אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל אגף לשעבר בעמידר: פוטרתי לאחר שחשפתי שחיתות צילום: נמרוד גליקמן

מנהל אגף לשעבר בעמידר: פוטרתי לאחר שחשפתי שחיתות

שלום נבון, הוא זה שחשף את פרשת מכירת הדירות לעמותות של הציבור הדתי לאומי על ידי העברת החומרים לח"כ אורלי לוי אבקסיס; מנגד בעמידר טענו כי פוטר כי פעל בניגוד עניינים, ביצע רישום כוזב במסמכי תאגיד, ולאחר שהתנער מאחריות למעשיו כמנהל בכיר בחברה ממשלתית

14.01.2016, 12:09 | דותן לוי

מנהל בכיר לשעבר בחברת עמידר, שלום נבון, טוען כי פוטר מעבודתו לאחר שחשף שחיתויות בחברה וסירב לשתף פעולה עם הנחיות היו"ר הנוכחי יצחק לקס שלטענתו היו בניגוד לנהלי החברה.

קראו עוד בכלכליסט

נבון הגיש לאחרונה תביעה נגד עמידר ונגד יצחק לקס יו"ר עמידר בבית הדין לעבודה בת"א, בה הוא טוען כי בניגוד לעילות שהובילו לפיטוריו, הוא פעל ללא חריגה מנהלי החברה ולכן דורש להשיב אותו לעבודה וכן לחייב את עמידר בפיצויים של למעלה מ-2 מיליון שקל במצטבר.

נבון טוען, כי סיבת פיטוריו נובעת מנסיונו לשמור על הקופה הציבורית וחשיפה של פרשות שחיתות בחברה, ובשל פניתו לח"כ אורלי לוי אבקסיס בנוגע להטיית מכרזים, מכירת נכסים, הוצאת נכסים מידי הציבור והוצאת כספי ציבור שלא כדין, פניה שהובילה לחשיפת הפרשה באמצעי התקשורת השונים.

התגובות בחברת עמידר סותרות את גרסתו, לטענת עו"ד יעל דולב, מנהלת מחלקת דיני עבודה במשרד גרוס חודק הלוי גרינברג המייצגת את עמידר, הליך הבירור בכל הקשור לפיטוריו של נבון החל טרם הליך חשיפת השחיתות. "הפיטורים נבעו מהתנהגות בלתי הולמת, רישום כוזב במסמכי תאגיד, ניגוד עניינים והפרת אמונים. חשיפת השחיתויות עלתה רק לאחר שהליך הפיטורים היה גמור. המילה שחיתויות לא עלתה בכל הליך הפיטורים, עמידר לא ידעה בכלל שיש לו טענה כזו. בנוסף, בעת הפיטורים איש בעמידר לא ידע ששלומי נבון הוא האיש שעומד מאחורי הכתבה שפורסמה", מסרה דולב.

מכירת דירות עמידר לעמותות

התובע, נבון, החל לעבוד בעמידר לאחר שזכה במכרז פומבי לתפקיד מנהל אגף כלכלה ותכנון בספטמבר 2005, לאחר מכן בשנת 2007 קודם לתפקיד ראש אגף המאחד את אגפי הדיור והגבייה והחל מאפריל 2010 שימש גם כיו"ר ועדת המכרזים. עוד הוא טוען, כי התקבל על ידי דירקטוריון חלמיש לתפקיד מנכ"ל החברה אך בחר להישאר בעמידר.

נבון מתאר בעתירה את השתלשלות העניינים אשר הובילה לפרשת שיפוץ המועדוניות ומכירת דירות עמידר לעמותות, לדבריו במהלך 2014 הודיע לו מנהל אגף שירות בחברה כי קיבל הוראה להקים מועדניות חדשות וקיבל הנחיה לפיה עמותות ספציפיות ינהלו את המועדניות בישובים שנקבעו מראש.

בנייני מגורים של עמידר, צילום: עמית שעל בנייני מגורים של עמידר | צילום: עמית שעל בנייני מגורים של עמידר, צילום: עמית שעל

בהמשך הוא התבקש, לטענתו, מתוקף תפקידו לעזור להעביר את העניין בועדת המכרזים, אך הבהיר כי לא ייתן לכך יד. לאור התנגדותו, הוא טוען כי מספר ימים לאחר מכן הוא הועבר מתפקידו כיו"ר ועדת המכרזים ובמקום זה מונו אנשים "מטעם", לשון התביעה. בעמידר טוענים בתגובה לכך, כי תקופת כהונתו בתפקיד יו"ר ועדת המכרזים הסתיימה בהתאם להגדרות התפקיד.

