אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא התאחדות התעשיינים נגד בעלי השליטה במגה: "שיכניסו את היד לכיס"

נשיא התאחדות התעשיינים נגד בעלי השליטה במגה: "שיכניסו את היד לכיס"

שרגא ברוש יוצא היום במסר בוטה לבעלי מגה לאחר ביטול הפגישה בין הרשת לספקיה: "החובות שלהם לספקים הם לא תיאורטיים. מדובר בסחורות בסכומי עתק. האחריות מונחת בראש ובראשונה על כתפיי הבעלים"

14.01.2016, 13:58 | נורית קדוש

ביטול פגישת העדכון במצבה של מגה שנקבעה להיום בבוקר (ה') הוביל לזעם מצד ספקי הרשת. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מסר בהמשך לחשיפת "כלכליסט" אודות ביטול הפגישה כי, "למען העובדים שלנו ולמען עובדי מגה ועל מנת שנוכל לפתור את המשבר אנו מצפים כי בעלי מגה יכניסו את היד עמוק לכיס. גם לנו יש עובדים, בעלי מניות וציבור שמושקע בנו בבורסה, והם מצפים שננהג כלפיהם באחריות. האחריות לגורל מגה מונח בראש ובראשונה על כתפי בעלי הרשת ובשום פנים ואופן לא על כתפי הספקים והעובדים. לכן, אנו מצפים מבעלי מגה לעמוד מאחורי הרשת, מה שישדר ביטחון לספקים ולעובדים ויאפשר המשך הפעלה תקינה של הרשת".

בהתייחס לגובה החובות של "מגה לספקים", ברוש ציין כי "החובות של הרשת לספקים הם לא 'תיאורטיים'. מדובר בסחורות בשווי סכומי עתק. את הסחורות העברנו למגה, מגה מכרה אותן לצרכנים,קיבלה כסף תמורתם אבל את התשלום עליהן. הספקים מעולם לא קיבלו".

ברוש אף דחה את הנסיון של מגה לגלגל את האחריות לקריסתה הצפויה שתוביל לפתחם של העובדים ולאיים בפיטורי אלפי עובדים.לדבריו, "המחלוקת של הספקים היא עם בעלי מגה ולא עם העובדים שלה. העובדים במגה, כמו העובדים שלנו, עושים את מלאכתם נאמנה, והם לא צריכים לשלם על ההתנהלות הקלוקלת של הנהלת "מגה" לאורך השנים".

ברוש. "העובדים לא צריכים לשלם על ההתנהלות הקלוקלת של הנהלת מגה לאורך השנים", צילום: נמרוד גליקמן ברוש. "העובדים לא צריכים לשלם על ההתנהלות הקלוקלת של הנהלת מגה לאורך השנים" | צילום: נמרוד גליקמן ברוש. "העובדים לא צריכים לשלם על ההתנהלות הקלוקלת של הנהלת מגה לאורך השנים", צילום: נמרוד גליקמן

לדברי ברוש לספקים יש אינטרס עליון בכך שמגה תהיה רשת חזקה שתוכל למכור את מוצריהם. "בסופו של דבר מי שמוכר את המוצרים לציבור זו הרשת ולא הספק. אולם, ככל שאי הוודאות באשר לעתיד הרשת ויכולתה לשלם את חובותיה הולכת ומתעצמת, הספקים לא יכולים להמשיך לעצום עיניים ולקוות לטוב". לטענת ברוש, הרשת לא יכולה להתנהל רק על סמך הכוונות הטובות של הספקים שלה ועל כן אי אפשר להמשיך לספק סחורה כשאין כל ודאות שיתקבל עליה תשלום בעתיד.

"הספקים לא מנהלים את הרשת ולא יכולים לשאת בעלויות הניהול שלה, ובכלל זאת לפתור את בעיית החובות שלה לנושים השונים (בהם בנקים וחברות אשראי). מה שהספקים יכלו לעשות, ועשו, הוא להסכים לדחיית חוב. הספקים הסכימו באופן חריג לדחות תשלום חובות של מאות מיליוני שקלים לתקופה של שנתיים, לטובת הרשת ועובדיה- כעת ספק אם הכסף יוחזר״. בנסיון להבליט את תמיכת הספקים ברשת, ציין ברוש כי הפרשה הזו מתנהלת כבר יותר משנה, במהלכה ראו הספקים כיצד הרשת הולכת ונמוגה ועדיין המשיכו לספק סחורה. גם כשהנהלת מגה פנתה לבית המשפט והודיעה שאין בכוונתה לעמוד בחובותיה- המשיכו הספקים לספק סחורה. לדבריו, ״לשוק ההון אין אמון ברשת, אם הצרכנים לא קונים ברשת, הספקים לא יכולים להתעלם מהמציאות ולהמשיך כרגיל".

תגיות