אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד גיא גיסין מכוון לכיס העמוק בחבס: משפחת עופר צילום: אוראל כהן

עו"ד גיא גיסין מכוון לכיס העמוק בחבס: משפחת עופר

מפרק חברת הנדל"ן חבס הגיש הבוקר לבית המשפט בקשה ל"הרמת מסך" מעל החברה והגעה לכיס העמוק של אחד מבעליה - משפחת עופר שהחזיקה 23% בחבס

17.01.2016, 11:56 | רחלי בינדמן

תביעה נגד חברת הנדל"ן שקרסה חבס - שנשלטה על ידי משפחת חבס וחברה שבשליטת משפחת עופר - הוגשה על ידי המפרק שלה עו"ד גיא גיסין. גיסין מבקש מבית המשפט להרים את המסך על החברה ולאפשר לבעלי החוב גישה לכיס העמוק של בעליה, ביניהם משפחת עופר (23%).

המפרק דורש לחייב את בעלי המניות העיקריים בחברה לשלם את חובותיה, בטענה שלנטילת סיכונים בלתי סבירים, ובתוקף יכולתם לפרוע את ההתחייבויות - בעילת "מימון דק".

מימון דק הוא מצב שבו החברה מממנת את עיקר פעילותה מכספים חיצוניים ולא מהונה העצמי. כאשר המימון ממקורות חיצוניים עולה בצורה לא סבירה על ההון העצמי של הבעלים עשויה לקום עילה משפטית של "מימון דק" שבאישור בית המשפט תאפשר "הרמת מסך" על האישיות המשפטית הנפרדת של החברה. לאחר הרמת מסך יכולים בעלי החוב להגיע לכיס העמוק של הבעלים.

בנוסף דורש המפרק מבעלי השליטה להשיב דיבידנדים ששולמו להם. עוד דורש המפרק לחייב את נושאי המשרה בחברה בגין שימוש לא הוגן בנכסיה ותובע אותם על הפרת חובת הזהירות, ניהול רשלני ומסוכן.

כתב התביעה בוחן את התנהלות החברה, מנהליה ובעלי השליטה במהלך תקופה שהחלה ב-2012 ועד לקריסתהה ומתמקד בשלושה עניינים – ראשית, ההשקעה של חבס במניות קרן הריט ההולנדית NSI שהגיעה בשיאה לכמיליארד שקלים. לטענת המפרק החברה לא ניתחה כנדרש את השפעתו האפשרית של הסיכון בהשקעה במניות אלו, שנסחרות בבורסה והמשיכה להתייחס להשקעה בספרים שלה על בסיס הערכות שווי "אופטימיות". זאת, כך לפי טענת המפרק "למרות ששווי השוק של המניות הלך וירד ולמרות ש"מימון ההשקעה דרך הלוואה בנקאית מהותית חייב את החברה להעמיד לבנקים המלווים סכומים של מיליוני יורו רבים ממקורות אחרים בתוך 5 ימים מכל מועד שבו יתרת החוב עלתה על 50% משווי המניות בבורסה (LTV)".

לטענת המפרק חרף כל נורות האזהרה, החברה לא רק שלא צמצמה את ההשקעה ב-NSI אלא הגדילה את ההשקעה, "תוך נטילת סיכונים בלתי סבירים בניהול ענייניה ובאשר ליכולתה לפרוע את התחייבויותיה".

התביעה מתייחסת גם להתנהלות נושאי המשרה בקשר עם תשלום של 90 מיליון שקל לאחת מסדרות החוב שהנפיקה וזאת בחודש דצמבר 2012. לטענת המפרק התשלום הגיע תוך "שימוש בכל יתרות הנזילות של הקבוצה, שעבוד נכסיה ונטילת התחייבויות בלתי סבירות, למרות שבאותם ימים היה על החברה לדעת כי לא תוכל לעמוד במלוא התחייבויותיה".

לבסוף יוצאת התביעה נגד התנהלות נושאי המשרה בחברה בקשר עם חלוקת דיבידנד של 12 מיליון שקל שבוצעה במאי 2012 ולטענת המפרק לא עמדה בהוראות חוק החברות לעניין חלוקת דיבידנד מותרת. המפרק דורש מבעלי השליטה כעת להשיב את הדיבידנד לקופת החברה.

התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין צבי ולך וענבר נהרי ממשרד גיסין ושות', יחד עם עורכי הדין אופיר נאור ועדי גרנות ממשרד נאור גרשט.

 , צילום: ענר גרין צילום: ענר גרין  , צילום: ענר גרין

תגיות