אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקפאת הליכים למגה; הנאמנים - גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר ברטוב צילום: עמית שעל

הקפאת הליכים למגה; הנאמנים - גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר ברטוב

בית המשפט אישר הקפאת הליכים ל-30 יום; עו"ד אמיר ברטוב, המייצג את החברה, שידר אופטימיות: "המדפים יחזרו להיות מלאים. כל מי שיספק למגה יקבל כסף במזומן"

18.01.2016, 10:30 | נורית קדוש

המלצת הכנ"ר לאשר הקפאת הליכים לרשת מגה למשך 30 יום התקבלה הבוקר על ידי השופט אילן שילה בדיון בבית המשפט המחוזי בלוד. עובדי מגה מפגינים כעת מחוץ לבית המשפט.

בין כתלי בית המשפט התנהל קרב על זהותו של הנאמן שימנה בית המשפט לחברה. הכנ"ר סבר כי לאחר שניתנה הזדמנות לשקם את הרשת, יש לאפשר מינוי גורם חיצוני שינהל את החברה. בין המועמדים שלו היו: עו"ד חגי אולמן, עו"ד חן ברדיצ'ב, רו"ח גבי טרבלסי ועו"ד עמית לדרמן. עורך הדין של חברת הביטוח 'בססח' (החברה המספקת ביטוח אשראי לספקים) הציע את גיל שרון לתפקיד. העובדים ביקשו למנות את פרופ' ירון זליכה.

בתום דיון בזהות הנאמן, קבע השופט אילן שילה כי, "לאחר ששמעתי את הצדדים באשר לזהות הנאמנים, עלי למנות 2-3 לכל היותר", אמר שילה. "אני מורה על מיניוי של רו"ח גבי טרבלסי, עו"ד אהוד גינדס ועו"ד אמיר ברטוב המייצג את מגה". עוד הוסיף השופט שילה: "תפקידם של הנאמנים יהיה לנסות לשקם את החברה ולהביא למכירתה, אם כיחידה אחת ואם למכירה בחלקים. הנאמנים ישימו לנגד עיניהם חשיבות שימור מקומות העבודה של העובדים. תפקידם של טרבלסי וגינדס יהיה מעבר לכך להביא לכך שהחברה האם תעביר לרשת 60 מיליון שקל שטרם הועברו". השופט אישר לנאמנים לפתוח חשבונות נאמנות על שמם לתקופת ההקפאה.

קראו עוד בכלכליסט

הנאמנים גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר בר טוב, צילום: עמית שעל הנאמנים גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר בר טוב | צילום: עמית שעל הנאמנים גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר בר טוב, צילום: עמית שעל

יו"ר אלון רבוע כחול, אביגדור קפלן, התקבל בהגיעו לדיון בצעקות על ידי העובדים המפגינים בכניסה לבית המשפט המחוזי בלוד. אחד העובדים אף צעק לעברו ״גנב״, נוכח הבונוס בגובה כחצי מליון שקל שאושר לו על ידי אלון רבוע כחול בשבוע שעבר, לקראת הפניה להקפאת הליכים. קפלן מסר ל"כלכליסט" כי "ביום כזה, לא נכון לעסוק בתנאי העסקתי שסוכמו מראש ומהווים כשליש מגובה השתכרותו של קודמי". (הכוונה לדודי ויסמן, נ.ק).

השופט שילה ביקש לשמוע את עמדת מגה בקצרה. עו"ד אמיר בר טוב ממשרד עוה"ד ליפא מאיר ושות', המייצג את מגה, אמר בפתח הדיון: "מגה מגיעה להקפאת הליכים כשמצבה טוב מתמיד, אחרי סגירת 55 סניפים, פיטורי עובדים, צמצום ההנהלה. החודשים האחרונים לא בוזבזו לשווא. אנחנו מגיעים להקפאה כשבקופת מגה למעלה מ-160 מיליון שקל במזומן להמשך פעילות הרשת כעסק חי לתקופה שימצאו לנכון. לא צריך לבקש טובות מאף אחד, יש למגה כסף לעבוד".

