אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איראן וסין הרחיבו את הסכמי המסחר ביניהן ל-600 מיליארד דולר ב-10 שנים צילום: בלומברג

איראן וסין הרחיבו את הסכמי המסחר ביניהן ל-600 מיליארד דולר ב-10 שנים

שתי המדינות חתמו על מסמכים והצהרות כוונות בתחומים משפטיים, מסחריים ואזרחיים. מנהיג איראן הוסיף כי דן עם שי ג'ינפינג גם על חוזים ארוכי טווח בסקטורי האנרגיה והכרייה. באיראן מקווים כי כעת יוכלו למשוך 50 מיליארד דולר בשנה בהשקעות זרות ישירות

24.01.2016, 12:36 | שירות כלכליסט

מתהדקים היחסים בין סין ואיראן. במהלך ביקורו של נשיא סין שי ג'ינפינג באיראן, הראשון מצידו של מנהיג סיני מזה 14 שנים, המדינות שרטטו תוכנית ל-25 שנים שנועדה להרחיב את הקשרים והמסחר, כולל הסכמי מסחר בשווי 600 מיליארד דולר לעשור הקרוב.

קראו עוד בכלכליסט

חסן רוחאני , צילום: בלומברג חסן רוחאני | צילום: בלומברג חסן רוחאני , צילום: בלומברג

שי נפגש בשבת עם נשיא איראן חסן רוחאני, שבוע לאחר הסרת הסנקציות. רוחאני מסר לאחר מכן כי הפגישה סימנה את "תחילתו של עידן חשוב" ביחסי איראן – סין, כך דיווחה סוכנות החדשות האיראנית, IRNA. "דנו במערכת היחסים האסטרטגית בין שתי המדינות, והגענו לתוכנית מקיפה ל-25 השנים הבאות, שתכלול קידום הסכמים דו צדדיים בשווי 600 מיליארד דולר ב-10 השנים הבאות", מסר רוחאני בהצהרה. רוחאני אף צייץ בטוויטר כי דן עם שי במצב הביטחוני במזה"ת ובאופן שבו יוכלו לסייע ל"מדינות מוכות טרור".

בסוכנות החדשות ציינו כי שתי המדינות חתמו על 17 מסמכים והצהרות כוונות, כולל אמנות בתחומים משפטיים, מסחריים ואזרחיים. רוחאני הוסיף כי הם דנו גם על חוזים ארוכי טווח בסקטורי האנרגיה והכרייה. באיראן מקווים כי כעת יוכלו למשוך 50 מיליארד דולר בשנה בהשקעות זרות ישירות.

סין היא שותפת המסחר הגדולה ביותר של איראן, והיא אף רכשה נפט מהמדינה גם בתקופה שבה הטילו ארה"ב והאיחוד האירופי סנקציות על המדינה. המסחר בין שתי המדינות עמד ב-2014 על 52 מיליארד דולר, לפני צניחת מחירי הנפט.

שי נחת בטהראן ביום שישי במסגרת מסע ביקורים במדינות המזה"ת. קודם לכן ביקר בסעודיה – יריבתה המרה של איראן.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מדובר בנצחון מוחלט של אירן על ישראל
ואם זה לא ברור למישהו ... הכנסות של 60 מליארד בשנה וממדינה כה חשובה באסטרטגיה העולמית. אירן הולכת להפוך לשותפה אסטרטגית של סין - מה שסעודיה לא הצליחה. זה לא רק הפסד של ישראל, זה הפסד של העולם הסוני (וסעודיה בראשו) כולו שיידרס תחת האלימות הסינית. אירן תתחיל לצמוח בקצב של 10% בשנה ועם כל הצעירים המשכילים שם (מיטב האוניברסיטאות בעולם) היא תהפוך לאחת הכלכלות הגדולות בעולם. כידוע לא צריכים אטום כדי לנצח , צריכים שכל - ומתקפת החיוכים האירנית ניצחה את האנטגוניזם שמייצר ביבי בכל העולם.
אמיר  |  25.01.16
6.
שיחק אותה אובמה, האירופאים הרוסים והסינים נהנים, האירנים נהנים, ולמי לא נשאר לארה"ב
ומי יצטרך לנקות אחר כך את הכשלון הזה שאיראן גרעינית עם אמביציות עולמיות תתשלט על המזה"ת רמז לא האירופאים הרוסים והסינים, יאנקי דודל יבוא לנקות את הבלגאן העולמי שוב, מי יחטוף את הרקושטים וישלם בדם על הריצה לרצות את האירנים ללא שום תרומה, במקרה הזה יהיו עוד שותפים לארה"ב וזה אנחנו ושאר המדינות הסוניות באיזור, ההסכם של אובמה הוא מצוין לאיראן וזה רק ההתחלה, הסכם עם סין של 600 מליארד דולר הסכם מטורף, בו נראה את ארה"ב עכשיו נכנסת בין איראן לסין לרוסיה לאירופה וסיר הבשר איראן, זה לא יהיה מפליא עם יהיה מדובר פה בסכומים שעוברים את הטרליון דולר\יורו שיחברו את כל העיסקאות האלו יחדיו, גם סעודיה בצרות רציניות כי מחירי הנפט לא יעלו למעלה הדבר היחידי שיכול להרוס את החגיגה זה כוהני הדת השיעיים הפנטים.
אזרח , ישראלי  |  24.01.16
3.
הסינים רעבים לנפט והאיראנים רעבים למזומנים
הסינים דואגים לאספקת נפט סדירה, הן מאיראן הן מסעודיה. כך, שאם האחד יסרב, תמיד יהיה השני שימלא את מקומו. איראן לאחר עשור של שיתוק, רעבה למזומנים ועושה הסכמים עם כל הבא ליד. איראן עוד עלולה להפוך למעצמה כלכלית אזורית. אך בגלל הצד האפל והמכוער שלה, תמיכה בטרור, הסתה נגד הסונים, הבחישה במדינות שכנות, היא תישאר במצב של קיבעון תמידי. אין שכל אין דאגות.
יהודה  |  24.01.16
לכל התגובות