אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אביב טלמור שלח ידו בכספי לקוחות למימון חברות בחו"ל" צילום: יריב כץ

נחשף בכלכליסט

"אביב טלמור שלח ידו בכספי לקוחות למימון חברות בחו"ל"

המפרק הזמני של בית ההשקעות יוטרייד, שמחפש לאן נעלמו 46 מיליון שקל מכספי המשקיעים, ביקש להכריז על הבעלים כפושט רגל ואף קיבל צו כינוס לנכסיו: "המימון נעשה מכספי הלקוחות של החברה הישראלית"

21.01.2016, 08:30 | תומר גנון

"אביב טלמור שלח ידו בכספי הלקוחות כדי להקים רשת מסועפת של חברות מסחר בפורקס ברחבי העולם", כך טוען המפרק הזמני של בית ההשקעות יוטרייד שבבעלות טלמור. רשות ני"ע הקפיאה את פעילות בית ההשקעות בחשד שמדובר בפירמידת משקיעים. מערך החברות הבינלאומי שהקים טלמור ושלטענת המפרק הזמני, עו"ד אלעד עפארי ממשרד כהן וילצ'יק, מומן בכספי המשקיעים בישראל, נחשף לראשונה ב"כלכליסט".

טלמור הפעיל מספר חברות: 1Binary ו־Optinow פועלות בתחום האופציות הבינאריות; חברה נוספת בתחום היא Capital Option, הפועלת מפולין ומקפריסין; PlusFN, Algo+ ו־algo banque עוסקות בפורקס ורשומות במקלט המס אנגווילה שבאיים הקריביים; וחברות הפורקס skyfx הפועלת בקפריסין ו־FXTG באוסטרליה. על פי המידע שבידי "כלכליסט", החברות של טלמור פעלו באנגליה וברומניה, והיו אמורות להתחיל בפעילות גם בדובאי ובסין.

במסגרת בקשה להכריז על טלמור כפושט רגל כתב המפרק לבית המשפט המחוזי בתל אביב: "תחת ניצוחו של טלמור הוקמה רשת מסועפת של חברות חובקות עולם. כל חברה קיבלה לידיה תחום אחריות אחר וכולן פועלות כארגון אחד. למעשה, כל חברה אינה יכולה לעמוד בפני עצמה, ורק כשמצרפים אותה ליתר החברות, היא מסוגלת להעניק את השירותים שלשמם הוקמה".

"גם מבחינה כספית היו החברות תלויות ושלובות זו בזו", הוסיף המפרק, שקיבל מבית המשפט צו כינוס לנכסיו של טלמור. "בתוך כל עץ החברות שהקים טלמור, רק חברות בודדות מסוגלות (פוטנציאלית) לייצר הכנסה בפועל". בכך התייחס המפרק לחברות המסחר, בדגש על אלה שתחת רגולציה בקפריסין ובאוסטרליה. יתר החברות אמורות לתמוך בחברות הללו. למפרק הזמני התגלה כי חברות בקבוצה שימשו כ"כיסוי" עבור אחרות, ונוצר מצב שבו חברות בקבוצה ערבו זו לזו.

"החקירה בעניין החשבונות בעולם טרם מוצתה"

לדברי המפרק, יוטרייד מחזיקה בחשבונות בנק בשלל מדינות. "הגיע לידיי מידע על קיומם של חשבונות בנק באנגליה, בפולין, באוסטרליה, באיי סיישל, בבולגריה, במונטנגרו ובשוויץ", ציין. "יש להניח כי קיימים חשבונות נוספים ברחבי העולם. החקירה טרם מוצתה".

"הקמת מערך החברות המסועף כרוכה במשאבים רבים", הוסיף המפרק. "בהתאם למידע המצוי בידיי כעת — היו אלה כספי הלקוחות של החברה הישראלית ששימשו ומימנו את הקמת מערך החברות ואת מימון עלויות הפעלתו. די בכך כדי לחייב את החייב במלוא חובות החברה, ואף לייצר זיקה ברורה בין נושי החברה לבין נכסי החייב, שמומנו ונרכשו מכספם".

על פי רשות ני"ע, טלמור, שעזב את ישראל בספטמבר האחרון, גייס מכ־350 משקיעים בארץ 46 מיליון שקל, אולם בחשבונות החברה אותרו 300 אלף שקל בלבד. השאלה המרכזית שלגביה אמור להיחקר טלמור כשיחזור לישראל, אם מרצונו החופשי ואם לאור צו מעצר בינלאומי נגדו, היא לאן נעלמו כספי המשקיעים. טלמור טען בחודשים האחרונים בפני משקיעים שהשבת הכספים מתעכבת בשל עסקאות עם צד ג'. החשד הוא שמשך חלק מהם לחברות שפעלו בחו"ל.