הפגנת עודי מגה מחוץ לדיון בבית המשפט המחוזי בלוד, צילום: נמרוד גליקמן הפגנת עודי מגה מחוץ לדיון בבית המשפט המחוזי בלוד | צילום: נמרוד גליקמן הפגנת עודי מגה מחוץ לדיון בבית המשפט המחוזי בלוד, צילום: נמרוד גליקמן

בר טוב המשיך: "הכנו תוכנית הפעלה לרשת, שמאפשרת להחזיר את הרשת לפעילות מיד עם תום הדיון. המדפים יחזרו להיות מלאים בסחורה, בשונה מהתקופה האחרונה. כל מי שיספק למגה יקבל את הכסף במזומן, התמורה מובטחת ולכן, בבנחה שהמדפים יתמחאו והעובדים יחזרו, ניתן יהיה להפעיל את הרשת גם אם יהיה לה הפסד קטן ויהיה לבעל התפקיד שימונה זמן למצוא קונה".

עוד הוסיף ברטוב: "הכנו את מגה למכירה, יש חדר מידע מוכן, ניתן למכור את מגה כמקשה אחת. יש מתעניינים רבים כי מגה בעיר משרתת שכונות מבוססות במרכז. יש לרשת העירונית שתמיד היתה הרשת החזקה של מגה, זכות קיום ויכולת להתחרות בשוק הקמעונאות. הכנו את מסלול ההמראה, צריך רק טייס שיקח את הרשת".

השופט אילן שילה, צילום: אתר בתי המשפט השופט אילן שילה | צילום: אתר בתי המשפט השופט אילן שילה, צילום: אתר בתי המשפט

אחרי שהשופט ציין לפרוטוקול כי אין מתנגדים להמלצת הכנ"ר לצו הקפאת הליכים ל-30 יום, ביקש עורך הדין של מאפיות אנגל למחות על כך שהרשת השאירה בקופתה 160 מיליון שקל ולא שילמה לספקים שהמשיכו לספק לה עד הימים האחרונים. לעמדתו, יש לעשות שימוש בכסף זה לשלם לספקים ולממן הקפאת ההליכים מכספי בעלי השליטה.

עורך הדין ברטוב מסר בתגובה כי הכסף נצבר מכך שמגה לא שילמה ביום שישי האחרון 60 מיליון שקל. "בנקודת הזמן שהבנו שיש הסתברות גבוהה להקפאת הליכים עצרנו את התשלום". עוד הוסיף ברטוב כי יתרת הכסף הגיעה ממכירת סניפי יו בחודש שעבר.

שלט שתלו עובדי מגה בעיר בסניף ברעננה היום שלט שתלו עובדי מגה בעיר בסניף ברעננה היום שלט שתלו עובדי מגה בעיר בסניף ברעננה היום

ביחס להתחייבות אלון רבוע כחול לתמוך במגה ב-320 מיליון שקל, אמר ברטוב כי החברה העבירה 240 מיליון שקל ויתרת הסכום - 80 מיליון שקל - יועדה לתמיכה נקודתית שלא היה צורך בהם ולכן לא הועברו. השופט אמר כי אם היו משלמים לספקים ביום שישי, היה צריך את הסכום.

עורכי הדין של מגה הסבירו כי ההתחייבויות לספקים עומדות בעינן. לטענתם, הקפאת ההליכים נכנסת למעטפת של הסדר נושים קיים.

עורך הדין של אנג׳ל מחה על כך שהתשלום לא הועבר בשישי ודרש כי סכום זה יופרש על ידי הנאמן שימנה בית המשפט ולא יעשה בו שימוש למטרות אחרות. 

סניף מגה סגור ברעננה היום סניף מגה סגור ברעננה היום סניף מגה סגור ברעננה היום

הקרב על הנאמן: העובדים רוצים את זליכה, חב' הביטוח של הספקים רוצה את גיל שרון

עורך הדין של בנק הפועלים רונן מטרי הביע התנגדות לרשימת הנאמנים הפוטנציאליים שהציג הכנ"ר. מטרי מסר כי העמדה שאומרת שבעל התפקיד צריך שלא תהיה לו זיקה לחברה ולבעלי השליטה. "אם ציבור גדול של נושים מרגיש נחות, אז חשוב שיהיה איזון בין העמדה הרשמית לעמדתם. יש חוסר נוחות מרשימת הכנ"ר וייתכן שיש צורך במינוי של שני בעלי תפקיד - האחד מרשימת הכנ"ר והשני מטעם הנושים".

