אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נפט, איראן ומרטין לותר: אירועי המפתח בשווקים בשבוע הקרוב צילום: שאטרסטוק

נפט, איראן ומרטין לותר: אירועי המפתח בשווקים בשבוע הקרוב

שבוע מסחר מקוצר בניו יורק, דו"חות בארה"ב, נתוני צמיחה בסין וסימני שאלה בנפט - כל אלו ילוו את המשקיעים בשבוע ה-3 של שנת 2016; למקרה שאתם מודאגים מהמשך גל הירידות - הסטטיסטיקאים מצאו זווית חדשה ומעודדת

17.01.2016, 14:23 | מיקי גרינפלד

לאחר הפתיחה הקשה של שנת 2016 בשווקים העולמיים, ניכנס מחר לשבוע מסחר חדש - בתקווה לרגיעה לכל הפחות. בשלב הזה המשקיעים יסתפקו ככל הנראה בבלימה של גל הירידות החדות של השבועיים האחרונים. אלה אירועי המפתח שילוו אותנו במהלך השבוע הקרוב:

דוחות בארה"ב

מחר, יום שני, לא יתקיים מסחר בניו יורק, לרגל יום מרטין לותר קינג (לותר קינג נולד אומנם ב-15 בינואר, אך יום ה"חג" המציין את לידתו נקבע בארה"ב ביום שני שלאחר יום ההולדת). בהמשך השבוע ימשיכו המשקיעים לעקוב אחר דו"חות הרבעון הרביעי שמזרימות החברות הציבוריות לנאסד"ק ול-NYSE.

יום שלישי צפוי להיות הבולט ביותר בכל הקשור לדוחות - במהלכו יתפרסמו דוחות IBM, נטלפיקס בנק אוף אמריקה, מורגן סטנלי ו-Unitedhealth. ביום רביעי יתפרסמו תוצאות גודלמן זאקס ובחמישי אלה של אמריקן אקספרס. 4 מהחברות האמורות - IBM, גולדמן זאקס, אמריקן אקספרס ו-Unitedhealth - נמנות על המדד היוקרתי דאו ג'ונס.

מרטין לותר קינג, צילום: איי פי מרטין לותר קינג | צילום: איי פי מרטין לותר קינג, צילום: איי פי

נתוני צמיחה בסין

ביום שלישי ייתפרסמו נתוני התוצר של סין ברבעון האחרון של 2015, ונתוני התוצר בסיכום שנתי. לפי סקר כלכלנים שפורסם השבוע ברויטרס הצפי הוא לצמיחה של 6.8% ברבעון שעבר, לאחר צמיחה של 6.9% ברבעון השלישי ב-2015.

על התנהלות הממשל בסין מול הנפילות בשווקים המקומיים אומר היום אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות כי "הסיפור בסין על רגל אחת הוא הניסיון של הממשל להחליק ככל שניתן את ההאטה במשק ובעיקר את הפיחות ביואן. אם התהליך יצליח, סין תבצע נחיתה רכה בשנים הקרובות אבל אם הוא יכשל סין עלולה להיקלע למשבר פיננסי ומיתון שישפיע על כל העולם. לכן, בשורה התחתונה הכל תלוי ביכולות הממשל ועד כה הם מראים כי יש להם הרבה יכולות, הרבה כלים ולא מעט רצון".

נפט וסחורות

המסחר בנפט יתנהל בימים הקרובים בהשפעת ההסכם עם איראן וכניסתה המחודשת לשוק הנפט בעקבות הסרת הסנקציות - ולא פחות מכך, בהשפעת נתוני התוצר שיתפרסמו כאמור בסין. צמיחה חלשה מהצפוי עשויה לפגוע קשות במחיר הסחורה, על רקע ההנחה להמשך ירידה בביקושים לאנרגיה במדינה המובילה את הביקושים לנפט ולסחורות.

זווית מעודדת

התחזיות הקודרות שיוצאות מבתי ההשקעות הגדולים רחוקות מלעודד. מדדי שנגחאי, יורוסטוקס 600 וראסל 2000 נכנסו בשישי אחרון לטריטוריה דובית - שלושתם עם ירידה של למעלה מ-20% מרמת השיא האחרונה. המדדים המובילים האחרים נראים בדרך לשם. ועדיין, בכל האדום הזה, מי שרוצה יכול למצוא נחמה פורתא בסטטיסטיקה. או לכל הפחות בזווית סטטיסטית אחת - ובהתעלם מכמה אחרות (שהרי כפי שידוע לכל סטטיסטיקאי ביקורתי, מי שרוצה לסמן את המטרה לפני שהוא יורה את החץ יכול גם יכול).

הפרשן פרנק הולברט (Mark Hulbert) - המתמחה בניתוח השוואתי של נתוני השוק - מציין בטורו האחרון (שהתפרסם באתר מרקטווטש) כי על פי נתוני חברת המחקר Ned Davis, ב-35 ה"דובים" שנרשמו בשוק האמריקאי מאז שנת 1900, התקופה היורדת נמשכה 403 ימים בממוצע. השוק הדובי הניו יורקי האחרון, שהחל בפסגה של אפריל 2010 והסתיים בתחילת אוקטובר 2011, שיקף למעשה את הממוצע של כל אלה שהופיעו בשוק ב-110 השנים שקדמו לו.

במצב הדברים כיום, על פי התסריט הפסימי לפיו אנו בדרך לשוק דובי גם במדדים המובילים של ניו יורק - נכון לעכשיו מדדי S&P 500, דאו ג'ונס ונאסד"ק ירדו בכ-13% מהרמה הגבוהה האחרונה שלהם שנרסמה ביוני 2015 – אזי עברנו כ-200 ימים בשוק הדובי שילווה אותנו בהמשך. עוד פלוס מינוס 200, וזה אולי נגמר. ככל שהדב הזה מחוייב לממוצעים... .  

   

 , צילום: אי פי איי צילום: אי פי איי  , צילום: אי פי איי

תגיות