אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וול סטריט ננעלה בעליות; הנפט התקרב לרמה של 30 דולר לחבית צילום: רויטרס

דיווח שוטף

וול סטריט ננעלה בעליות; הנפט התקרב לרמה של 30 דולר לחבית

המדדים המובילים עלו עד 0.7%; הנפט רשם עלייה של 4.2% לרמה של 29.3 דולר לחבית; על רקע דברי דראגי בנוגע לאפשרות להגדלת הסיוע לשווקים אמר ג'ורג' סורוס: "גוש היורו על סף קריסה"; ציין כי פתח פוזיציית שורט על S&P 500

21.01.2016, 23:01 | מיקי גרינפלד ואמיר רוזנבאום

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

23:00 - וול סטריט ננעלה בעליות שערים

בורסות וול סטריט ננעלו במגמה חיובית, שהעלייה החדה בנפט מסייעת למגמה: דאו ג'ונס עלה ב-0.7% ו-S&P 500 התחזק ב-0.5%. נאסד"ק ננעל ביציבות, עם עלייה קלה של פחות מ-0.1%. המדדים רשמו במהלך המסחר עליות נאות, אך אלה התמתנו לקראת סופו.

22:40 - סורוס: "שורט על S&P 500"

המיליארדר ג'ורג' סורוס השוהה בוועידת דאבוס שבשוויץ אמר כי פתח פוזיציית שורט על מדד S&P 500, ופוזיציית לונג על אג"ח של ממשלת ארה"ב. לדבריו, מוקדם מדי לקנות מניות, והוא יופתע אם הבנק המרכזי בארה"ב יעלה שוב את הריבית. הוא אמר כי "הנחיתה הקשה" בכלכלת סין היא בלתי נמנעת, אך למדינה יש משאבים להתמודד עם כך.

22:10 - היורו שב להתחזק

היורו, שכבר נחלש במהלך המסחר לרמה של 1.0778 דולרים ליורו - שפל של שבועיים, התחזק לרמה של 1.0884 דולרים ליורו. ההיחלשות מוקדם יותר נרשמה על רקע דברי נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי, לפיהם הבנק עשוי להגביר את תמיכתו בשווקים, כלומר לחזק את ההקלה הכמותית.

21:40 - הנפט רושם עלייה חדה

הנפט מסוג WTI רשם עלייה של 4.2% לרמה של 29.5 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט זינק ב-4.9% לרמה של 29.3 דולר לחבית. זאת לאחר שאתמול כבר הגיע לרמות שפל מאז שנת 2003. הסיבה העיקרית לזינוקים החדים היום היא דיווחים על כך שדאעש תקף מסופי נפט בצפון לוב ואף השתלט על כמה מהם. הדבר מדגיש את הסיכונים הקיימים להמשך האספקה הסדירה של הנפט. במהלך המסחר היום אף הגיע הדולר לרמה של יותר מ-30 דולר לחבית.

20:53 - ירידה בזהב

מחיר הזהב רשם היום ירידה של 0.7%, הירידה החד יומית החדה ביותר השבוע, וסגר את המסחר ב-1,098.2 דולר לאונקיה. למרות הירידה, הזהב עלה בשנה האחרונה ב-3.6%.

20:20 - IBM רכשת חברת מיחשוב ענן

IBM רוכשת את Ustream, חברת וידיאו מבוסס ענן. ענקית המיחשוב רכשה את חברת הווידיאו על מנת להוסיף יכולות וידאו נספות למוצרי הענן שלה לארגונים. סכום הרכישה לא נמסר.

19:05 - הנפט נוגע ב-30 דולר לחבית

מחיר הנפט ממשיך לזנק. מחיר חבית נפט גולמי מסוג WTI נוגע ב-30 דולר, אחרי זינוק של 5.7%.

באירופה סגרו הבורסות בעליות חדות - דאקס הגרמני עלה ב-1.9%, פוטסי הבריטי הוסיף 1.8%, קאק הצרפתי התחזק ב-2% ומילאנו קפצה ב-4.2%.

מיכלית נפט, צילום: איי אף פי מיכלית נפט | צילום: איי אף פי מיכלית נפט, צילום: איי אף פי

18:20 - למרות המלאים, הנפט מזנק

למרות נתון המלאים, מחיר הנפט מזנק בדקות אלה וחוצה את ה-29 דולר לחבית. הסיבה ככל הנראה היא דיווחים על תקיפת מתקני נפט בלוב.

18:00 - נתוני המלאים בארה"ב

מלאי הנפט הגולמי בארה"ב עומד על 3.979 מיליון חביות - לעומת צפי למלאי של 2.811 מיליון חביות. הנפט מסוג WTI עולה אחרי הנתון, ב-0.7% ונסחר תמורת 28.7 דולר לחבית.