מטרי הסביר כי חוסר הנוחות של בנק הפועלים נובע מכך ששניים מהמועמדים ברשימת הכנ"ר מונו להפעלות שמתקיימות בימים אלו ויש לרענן את הרשימות הקבועות של הכנ"ר. "חן ברדיצ'ב מונה לתיק מילומור, עו"ד לדרמן מונה לנאמן בתיק ורטהיימר וחגי אולמן מונה לנאמן באי.די.בי . יש לנו בעיה עם עמדת הכנ"ר שרק הוא יקבע את הרשימה של הנאמנים". מטרי אף הציע את עצמו לתפקיד הנאמן.

במרכז: ורדה אלשיך, היועצת המשפטית של עובדי מגה בבית המשפט היום, צילום: נמרוד גליקמן במרכז: ורדה אלשיך, היועצת המשפטית של עובדי מגה בבית המשפט היום | צילום: נמרוד גליקמן במרכז: ורדה אלשיך, היועצת המשפטית של עובדי מגה בבית המשפט היום, צילום: נמרוד גליקמן

עורכי הדין של העובדים ביקשו למנות את פרופ' ירון זליכה, המייעץ לעובדים וחבר דירקטוריון מגה, לתפקיד הנאמן.

עו"ד ניצה פוזנר, עורכת הדין של קוקה קולה טענה כי אי התשלום ביום שישי היה העדפת נושים כי שילמו באותם ימים לגורמים אחרים. פוזנר הביעה התנגדות למינוי זליכה לתפקיד: "מי ששימש דירקטור במגה, טובת החברה היא שלנגד עיניו והוא לא יכול להיות בעל תפקיד".

לדבריה, קריסת מגה היתה כרוניקה ידועה מראש. הנושים צריכים שיהיו להם נציגים, כי מתוך אנשיה חצי לספקים וחצי לבנקים ולכן יש למנות שלושה נאמנים. לדבריה, עו"ד גינדס ראוי לתפקיד. 

 

עורך הדין של חברת הביטוח בסס"ח (החברה הישראלית לביטוח אשראי וסיכוני סחר חוץ) ביקש שהות לגבש מועמד מתחום הקמעונאות, אולם השופט שילה הסביר כי לא ניתן יהיה לדחות את ההחלטה ויש לקבוע עוד היום את זהות הנאמן.

 

הכנ"ר מסר כי אין כמעט משרדים גדולים והמוכרים שאינם מייצגים מישהו בתיק וכיוון שזה תיק ענק ומורכב, יש למנות גורם נייטראלי. לצד זאת, ביקש להביע התנגדות למינויו של זליכה כנאמן. "אולמן שותף במשרדו של רווה שהוא ידיד שלי, לכן אלא אם יש הסכמה כוללת, אני לא יכול לראות בו מועמד. אם יש הסכמה כוללת, לטעמי הוא ראוי. אם לא, אצטרך לחשוב ואבקש שתוצג לי רשימה נוספת".

 

עורך הדין של חבר כלל תמך במינוי רו"ח גבי טרבלסי לנאמן.

בתום ההפסקה שנקבעה בכדי לאפשר לכנ"ר לגבש רשימת מועמדים חדשה לתפקיד הנאמן שימונה למגה, חזר נציג הכנר ללא בשורה. ״אין לי בשורה לבית המשפט, לא הצלחנו למצוא מועמד נייטראלי נוסף ולכן נמליץ לבית המשפט לצרף לאחד המועמדים שהצענו מועמד נוסף או שניים שימצא לנכון״.

עורך הדין של חברת בראשית, ספקית תפוחים למגה, הביע דאגה מיתרת החובות של מגה כלפי הספקים. "אני לא מבין האם הדברים של עורכי הדין של רבוע כחול הם התחמקות מחובותיהם, כולל הנפקת הזכויות שטרם ביצעו". 

