אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ותודה לשקל החזק: יעדי חו"ל שהפכו השנה לזולים במיוחד

ותודה לשקל החזק: יעדי חו"ל שהפכו השנה לזולים במיוחד

המשבר הכלכלי שפקד השנה לא מעט מדינות גרר פיחות משמעותי בשערי המטבעות שלהן והפך אותן ליעדים זולים במיוחד לתייר הישראלי שנהנה מהשקל החזק. אלה המדינות שבהן תרגישו השנה עשירים פתאום

17.01.2016, 22:26 | שירות כלכליסט

המשבר הכלכלי שפקד בשנה האחרונה מדינות רבות ברחבי העולם, גרר תמיד גם ירידה ניכרת בערך המטבעות שלהן יחסית לדולר, ללירה שטרלינג וכן, גם יחסית לשקל, שנחשב עדיין לאחד המטבעות החזקים בעולם.

הפיחות במטבעות של המדינות הללו - רוסיה, מדינות דרום אמריקה, מדינות באפריקה ובמזרח הרחוק, ואפילו קנדה, טורקיה ונורבגיה - הפך אותן ליעדי תיירות זולים יותר לתייר המערבי המגיע אליהן מצויד בדולרים. הנתונים הללו נכונים גם לגבי השקל הישראלי, שכן זה שווה היום, יחסית לדולר, בדיוק מה שהיה שווה לפני שנה.

לדוגמא - עבור כל דולר שהחלפתם בברזיל לפני שנה קיבלתם 2.65 ריאל. היום תקבלו תמורת אותו דולר - 4 ריאל. ובחישוב אחר - עבור 1,000 דולר שהחלפתם לפני שנה בברזיל, תקבלו השנה עוד 340 דולר במטבע מקומי.

העלאת הריבית בארה"ב, שעדין לא לוותה בהעלאות דומות בשאר העולם, רק מחזקת את המטבע האמריקאי עוד יותר ומבטיחה כי מה שהיה נכון ב-2015 יישאר נכון גם השנה, ב-2016. 

גם החולשה הנמשכת במחירי הנפט והמתכות מבטיחה את המשך חולשת המטבעות במדינות הנסמכות על הנפט ועל מכרות מתכת - כמו רוסיה, קנדה, נורבגיה, דרום אפריקה וזמביה. במדינות אחרות, כמו ארגנטינה, ברזיל וקולומביה, חולשת המטבע נובעת ממדיניות כלכלית כושלת, שגם היא תמשיך לתת את אותותיה ב-2016.

תהא הסיבה אשר תהא, התייר הישראלי שיבחר בחופשה באחת מהמדינות האלה ירגיש בהן כמו עשיר. חדר מלון בברזיל או בארגנטינה שעלה לפני שנה 100 דולר ללילה, יעלה לו כעת רק 66 דולר, וארוחה במסעדה שעלתה 50 דולר אשתקד, תעלה לו השנה רק 33 דולר.

בדקנו ומצאנו את 10 המדינות שהוזלו הכי הרבה השנה, בזכות חולשת המטבע שלהן:

1. זמביה

דולר אמריקאי אחד קונה היום 72% יותר מאשתקד - לתייר הזר זמביה הוזלה ב-42% תוך שנה.

מפלי ויקטוריה, זמביה, צילום: victoriafalls.net מפלי ויקטוריה, זמביה | צילום: victoriafalls.net מפלי ויקטוריה, זמביה, צילום: victoriafalls.net

2. ארגנטינה

המטבע המקומי פוחת ב-52% השנה, מה שהפך את המחירים בארגנטינה לתייר הזר נמוכים ב-34% לעומת אשתקד.

מפלי איגואסו, ארגנטינה, צילום: שאטרסטוק מפלי איגואסו, ארגנטינה | צילום: שאטרסטוק מפלי איגואסו, ארגנטינה, צילום: שאטרסטוק

3. ברזיל

הריאל הברזילאי פוחת ב-54% לעומת הדולר והפך את ברזיל למדינה זולה ב-33% לעומת אשתקד.

ריו דה ז ריו דה ז'נרו, ברזיל ריו דה ז
 

4. דרום אפריקה

פיחות של 35% בשער הראנד מול הדולר הפך את דרום אפריקה ליעד תיירותי הזול כעת ב-25% בהשוואה לאשתקד.
 

