אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרטים חסויים בדבר הקמתו של בונקר עבור בנק ישראל פורסמו באתר עיריית ירושלים צילום: shutterstock

פרטים חסויים בדבר הקמתו של בונקר עבור בנק ישראל פורסמו באתר עיריית ירושלים

מסמכים סודיים שהכילו מידע רגיש בנוגע להקמתו של בונקר עבור בנק ישראל היו חשופים לעיני כל באתר עיריית ירושלים בשבוע שעבר. זהו האירוע השני במספר בשבוע האחרון הנוגע לדליפת מידע במערכת הבנקאות בישראל

25.01.2016, 10:09 | רעות שפיגלמן

מסמכים סודיים שהכילו מידע רגיש ביותר בנוגע להקמתו של בונקר בירושלים עבור בנק ישראל היו חשופים לעיני כל באתר עיריית ירושלים בשבוע שעבר. רק ביממה האחרונה לאחר שהוסר המידע הרגיש מאתר העירייה, התירה הצנזורה את פרסום העניין.

בנק ישראל קיבל בשבוע שעבר היתר מעיריית ירושלים לבנייתו של בונקר סודי, היתר שנחתם על ידי יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בבירה, מאיר תורג'מן. ההיתר מאפשר את בניית הבונקר המיוחד.

בנק ישראל, צילום: עטא עוויסאת בנק ישראל | צילום: עטא עוויסאת בנק ישראל, צילום: עטא עוויסאת

המסמכים הנוגעים לבניית הבונקר נשלחו לעירייה ונכתב על גביהם "סודי ביותר". הממונה על הבטחון בבנק ישראל ביקש מהעירייה לאחסן את החומרים הקשורים לפרוייקט בכספת כאשר הקוד שלה יהיה ידוע רק לגורמים ספציפיים. בעיירית ירושלים טענו כי אין להם כספות והחומר יישמר בתיק הרישוי במשרדי העירייה. למרות זאת, המסמכים הופיעו באתר האינטרנט של העירייה.

זהו האירוע השני במספר בשבוע האחרון הנוגע לדליפת מידע במערכת הבנקאות בישראל. אירוע נוסף פורסם ביום שישי האחרון על ידי דוברות בנק ירושלים. הבנק השלים לפני כמה ימים את הטיפול באירוע סייבר בטחוני שאירע מוקדם יותר החודש. גורמים מחוץ לישראל המשויכים לארגון 'אנונימוס' פרצו לאתר ניירות ערך של הבנק שהכיל מידע על לקוחות. מדובר בלקוחות שעברו לבנק בשנת 2013 במסגרת רכישת הבנק את 'בטוחה', פעילות הברוקראז' ללקוחות פרטיים שהיתה שייכת לכלל פיננסים. למרות שהאתר איפשר רק לקבל מידע ולא את ביצוען של פעולות אחרות או גישה לחשבונות הבנק של אותם הלקוחות, הבנק באופן יזום וכדי לנקוט משנה בטיחות איפס את סיסמאות הגישה לחשבונות הבנק של לקוחות, כ-6,000 במספר. בתוך כך, גם המליץ הבנק ללקוחותיו לנקוט אמצעי אבטחה מצידם.

תגיות