אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפת הסייבר נחשפת: מיהן החברות החמות ומי משקיע במי?

מפת הסייבר נחשפת: מיהן החברות החמות ומי משקיע במי?

מפה אינטראקטיבית חדשה של עולם הסייבר המקומי שפיתחה חברת Weave מציגה את הפערים בין החברות שנתמכות בידי המדען הראשי לאלה שאינן, וכן מצביעה על מגמת ביזור הולכת וגוברת

02.02.2016, 16:43 | רפאל קאהאן

מי היא הקרן הדומיננטית בתחום הסייבר הישראלי? כמה משפיעה המדינה על עיצוב התחום? מהם התחומים החמים בשוק ואילו חברות מעוררת הכי הרבה עניין? 

קראו עוד בכלכליסט

חברת Weave יצרה מפה אינטראקטיבית של עולם הסייבר הישראלי על בסיס דו"ח מקיף של חברת IVC שפורסם אתמול (א'). המפה מציגה את מערכות היחסים בין החברות והקרנות הפעילות בשוק, ומופיעות בה 173 חברות הסייבר הבוגרות בתעשייה מתוך 400 חברות פעילות.

הקודקודים הירוקים מסמנים חברות, הקודקודים האדומים מסמלים את הקרנות (הון סיכון, ממון ממשלתי, חממות ועוד) שהשקיעו באותן חברות. קו בין שני קודקודים מעיד על קשר השקעה, ככל שהעיגול של הקודקוד גדול יותר כך השקיעו בחברה מספר רב יותר של קרנות או לחילופין הקרן השקיעה במספר רב יותר של חברות. לתשומת ליבכם: קרן OCS שניתן לראות במרכז המפה היא הקרן של המדען הראשי. המפה מומלצת לצפייה מהמחשב האישי.

אפקט המדען הראשי

חלק ניכר מהחברות שנתמכות על ידי המדען הראשי הן בתחומים שנחשבים "בטוחים" יחסית בהם מקדם הסיכון הטכנולוגי נמוך. כמו כן, חברה שמקבלת השקעה מהמדינה מושכת פי 5 יותר משקיעים מחברה שלא פנתה אל המדען. התחומים החמים בהן פעילות חברות כמו זימפריום, סימטריה, BATM, אימפרבה, סקייבוקס סקיוריטי או פורסקאוט מושכים משקיעים שמתמחים בתחומים הללו. האקוסיסטם של עולם הסייבר הישראלי מתחלק לשניים: חברות שהמדען הראשי חפץ ביקרן, ואלה שעובדות במקביל לזרם המרכזי ומנותקות מהטרנדים הבולטים.

הגם שתחום הסייבר עשוי להיראות כמקשה אחת, הוא מבוזר למדי ומתחלק לתתי תחומים רבים. בין אם בהתמחות טכנולוגית, פעילות, לקוחות או תחומי מטרה (פיננסים, ביטחון, תעשייה וכו'). הביזור והפרגמנטציה של האקוסיסטם מהווים יתרון מבחינת מגוון הפתרונות והרעיונות בחברות השונות, אך גם חיסרון משום שלרבות מהחברות יש התמחות מסויימת מדי, שאינה מאפשרת להן לצמוח לגדלים קריטיים. ולבסוף - ניתן לראות שגם חברות מרכזיות ומבוססות לא מהססות לגייס כסף מקרנות.

חברת Weave הינה סטארט-אפ ישראל בתחום ניתוח הרשתות. הטכנולוגיה שפיתחה החברה משמשת לניתוח רשתות ארגוניות ותעשיות שלמות לצורכי מינוף ההון הרשתי העומד לרשותן.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מהנסיון שלי המציאות היא שונה
אם אין לכם ברירה, קחו כסף מהמדען. הרבה פעמים לוקח למשקיעים זמן עד שהם מבינים איזה יהלום אתם. קחו לדוגמא את רשימת הסטרטאפים הכי מצליחים בישראל ותמצאו שם חברות שפעם התקשו לגייס כסף: גם ל-Taboola וגם ל-ForeScout וגם לרבות ומוצלחות אחרות היו תקופות שאף משקיע לא הסכים לשים עליהן כסף. אז זה שהמשקיעים לא מוכנים להשקיע כנראה לא אומר שלא תצליחו. ייתכן ויש משהו שאתם צריכים לסדר בסיפור, אולי להביא עוד כמה לקוחות משלמים, אולי משהו אחר. זה בטח לא אומר שהמשקיעים צודקים - ביננו הם מגששים באפילה הרבה יותר ממה שהם מוכנים להודות. אבל עדיין הם עדיפים מהמדען. למדען תלכו רק אחרי שמיציתם את כל האפשרויות האחרות.
אחד שמכיר , ת"א  |  17.02.16
1.
האמת, בלי לזלזל בתחום נשמע משעמם רצח
נשמע כמו משטרה וירטואלית - בסדר, צריך את זה וזה חשוב אבל מי רוצה לעבוד במשטרה? אז כמה יעשו אקזיטים - שיהיה להם בהצלחה והרוב ישרפו כספים של משקיעים כי ביננו...כמה משטרות כבר צריך? הרבה יותר מרתק ומספק לייצר ערך לאנושות בהתייעלות אנרגטית, תרופות למחלות...
25.01.16