"טלמור מנסה להבריח נכסים חרף צו בית משפט"

אף שטלמור שוהה מחוץ לישראל, לטענת המפרק הוא פועל מאחורי הקלעים עם אחרים כדי להמשיך לשלוט בחברות הזרות שהוקמו לכאורה בכספי המשקיעים בישראל. לדבריו, אף שהוצא צו אישי נגד טלמור, האוסר עליו לבצע כל פעולה בנכסים הרשומים על שמו (צו מרווה), הוא מנסה להבריח נכסים.

"מתחילת השנה", נטען בבקשה שהגיש המפרק, "עת נתן בית המשפט צו מרווה, פעל טלמור בתיאום עם דניאל אזוגי ועו"ד אשר אפריאט כדי להבריח את פעילות החברות שבבעלותו. זאת בניגוד מפורש להוראות הצו. כך ביחס לחברת בינארי קול סנטר הישראלית, המצויה בבעלות החייב, פועל מר אזוגי בימים אלו להעביר את פעילותה לידיו ללא כל תמורה".

ביחס לחברה זו כתב המפרק: "פעילותה הועברה למשרדים הסמוכים למשרדו של שותפו של מר אזוגי, עו"ד אשר אפריאט. מהחקירות עולים ניסיונות של מר אזוגי להבריח פעילות בינלאומית נוספת בחברות המוחזקות בידי החייב באיים הקריביים. פעולות אלה נעשו הגם שהצו נמסר לחייב בכתובת ביתו בישראל ובאמצעות רעייתו תמר טלמור".

המפרק טוען שמצב זה הוביל להגשת הבקשה הבהולה להורות על כינוס נכסיו של טלמור בישראל. "דומה כי החלטות בית המשפט של פירוק היו לצנינים בעיני טלמור ושותפיו, שבחרו להתעלם מהן במפגיע, תוך ביזוי בית המשפט והחלטותיו. מלבד מצב הדברים העדין בקפריסין, מלמדת פעילותו של החייב על ניסיון להברחת הנכסים חרף צו ומלמדים על

הצורך במינוי כונס לנכסיו לאלתר".

לא היה ניתן להשיג תגובתו של אזוגי. מאפריאט לא התקבלה תגובה.

אביב טלמור, צילום: יריב כץ אביב טלמור | צילום: יריב כץ אביב טלמור, צילום: יריב כץ

רשות ני"ע הקפריסאית רוצה לנתק את צינור הכסף של טלמור

חברת skyfx הקפריסאית מוזכרת בבקשה שהגיש המפרק של יוטרייד כמקור הכנסה מרכזי לרשת החברות הבינלאומית שטלמור הקים ותפעל, ככל הנראה במימון כספי לקוחות יוטרייד. המפרק סיפר כי במפגש עמו ציינו אנשי רשות ני"ע הקפריסאית כי בכוונתם למנוע מטלמור להמשיך ולנהל את החברה.

"ביום חמישי האחרון", כתב המפרק בהתייחס ל־14.1, "התקיימה פגישה בניקוסיה שבקפריסין בין באי כוח ממשרדו של המפרק הזמני לבין בכירי רשות ני"ע בקפריסין, ובהם יו"ר הרשות וראש המחלקה המשפטית". לדבריו, בפגישה הוצג מצב הדברים בישראל בכל הנוגע לפירוק יוטרייד, ונציגי רשות ני"ע בקפריסין ציינו כי בכוונתם "לפעול מיידית לחסימת המשך פעילותו של טלמור כמורשה חתימה בחברה הקפריסאית שבבעלותו, העוסקת בתחום הפורקס ומפוקחת על ידיהם. הדבר אף נעשה בפועל".

המפרק הוסיף: "נציגי הרשות מסרו כי מרווח הפעולה מצומצם ביותר וכי יש לפעול בדחיפות מרבית למינוי כונס נכסים. אם לא כן, בהיעדר בעל שליטה המקובל עליה, עלולה רשות זו להיאלץ לחסום את החברה הקפריסאית מלנהל את תיקי המשקיעים באופן שיוביל לסגירת שעריה ולאובדן כל סיכוי למכירתה וכפועל יוצא — לפריעת כל או חלק מחובות טלמור לנושיו, כמו גם לנושי יוטרייד".

 

תגיות