17:55 - סורוס: "גוש היורו עומד בפני קריסה"

גורו ההשקעות והמיליארדר ג'ורג' סורוס אומר היום כי "גוש היורו עומד בפני קריסה". סורוס נימק זאת בכך שמדינו הגוש עומדות בפני 5-6 משברים בו זמנית. בין המשברים האלה מנה סורוס את משבר הפליטים, וטען כי היעדרה של מדיניות מסודרת עלולה להכשיל את האיחוד בטיפול במשבר. כמ כן ציין סורוס כי המשבר יווני לדעתו טרם הסתיים, וכן את האיום לפרישת בריטניה מהאיחוד אחרי משאל העם שם שצפוי ב-2017.

ג ג'ורג' סורוס | צילום: בלומברג ג

16:45 - "הצעדים של דראגי הם לא יותר מפלסטר לטווח קצר"

 

אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג ראשי בפסגות מתייחס להודעת דארגי ואומר כי: "האמירות של דראגי מובילות לעליות בשווקים כי אחרי תקופה ארוכה יחסית שאלו מדממים, המשקיעים חיכו לצעד מצד מקבלי ההחלטות. עם זאת הצעדים שדראגי יכול ליישם הם לא יותר מפלסטר לטווח קצר".

 

לדבריו "כבר בשנה שעברה ראינו כי ההשפעה של הרחבה כמותית באירופה היא קצרת טווח ובוודאי שאינה תומכת בכלכלה הסינית או במחירי הנפט. לכן השווקים ימשיכו להמתין בעיקר לאמירות ולצעדים משמעותיים יותר מצד הממשל הסיני ואנו מעריכים כי אלו אכן יגיעו בזמן הקרוב".

 

16:30 - פתיחה יציבה בוול סטריט

על רקע הירידות החדות בבורסות אסיה והעליות באירופה, הבורסות המובילות בניו יורק פותחות ביציבות: מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.2%, מדד נאסד"ק ומדד-S&P 500 יציבים

עלייה בתביעות האבטלה בארה"ב

משרד התעסוקה האמריקאי דיווח כי מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב עלה בשבוע שעבר ל-293 אלף לעומת 283 אלף בשבוע הקדום המספר הגבוה ביותר מאז יולי שנה שעברה.

16:10 - דראגי מקפיץ את הבורסות באירופה

 

נשיא הבנק האירופי מריו דראגי נותן זריקת עדוד למשקיעים: במסיבת העיתונאים שלאחר הודעת הריבית רמז דראגי כי הבנק עשוי בקרוב להגדיל את תמיכתו בשווקים. "הבנק יהיה מחוייב לשקול מחדש את מדיניותו הנוכחית בישיבתו הבאה", אמר נשיא ה-ECB, והוסיף כי "דינמיקת האינפלציה בגוש היורו חלשה ממה שצפינו".

בהתייחסות לרמת המחירים הנמוכה בסקטור האנרגיה, אמר דראגי כי "סין היא האחראית העיקרית לירידות במחירו של הנפט". מחירו של הזהב השחור נמצא בשפל של 12 שנה כאשר חביות מסוג ברנט ו-WTI נסחרות תמורת כ-28 דולר לחבית.

 

14:45 - הבנק האירופי המרכזי הותיר את הריבית על כנה

הבנק האירופי המרכזי (ECB) הותיר את הריבית ללא שינוי. הריבית על ההפקדות נותרה ריבית שלילית של 0.3%, וריבית הבנצ'מרק נותרה על 0.05%.

מריו דראגי, יו"ר ה-ECB, צילום: איי אף פי מריו דראגי, יו"ר ה-ECB | צילום: איי אף פי מריו דראגי, יו"ר ה-ECB, צילום: איי אף פי

11:30 - המטבע הרוסי נסחר בשפל היסטורי

הכלכלה הרוסית נפגעה מהשלכות הסנקציות שהטילו מדינות המערב ומצניחת מחירי הנפט, שנפלו לשפל של 12 שנים. ייצוא הנפט נחשב לעמוד השדרה של הכלכלה.

המטבע הרוסי, הרובל, סובל בשנה האחרונה מפיחות נוראי בערכו כשהיום הוא נסחר בשפל היסטורי לאחר שירד בעוד 5% ונסחר ב-85 רובל לדולר. המטבע הרוסי נסחר אל מול השקל הישראלי בירידות של 3% ונסחר תמורת 0.047 שקלים.

