אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בית בכל שכונה" צילום: עמית שעל

"בית בכל שכונה"

הבית של ג'ולי ביפו מציע לאמהות אחרי לידה אווירה שלווה, אוכל טוב והרבה עצות. המנהלת ג'ולי שור, יועצת הנקה, חולמת להגיע לכל אמא טרייה

26.01.2016, 08:57 | רעות ברנע

"זה לא עוד חוג - זה בית", אומרת ג'ולי שור, שהקימה את הבית של ג'ולי ביפו לפני כשנה וחצי (habaitsheljulie.com). הבית, שהוקם במתכונת האוהל האדום ההיסטורי, הוא בית לנשים אחרי לידה ולתינוקות שלהן. האוהל האדום היה המקום שאליו הנשים המקראיות היו מגיעות בתקופת הווסת ואחרי הלידה ומקבלות בו ליווי ותמיכה מנשות השבט המנוסות. היום, אומרת שור, יש יותר מדי יועצים ויותר מדי תחומי הדרכה, עד כדי כך שברוב המקרים האמהות הטריות שוכחות להקשיב לדבר החשוב ביותר - האינטואיציה שלהן.

ברוב הסיטואציות שבהן תפגשו שמונה אמהות עם תינוקות בו־זמנית, שקט יהיה מצרך נדיר. אבל לא אצל ג'ולי. בבית היפואי העתיק שורר שקט מרגיע ביותר. האווירה השלווה שמגובה במוזיקה שקטה ונעימה מופרת מדי פעם על ידי בכי קל, שזוכה מיד למענה מצד ג'ולי או מאחת מנשות הצוות, והשקט חוזר. האמהות עסוקות כל אחת בשלה - חלקן מניקות, חלקן יושבות סביב שולחן האוכל העמוס, חלקן פשוט נחות ומפטפטות זו עם זו. הן באות לשם בכל פעם למשך ארבע שעות (100–150 שקל למפגש), ובמשך המפגש כל אחת מקבלת יחס אישי ופרטני שמותאם למה שהיא עוברת באותו הרגע עם התינוק שלה.

ג ג'ולי שור בבית של ג'ולי ביפו. דגש על החיבור | צילום: עמית שעל ג

שור (52) היא יועצת הנקה מוסמכת כבר יותר מ־20 שנה ובוגרת תוכנית לימודי המשך בהתפתחות הילד בגיל הרך. את המקום פתחה מתוך צורך שזיהתה אצל אמהות במשך שנים. "במשך שנתיים חיפשתי מקום שיהיה גם בית, והכי חשוב שיש לו אנרגיה מסוימת ברגע שהאמהות נכנסות אליו. לו היה לי בית גדול יותר הייתי פותחת ממש קומונה לאמהות, והחלום שלי הוא שיהיה בית כזה בכל שכונה".

מהו הצורך הגדול ביותר של אמהות טריות?

"אחת הבעיות של קורסי הכנה ללידה היא שמדברים על הלידה כסוף של תהליך. היום אנחנו יודעים שהחודשים הראשונים מחוץ לרחם הם הטרימסטר הרביעי, ואמהות לא תמיד מבינות את זה. הרבה פעמים הן מגיעות כדי לקבל עזרה בהנקה, אבל לא רק.

"אני מסבירה שהתינוק הנולד צריך את הדופק שלנו, את הידיים, את התנועות ואת החום. בכל פעם שאוריד אותו מהידיים זה יכניס אותו למתח, וזה לא דבר שאנחנו רוצים שיתרגל אליו. אחר כך אנחנו רואים ילדים מתוסכלים שלא יודעים להתמודד עם מתח. אני למשל גדלתי בארה"ב בתקופה שבה לא היו מרימים את התינוקות על הידיים. היום אני יכולה להגיד שזה השפיע על היחסים שלי עם אחרים. לכן אני שמה דגש על החיבור, כדי שיהיה ממש תהליך הורמונלי של התאהבות".

ומה עם האבות?

"אני שמחה לעבוד עם האבות בשעות אחרות, אבל בזמן שהבית פועל הוא מקום של נשים. אם ייכנס אב, זה ישנה לגמרי את האנרגיה ההורמונלית בתוך הבית".

תגיות