הישיבה במצפה רמון

פרשה נוספת שלטענתו נחשפה על ידו היא הוראה של היו"ר לקס לשפץ בעלות של מיליוני שקלים מבנה בניהול עמידר במצפה רמון המשמש כישיבה בטענה שזו הוראה של השר אורי אריאל (שר השיכון דאז) וכי בהמשך בשנת 2015 אושר תקציב לשיפוץ מועדניות בהיקף של 51 מיליון שקל.

עוד עולה מהתביעה, כי יעקב ברוש ששימש כמנכ"ל החברה והודיע באוקטובר 2014 על פרישתו, פוטר מתפקידו על ידי לקס ובמקביל לפיטוריו ניתנה הוראה לאשר את מכירתן של 300 יח"ד לעמותות ולגופים המזוהים עם השר אריאל.

נבון טוען עוד כי בהוראת היו"ר נכסים הוצעו למכירה ללא הערכת שמאי ואפילו אותו מבנה במצפה רמון הוצע למכירה במחיר השיפוץ שהסתיים רק 3 חודשים קודם לכן. לאור כל אלה, פנה בנובמבר 2014 לאורלי לוי אבקסיס שכיהנה כיו"ר השדולה למען הדיור הציבורי בכנסת ולאחר הפגישה זו העלתה את הנושא למבקר המדינה וליועץ המשפטי לממשלה אשר הורה על עצירת מכירת הדירות במהלך ינואר 2015.

לטענתו בשל פנייתו לאבקסיס לוי וחשיפת הפרשה בתקשורת סומן על ידי ההנהלה, "הנתבעים 'סימנו' את התובע כמטרה 'לחיסול', כיוון שסירב לשתף פעולה עם ניסיונותיהם להטות מכרזים ומכיוון שהבינו כי התובע הוא המקור לחשיפת השחיתות והעברת המסמכים למבקר המדינה באמצעות ח"כ אורלי לוי אבקסיס", לשון התביעה.

נבון טוען, כי במועד סמוך למועד החשיפה זומן בהפתעה לשיחה אצל יו"ר עמידר שבה הוא הודיע לו כי התקבלה בביתו של אחד ממנהלי עמידר תלונה אנונימית לפיה הוא מטריד מינית עובדת באגף, מנצל אותה וסוחט אותה. עוד טען היו"ר, כי שיקר בדיווחי השעות שלו. לגבי ההטרדה טוען נבון כי מדובר בעלילה וכי גם בעמידר חזרו מהם מטענה זו לאחר שביררו והבינו כי ניהל רומן עם העובדת בהסכמתה. בעמידר הודו כי אכן התלונה להטרדה התבררה כלא נכונה.

בהמשך הוא אומר, כי לקס הסביר לו כי קיימת אפשרות להשתיק את האשמות נגדו במידה ויסיים את עבודתו בחברה באופן מיידי. בציטוט שעולה מהתביעה נטען כי נאמר לו "תלך לדרכך תקבל את כל מה שאתה זכאי ונסיים את הפרשיה הזו כי האלטרנטיבה (תוך שהוא מבצע תנועת מעיכה בידיים) לדעתי תהיה הרבה יותר גרועה".

התביעה הוגשה על ידי עו"ד גיא מדמוני לנדאו ועו"ד אורן גרוס, ממשרד נעמי לנדאו ושות'. 

מעמידר נמסר בתגובה: "התובע הוא ראש אגף לשעבר בחברת עמידר שפוטר ממשרתו לאחר שהתברר כי ניסה לקדם עובדת כפופה לו, עימה היה מצוי במערכת יחסים. פיטוריו נעשו לאחר הליך בדיקה ושימוע מקיפים, בהם התברר כי פעל בניגוד עניינים, ביצע רישום כוזב במסמכי תאגיד, ולאחר שהתנער מאחריות למעשיו כמנהל בכיר בחברה ממשלתית. במהלך הליך השימוע לא השמיע כל טענה שהיא נגד החברה. רק עתה עולות טענותיו לראשונה, בכתב תביעה מופרך וחסר בסיס, שנראה כניסיון להטיל דופי בהחלטת החברה ולסגור חשבון עם ראשיה. הנהלת עמידר תמשיך במאמציה לעקור משורש כל התנהגות בלתי הולמת של עובדים בחברה, גם במחיר של ניסיונות לפגוע בה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
עוד לא קם חושף שחיתויות שקיבל גמול
מאז קום המדינה כל חושפי השחיתויות ניזקו ונדפקו ובדיאבד אילו אפשר היה להחזיר את הגלגל לאחור לא היו חושפים את השחיתויות מה לעשות וככה זה אצלנו, קשה לשנות. מסקנה לכל מי שבעתיד יקלע לסיטואציה של שחיתות שישב בשקט ויסובב את הגב ישתה קצת מיים ויללה תן לזה לעבור לידך, שמישהו אחר פרייר יהיה זה שיתריע
ישראלי  |  14.01.16
לכל התגובות