תקציב המדינה הרוסי מבוסס על מחיר של 50 דולר לחבית נפט, אך הממשלה כבר הודיעה לאחרונה כי תבחן אותו מחדש לנוכח רמת המחירים הנוכחית. על פי שר האוצר הרוסי, אנטון סילואנוב, הגירעון התקציבי של רוסיה יעמוד על אפס ברמת מחירים של 82 דולר לחבית.

שר הכלכלה הרוסי, אלכסיי אוליוקאייב, אמר בכנס במוסקבה לפני כשבועיים כי "המצב הנוכחי של מחירי הנפט מכאן והבידוד של רוסיה מהשווקים העולמיים בשל הסנקציות של המערב מכאן, מחייבים אותה לבחון מכירה של נכסים, ובאופן ספציפי מכירת אחזקות הממשל בבנקים הרוסים הגדולים."

 

רונן מנחם מנהל מחלקת המחקר והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות מסביר כי: "השחיקה החדה בשערו של הרובל נגרמת עקב צלילת מחיר הנפט, שקריטי למימון תקציב הממשלה ונמצא עשרות אחוזים מתחת למחיר המינימאלי הנדרש, ירידה חדה בעודף הסחר של רוסיה – תוך צלילה של מעל 30% בייצוא ב-12 החודשים האחרונים, ורמת האינפלציה הגבוהה (12.9% ב-2015). כל אלו מסבכים את רוסיה, שסובלת ממצוקה כלכלית ותעסוקתית, מסובכת צבאית ונתונה לעיצומים ע"י המערב.

 

לדבריו "ריבית של 11% חונקת את הכלכלה, אך הכרחית בגלל האינפלציה הגבוהה. תמיכה ברובל מחייבת את הבנק המרכזי למכור כמות מט"ח גדלה והולכת ויתרותיו מידלדלות במהירות. בד בבד ההשקעות הזרות מתמעטות (כמו שקורה, אגב, לברזיל). היות שבתקופה הקרובה לא מסתמן שיפור באף אחד מהגורמים הללו – פיחות הרובל עשוי להימשך. עם זאת, מדובר במטבע תנודתי, שיכול גם להגיב בנסיקה אם הנפט יעלה, פתאום, או שהריבית תוקפץ, כפי שקרה בסוף 2014."

 

ולדימיר פוטין נשיא רוסיה, צילום: איי פי ולדימיר פוטין נשיא רוסיה | צילום: איי פי ולדימיר פוטין נשיא רוסיה, צילום: איי פי

11:15 - השווקים האירופה מוחקים את העליות

 

שעה לאחר פתיחת המסחר שהחלה בעלייה, השווקים באירופה חוזרים להיסחר סביב רמת הבסיס: מדד דאקס הגרמני יורד ב-0.2%, מדד קאק הצרפתי יציב ומדד פוטסי הבריטי נסוג ב-0.1%.

   

10:15 - פתיחה ירוקה באירופה

על רקע הירידות החדות אמש של יותר מ-3%, הבורסות באירופה פותחות את יום המסחר בעליות: מדד דאקס הגרמני עולה ב-0.6%, מדד קאק הצרפתי מתחזק ב-0.4%, מדד פוטסי הבריטי מוסיף 0.8% לערכו.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

9:55 - פוקסקון הסינית מעוניינת לרכוש את שארפ

 

פוקסקון, יצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם שבין השאר מרכיבה את מוצריהן של מיקרוסופט, סוני ואפל, מעוניינת לרכוש את חברת המסכים היפנית שארפ תמורת 5.3 מיליארד דולר. לפי ההערכות, שתי החברות יכריזו על העסקה – במידה ודירקטוני פוקסקון ושארפ יאשרו אותה – במהלך השבועיים הקרובים, עד הרביעי לפברואר, אז שארפ צפויה להכריז על התוצאות הרבעוניות שלה, שצפויות להראות הפסדים נוספים.

מטה שארפ טוקיו יפן מטה שארפ טוקיו יפן מטה שארפ טוקיו יפן

8:50 - מתחזקות הירידות באסיה

מדד שנגחאי מאבד עתה 2.5% מערכו, ניקיי יורד ב-2.4%, האנג סנג מאבד 1.3%.

בנפט מתחזקת עתה הירידה של הגולמי האמריקאי WTI למינוס 0.9%, החוזה נסחר ב-28.1 דולר לחבית. הברנט מאבד 0.7% ל-27.7 דולר לחבית.

8:40 - טוויטר עברה מנפילה לעלייה חדה

טוויטר (TWTR) עברה אתמול רכבת הרים, כשעברה מנפילה של 7% לקפיצה של 12.5%, וננעלה לבסוף בעלייה של 4.2%. הטיפוס של המניה מרמת השפל החל לאחר שבשוק נפוצו שמועות בדבר כניסתה של ענקית המדיה ניוז קורפ (News Corp - NWS) להשקעה משמעותית בחברה - ניוז קורפ עצמה הכחישה את הדיווחים.

