עשוי להוביל לתגליות של מיליארדי חביות נפט, זאת במציאות בה מדינת ישראל כולה צורכת כ-100 מיליון חביות נפט בכל שנה.

קראו עוד בכלכליסט

קידוח של אפק לחיפוש נפט ברמת הגולן. "אין הוועדה יכולה עוד לעצום עיניה ביחס למשמעויותיה הכוללות של תעשיית נפט בגולן" קידוח של אפק לחיפוש נפט ברמת הגולן. "אין הוועדה יכולה עוד לעצום עיניה ביחס למשמעויותיה הכוללות של תעשיית נפט בגולן" קידוח של אפק לחיפוש נפט ברמת הגולן. "אין הוועדה יכולה עוד לעצום עיניה ביחס למשמעויותיה הכוללות של תעשיית נפט בגולן"

בחברה להגנת הטבע טוענים מנגד שמסמכנים עדכניים שיש ברשותם מעלים חשש לפגיעה במקורות מים, פגיעה סביבתית, חקלאית ואולי אפילו פגיעה בעתיקות שונות שפזורות ברמת הגולן. "אין הוועדה יכולה עוד לעצום עיניה ביחס למשמעויותיה הכוללות של תעשיית נפט בגולן. לאור זאת, אין הוועדה יכולה לקבל החלטתה ביחס להארכת אישורה לבצע את קידוחי הניסיון ומתן אישורה לביצוע מבחני הפקה בשטח הרישיון, בטרם יוצגו בפניה ההשלכות הכוללות, הסביבתיות ואחרות, של תעשיית הנפט. לאור זאת, על הוועדה לדחות את הבקשה לביצוע מבחני ההפקה ולקיים דיון נוסף לגביהם, לאחר שיוצג בפניה מסמך סביבתי עדכני, שבוחן את ההשפעות הסביבתיות הצפויות והסכנות האפשריות מביצוע מבחני ההפקה, לרבות דרכי התמודדות, מניעה והפחתת המפגעים הצפויים והאפשריים", מסכמים שם.

חברת אפק מסרה בתגובה: "החברה פועלת אך ורק בהתאם לחוק ולהנחיות הוועדה המחוזית והרשויות המוסמכות. כל פעולות החברה, ובכללן מבחני ההפקה, קיבלו בתום בחינה ממושכת וקפדנית את כל האישורים הנדרשים (משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה רשות המים ואחרים), ולאחר מכן גם אישור ועדת המעקב המהווה את הזרוע המפקחת של הוועדה המחוזית. עד כה השלמנו ארבעה קידוחי חיפוש מוצלחים, והוכחנו כי ניתן לבצע את החיפושים ללא כל נזק לסביבה וללא כל הפרה של תנאי ההיתר. ממצאי הקידוחים אישרו את ההערכות המוקדמות לקיומו של נפט נוזלי ברמת הגולן, ומצדיקים את המשך החיפושים. התנגדות החברה להגנת הטבע – כפי שהם בעצמם מודים בגוף ההתנגדות- ממחזרת טענות ישנות שהועלו בפני הוועדה ולאחר מכן גם בפני בג"ץ ונדחו על ידם. מדינת ישראל מצאה לנכון לבחון האם קיים נפט ברמת הגולן, והעניקה לאפק את המנדט לבדוק זאת. בקשת ההארכה של אישור הוועדה נחוץ על מנת להשלים את תוכנית המיפוי וביצוע מבחני באר כדי לבחון האם לראשונה בישראל נמצא מאגר נפט מסחרי משמעותי"

תגיות