5. טורקיה

הלירה הטורקית נחלשה ב-25% השנה מול הדולר ויעדי התיירות שם זולים כעת ב-20% בהשוואה לאשתקד.

כדורים פורחים בקפדוקיה, טורקיה כדורים פורחים בקפדוקיה, טורקיה כדורים פורחים בקפדוקיה, טורקיה

6. רוסיה

הרובל הרוסי נחלש השנה ב-21% בהשוואה לדולר, ורוסיה הוזלה השנה לתייר המערבי ב-17%.

סנט פטרסבורג, רוסיה, צילום: infohostels סנט פטרסבורג, רוסיה | צילום: infohostels סנט פטרסבורג, רוסיה, צילום: infohostels

7. מקסיקו

המטבע המקומי במקסיקו נחלש השנה ב-17% בהשוואה לדולר. מקסיקו זולה היום ב-15% בהשוואה לאשתקד

גם אלביס היה שם. אקפולקו, מקסיקו גם אלביס היה שם. אקפולקו, מקסיקו גם אלביס היה שם. אקפולקו, מקסיקו

8. קנדה

הדולר הקנדי נחלש השנה ב-16% בהשוואה לדולר האמריקאי. קנדה זולה כיום ב-14% בהשוואה לאשתקד.

טורונטו, קנדה טורונטו, קנדה טורונטו, קנדה

9. נורבגיה

נורבגיה ושבדיה שהתעקשו לשמור על עצמאות המטבע שלהן, סבלו השנה מפיחות של 14% בשער הקרונה יחסית לדולר. כתוצאה מכך נורבגיה זולה היום לתייר ב-12% בהשוואה לאשתקד.

פיורד בנורבגיה, צילום: שאטרסטוק פיורד בנורבגיה | צילום: שאטרסטוק פיורד בנורבגיה, צילום: שאטרסטוק

10. אוסטרליה

גם הדולר של אוסטרליה נחלש השנה ב-12% בהשוואה לדולר האמריקאי. אם מתעלמים ממחיר הטיסה, אוסטרליה הפכה השנה ליעד תיירותי זול יותר ב-11% בהשוואה לאשתקד.

סידני, אוסטרליה סידני, אוסטרליה סידני, אוסטרליה

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מה, אין אינפלציה באותן מדינות, בעקבות פיחות המטבע?
כתבה שפרטיה אינם נכונים. לא ניתן להתעלם משיעור האינפלציה באותן מדינות, בהן ירד ערך המטבע המקומי. בשנת 2015 המחירים בברזיל עלו בכ-11%, בטורקיה בכ-8%. לכן התייר הישראלי לא ירגיש עשיר ממש, כפי שהכתבה מתימרת להציג. שירות כלכליסט מספק שירות רע מאד לקורא הישראלי. אם זו רמת השירות, יש סיבה לחשד אודות אמינות המידע בכתבות האחרות של כלכליסט. אמנם, התמונות יפות מאד.
מהרהר  |  18.01.16
4.
תחזיות כספיות
מעניין מה יהיה בקיץ? נכון שלברזיל צריך לנסוע בפברואר לקרנבל אבל יש להם איזה וירוס שמה, לא נוסעת. במדינות אחרות יש בעיות אחרות ולא בטוח שמצב בכסף ישאר כזה עד לקיץ כשהישראלים יוכלו לנסוע בכלל! ומי נוסע לטורקיה? מי שרוצה לתהפוצץ שם? בטח שבקיץ זה יהיה עוד יותר חמור בטורקיה כדי שלא יבואו תיירים. ופוטין מסוכן לא נכנסת למדינה שלו בכלל אז נשארו רק קנדה נורווגיה לקיץ ודרום אפריקה לחורף כי שם קיץ עכשיו. נסיעה טובה בתנאי שמצב הכסף במדינות הללו לא ישתנה - הכל תלוי במחירי הדלק. אוף זה כל כך מסואב ומסובך וקשור הכל אחד לשני שאי אפשר כמעט לתכנן שום דבר מראש!
שרה אנגל , אני כבר בארץ של חופש  |  18.01.16
לכל התגובות