אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דורי בניה הסוף: כצמן החליט למכור את החברה בבורסה

דורי בניה הסוף: כצמן החליט למכור את החברה בבורסה

ההחלטה הגיעה לאחר שהאחים אדלסבורג טרפדו לגזית ישראל את הצעת הרכש בדורי קבוצה על ידי כך שרכשו מבית ההשקעות פסגות את מניותיו והתנגדו להצעה. גזית גלוב הזרימה בשנתיים האחרונות כ-750 מיליון שקל לשתי החברות במטרה להחזיר אותן למסלול של רווחיות, אך ללא הצלחה

13.01.2016, 21:45 | אורן פרוינד

החלטה דרמטית הערב (ד') בקבוצת גזית גלוב. אחרי שנתיים של ניסיונות להחזיר את החברה לפסים של רווחיות החליט בעל השליטה בגזית גלוב חיים כצמן להיפטר מהזרוע (85%) הכושלת שלו דורי קבוצה וכתוצאה מכך גם מהחברה הבת שלה (85%) דורי בניה.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה של כצמן הגיעה לאחר שהאחים רוני ואורי אדלסבורג טרפדו לגזית ישראל (חברה בת של גזית גלוב) את הצעת הרכש בדורי קבוצה על ידי כך שרכשו מבית ההשקעות פסגות את מניותיו (7.6%) והתנגד להצעה. גזית גלוב הזרימה בשנתיים האחרונות כ-750 מיליון שקל לשתי החברות במטרה להחזיר אותן למסלול של רווחיות ללא הצלחה.

בגזית גלוב החליטו לשכור את שירותיו של לידר שוקי הון בכדי למכור את מניותיה של דורי קבוצה בעסקאות בבורסה או מחוצה לה. דורי קבוצה רשומה בספרי גזית גלוב בשווי של 229.5 מיליון שקל אולם מכירה שכזו תחת תנאי לחץ צפויה להיעשות בשווי נמוך בהרבה.

כצמן הבין כי האחזקה שלו בדורי קבוצה וקבלנית הבנייה הכושלת דורי בניה לא שווה הרבה כסף ולכן החליט למכור אותה במסחר גם במחיר של אובדן ערך. מעבר לאחזקה בדורי בניה, דורי קבוצה מחזיקה בחברת דוראד (11%) וביזמית הפרויקטים למגורים בפולין רונסון.

מדובר בצעד שני שמבצע כצמן על מנת להשיב אש למהלך הטרפוד של האחים אדלסבורג. גזית גלוב הגישה היום (ד') בקשה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב לעדכן את כתב התביעה הנגזרת שהוגשה ביולי 2015 נגד השותפים שלה בתחנת הכוח בדוראד. גזית גלוב ביקשה להכניס לכתב התביעה את אורי אדלסבורג וחברת אדלטק שבניהולו בטענה שגרמו לנזקים של חצי מיליארד שקל.

אסף מור, מנכ"ל דורי בניה. יעזוב ביולי אסף מור, מנכ"ל דורי בניה. יעזוב ביולי אסף מור, מנכ"ל דורי בניה. יעזוב ביולי

שרשרת זעזועים

אתמול פקד את חברת הבנייה הכושלת עוד זעזוע בשרשרת הזעזועים שלה בחמש השנים האחרונות. אסף מור, מי שנחשב להבטחה הגדולה ליציאה של דורי בניה מבור ההפסדים, הודיע במפתיע על התפטרותו מהחברה ויעזוב אותה רשמית ביולי 2016.

ההתפטרות של מור היא חוליה נוספת בשרשרת זעזועים שפוקדת את דורי בניה בשלוש השנים האחרונות. זה התחיל בסוף שנת 2013 בתקופתו של המנכ"ל אריק וילנסקי כאשר בחברה נתגלעו סטיות באומדני העלויות בפרויקטים שלה בהיקף של 37 מיליון שקל שהכניסו אותה לסחרור של הפסדים מתמשכים.

בעקבות ההפסדים והסטיות באומדנים החליטו בהנהלת גזית גלוב להחזיר את מור לתפקיד. מור, שהיה אמור להחזיר את החברה למסלול של רווחיות, פתח את הכהונה שלו בניקוי אורוות מינה ועדה חיצונית עם בודק מומחה שגילה סטיות של 440 מיליון שקל באומדני העלויות של הפרויקטים של החברה, ואילץ אותה לבצע צעד מביש של תיקון לאחור של הדו"חות הכספיים. אלא שגם לאחר ניקוי האורוות מור לא הצליח להחזיר את דורי בניה למסלול של רווחיות וההפסדים המשיכו להיערם.

בתשעת החודשים הראשונים של 2015 רשמה דורי בניה הפסד מצטבר של 183 מיליון שקל ושרפה מזומנים בהיקף של 162 מיליון שקל, והבור של סטיית האומדנים דורי תפח מ־440 מיליון שקל ל־715 מיליון שקל, זאת, אף שבמהלך תקופתו של מור לא נוספו פרויקטים נוספים לחברה מעבר ל־21 הפרויקטים של בנייני המגורים שהיא בונה. נתון זה בהחלט מעיד על הבלאגן בדורי בניה וביכולת ניהול הפרויקטים שלה. כפי שזה נראה כרגע, הבור צפוי להמשיך להיערם.

תגיות