אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוקסקון הסינית מעוניינת לרכוש את שארפ תמורת 5.3 מיליארד דולר צילום: בלומברג

פוקסקון הסינית מעוניינת לרכוש את שארפ תמורת 5.3 מיליארד דולר

חברת המסכים שארפ, שמייצרת פאנלים עבור כמה מהמכשירים המתקדמים בעולם, נתונה בקשיים זה למעלה משנה. העסקה תסייע לפוקסקון למצב את עצמה כיצרנית עצמאית

21.01.2016, 09:41 | הראל עילם

פוקסקון, יצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם שבין השאר מרכיבה את מוצריהן של מיקרוסופט, סוני ואפל, מעוניינת לרכוש את חברת המסכים היפנית שארפ תמורת 5.3 מיליארד דולר. כך דיווח הבוקר (ה') "וול סטריט ג'ורנל" על בסיס מקורות המקורבים לעסקה. לפי ההערכות, שתי החברות יכריזו על העסקה – במידה ודירקטוני פוקסקון ושארפ יאשרו אותה – במהלך השבועיים הקרובים, עד הרביעי לפברואר, אז שארפ צפויה להכריז על התוצאות הרבעוניות שלה, שצפויות להראות הפסדים נוספים.

קראו עוד בכלכליסט

המגעים בין הון האי הטייוואנית, חברת האם של פוקסקון, ובין שארפ התפרסמו לראשונה באוגוסט האחרון. מאז התקשורת היפנית דיווחה על העסקה האפשרית בקביעות – רק לפני כשבוע מקומון יפני טען ששווי העסקה צפוי להאמיר ל-5.9 מיליארד דולר. שתי החברות מנהלות קשרי עבודה הדוקים מזה לפחות ארבע שנים. בין השאר, פוקסקון השקיעה מיליארדי דולרים במפעל המסכים של שארפ במחוז סאקי, ומחזיקה 38% מהבעלות על המפעל. שארפ גם מייצרת לא מעט מרכיבי הפאנלים והמסכים שמגיעים למכשירים שפוקסקון עצמה מרכיבה.

מאז אוגוסט האחרון, ממשלת יפן פנתה לשארפ בהצעה שחטיבת המסכים של החברה תשולב בתוך מיזם חדש יחסית של הממשלה בשם Japan Display, שרכש ושיקם בארבע השנים האחרונות את חטיבות המסכים של חברות יפניות אחרות, ביניהן סוני, טושיבה והיטאצ'י. שארפ היא בעצם כעת חברת המסכים העצמאית האחרונה שנותרה ביפן.

לפי דיווחי הג'ורנל, ממשלת יפן הציעה לשארפ סכום בגובה של 2.5 מיליארד דולר (300 מיליארד ין), בין השאר בגלל הדאגה שהעסקה עם פוקסקון תאפשר לחברה סינית לרכוש טכנולוגיות יפניות מתקדמות. "הטכנולוגיה היפנית מובילה את העולם, ואנחנו רוצים לעזור לשארפ להפוך ליותר תחרותית" אמר שר התעשייה היפני, מוטו הייאשי, מוקדם יותר השבוע. פוקסקון מצידה מציעה לשארפ סכום כפול ותנשא בכל עלויות החובות המאמירים של שארפ, אבל מעוניינת לרכוש את כל החברה, כולל מפעליה ומאגר הפטנטים שלה.

שארפ מנסה לשקם את עצמה במשך למעלה משנה, עד כה ללא הצלחה. בין השאר היא פיטרה 50 אלף עובדים, מכרה חלק מנכסיה וסגרה את הפעילות האמריקאית שלה בתחום הטלוויזיות, שנמכרה לידי HiSense. כל הפעולות האלו לא הצליחו לצמצם בצורה משמעותית את ההפסדים של החברה, שעמדו על 200 מיליון דולר ב-2015, וחובותיה – בעיקר לבנקים מיטובישי ומיזאהו היפנים - תפחו ל-4.3 מיליארד דולר. החברה גם שקלה לבצע ספין-אוף לחטיבת המסכים שלה או למכור חלק ממפעלי יצור המסכים לפוקסקון, אבל כעת נראה שהעסקה הנרקמת היא גדולה מהמשוער.

שארפ מייצרת כיום חלק מהפאנלים של כמה מהמכשירים המתקדמים בעולם, ביניהם חלק מדגמי האייפון – אם כי אפל צפויה להחליף את שארפ כספקית בשנים הקרובות. בנוסף, לחברה יש קשת של סמארטפונים שנחשבים למתקדמים במיוחד, אבל נמכרים בעיקר ביפן ואינם רושמים הצלחה מסחרית משמעותית.

העסקה יכולה לסייע לפוקסקון לקדם את התוכניות שלה למצב את עצמה כיצרנית מכשירים עצמאית, ולא רק חברת אלקטרוניקה שעוסקת בהרכבה של מכשירים אחרים עבור חברות אחרות. עם מפעלי שארפ, פוקסקון תוכל להקים קו יצור סמארטפונים מתקדמים, למשל. 

תגיות