לנוכח הספקולציות, מניית טוויטר ריכזה מסחר עצום של 70 מיליון מניות, מול ממוצע יומי של כ-20 מיליון מניות. העלייה של אתמול היתה השנייה בלבד ב-12 ימי הפעילות האחרונים, שהורידו את טוויטר עד לרמה של כ-16 דולר בלבד. מתחילת השנה איבדה טוויטר 25% מערכה.

8:30 - ברקליס מצמצם פעילות באסיה

ברקליס סוגר את עסקי המחקר וההשקעות של פעילות המזומן באסיה ויוצא לחלוטין מפעילות בטאיוון ובדרום קוריאה. כך על פי מקורות המסתמכים על מכתב בנושא שהועבר ללקוחות הענק הפיננסי הבריטי. במסגרת צעדים אלה יקוצצו 250 משרות. את המהלך מוביל המנכ"ל החדש של ברקליס ג'ס סטיילי, הפועל למיקוד הבנק בפעילות הרווחית יותר שלו.  

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

7:50 - ירידות קלות בנפט

לאחר הנפילות של אתמול (הגולמי האמריקאי צלל ב-6.7%), רושם בשעה זו ה-WTI ירידה של 0.3% לרמה של 28.3 דולר לחבית, הקרוד יורד ב-0.2% ל-27.8 דולר לחבי.

7:45 - המשקיעים הזרים יוצאים מיפן

ברויטרס מדווחים כי המשקיעים הזרים מכרו בשבוע שעבר מניות יפניות בשווי של 358.3 מיליארד ין (כ-3 מיליארד דולר), ובשבוע שקדם לו נמכרו על ידי הזרים מניות בשווי של 746.4 מיליארד ין.

7:40 - תנודתיות באסיה

תנודתיות חזקה בבורסות אסיה, שעברו מירידות חזקות לעליות, ובשעה האחרונה שבו לירידות. מדד ניקיי שנכנס אתמול לטריטוריה דובית עם ירידה של 3.7% נסחר בשעה זו בירידה של 0.9%, שנגחאי יורד ב-1% והאנג סנג נחלש ב-0.3%.

אמש בניו יורק ננעלו המדדים בירידות, גם כן בתום יום תנודתי סוער: המסחר החל בירידות של 1.5%-2%, המשיך עם נפילה של כ-3.5% - אך לקראת סיומו היריתו התמתנו, ומדד נאסד"ק אף עבר לטריטוריה ירוקה ורשם עליות של 0.6%. לבסוף ננעלו המדדים בטריטוריה אדומה כאמור - נאסד"ק איבד 0.1%, דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, ו-S&P 500 השיל 1.2%.

מושל הבנק היפני הרוהיקו קורודה אמר היום בעדות בפרלמנט כי הבנק המרכזי שומר על יעד האינפלציה ברמה של 2%, והוסיף כי הנתונים הבסיסיים (fundamentals) של הכלכלה היפנית נותרו חזקים. עוד אמר קורודה כי בשלב זה הבנק אינו שוקל שימוש בריבית שלילית.  

הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן , צילום: איי אף פי הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן | צילום: איי אף פי הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן , צילום: איי אף פי

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הבנק המרכזי ברוסיה לא תומך ברובל.יש הערכות ספקולנטים שיתערב ב90
רובל חלש טוב לרוסים בעת זן.הוא נחלש יותר מהאינפלציה.וזה טוב. רוסיה מעודדת בהצלחה יחסית,תחליפי יבוא.כדי להשיג שקט בעם,מעלה את הקצבאות ואת שכר הפידים בשעור האינפלציה.לא במלוא השעור אבל קרוב. ירידת מחיר הנפט וסנקציות המערב עשו טוב לרוסיה לטווח הבינוני והרחוק.
rubi  |  21.01.16
4.
במשך שנים מספרים לנו כמה מטבע חזק זה רע...
...ובנק ישראל עושה מאמצים אדירים על מנת להחליש את השקל. על פי אותו הגיון, הרובל החלש אמור להיות נהדר לכלכלת רוסיה, לא? אז זהו, שלא. לכלכלה חזקה יש מטבע חזק, נקודה. מטבע חזק הוא הפרס שהאזרחים אמורים לקבל על ההצלחה הכלכלית של ארצם. הוא זה שמאפשר להם לצאת לחופשות זולות בחו"ל ולקנות מוצרי יבוא זולים מכל רחבי העולם. אבל לך תסביר את זה לבנק ישראל...
אורן  |  21.01.16
לכל התגובות