עורך הדין של בסס"ח הציע למנות את גיל שרון לתפקיד הנאמן. שרון, מנכ"ל פלאפון לשעבר שפרש לאחרונה מדסק"ש על רקע ההתנגדות לתנאי השכר החריגים שדרש. לדברי עורך הדין, שרון נתן את הסכמתו והסכים להכפיף עצמו לתנאי השכר הקבועים בהליך והוא רואה בזה משימה לאומית. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
בכל אשמים שומרי הסף ברחוב שערי משפט
שומרי הסף - ברח' שערי המשפט בכל מחדל ביטחוני הורגלנו להאשים את הש.ג. אבל מה דינו של מפקד שבמחדל היה לשומר הסף? או מנהל שסילק לקוחות על הסף? ויותר מכך, מה דינו של שופט עליון שנעל את שערי המשפט? היום יותר מתמיד ברור שיש קרטל בתעשיית המזון בישראל. חמש חברות שולטות בכ50% מהשוק – תנובה, אוסם, תלמה, קוקה-קולה ושטראוס. ו"עוף החול" קם שוב לספר לנו: שם הייתי ונלחמתי. איבדתי הון רב ו- 1,100 עובדים שהיו בשל קרטל המזון שקשר נגדי, יחד עם השופטת ורדה אלשיך ובעלה שהיה דירקטור בקרטל המזון. כן, מר משה בדש מפיקנטי שב לדבר, כמו עוף החול. הוא עמד בשערי בית המשפט המחוזי בתביעה נגד קרטל המזון, בלי יכולת לממן אגרת משפט על נזקיו הנאמדים במיליארד ₪, ומצא כי נעלו את השער. גם ברח' שערי משפט בירושלים – שם ממוקם בית המשפט העליון - נעלו את השער, כאשר דחו את ערעורו וגם חייבוהו בהוצאות. מי אשם בהתחזקות קרטל המזון, שעשק עד היום את עם ישראל במאות מיליארדי ₪? כמובן הש.ג. שנעל את שעריו מכל דיון במחדל הכלכלי הכי גדול במשק- עושק העם בדבר היסוד ביותר, זה המזון. כמה מכובד הוא בית המשפט שנותן יד לחלש ולרעב. כמה מפואר הוא השופט ששומע יתום ואלמנה, וכמה צודק ונכון הוא לשמוע וויכוח ציבורי על קרטל המזון – לא במצעד ברחובות תל-אביב, אלא דווקא בבית המשפט – שם המילים נהגות אחת לאחת, הטיעונים נשמעים היטב והאמת תהדהד בכל מהדורות החדשות לעין כול. אכן, צדק מי שאמר כי שופטי בית המשפט העליון אשמים במחדל הכלכלי הכי גדול של ישראל - ובמיוחד כאשר זה שופט עליון שהפך לש.ג. ונעל את השער. שומרי הסף, שישבו ברח' שערי המשפט בשנת 2009 וגרמו לעם לצאת בשנת 2011 ולקרוא לצדק חברתי ברחוב לא בבית המשפט, הם הש.ג.: מרים נאור – כיום נשיאת בית המשפט העליון, וכן אילה פרוקצ'יה ויורם דנציגר. ורצוי כי עם ישראל יזכור את שמם לדראון במחדל הש.ג. הגדול ביותר בישראל. למי שירצה לבחון את המילים שסחררו את שלושת הש.ג. הללו בעת מילוי תפקידם, מופנה להחלטה מיום 15.6.09 בע"א 10770/06 ניצולת הקרטל בע''מ [לשעבר פיקנטי תעשיות מזון ישראל בע"מ], פיקנטי תעשיות בשר בע''מ [1982] נגד אוסם תנובה ואחרים. שם רואים כי "מנהלים עיוורים, מסננים את היתוש ובולעים את הגמל" (מתי כג 24). מדקדקים באגרות ובקטנטנות ובולעים את קרטל המזון.
מייק  |  18.01.16
4.
הקפאת ההליכים- טעות
מגה חדלת פירעון ולא בפעם הראשונה. הנאמנים לא באמת דואגים לשכירים, ולא לספקים, אלא דואגים לבכירי מגה ולבעלי המניות. יתכן שתוגש תכנית הבראה אבל מגה לא תעמוד בה, ובכל פעם מחדש, מנהלי מגה יבקשו הקפאת תהליכים. אלו שייאלצו להתפשר על החוב שהם זכאים לו, הם השכירים והספקים הקטנים.
-  |  18.01.16
2.
סוף ידוע מראש
מגה עובדים על כולם בעיניים, במבנה העלויות הנוכחי אין תקומה לרשת הזאת, מנסים לממש רשת שהיא גוויה. עסק שבאופן שיטתי ועקבי הוצאותיו גדולות מהכנסותיו סופו ידוע מראש. זאת מגה. ה"מבצעים" שלהם שאיתם הם קיוו למשוך לקוחות לסניפים אינם אלא מחירים רגילים ברשתות אחרות. והשרות?, אין. למה? כי אין מספיק עובדים.
שרון , שרון  |  18.01.16
לכל התגובות