אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שעון לא בן חיל: שנה קשה לתעשיית השעונים השוויצרית צילום: shutterstoch

שעון לא בן חיל: שנה קשה לתעשיית השעונים השוויצרית

התעשייה האחראית ל-11% מהיצוא של שוויץ סיימה את 2015 עם ירידה במשלוחים לחו"ל - לראשונה מאז המשבר הפיננסי. האחראים: הבנק השוויצרי, הנפילות במחירי הנפט והמתיחות הפוליטית בהונג קונג

26.01.2016, 14:35 | מיקי גרינפלד

לראשונה מאז המשבר הפיננסי, תעשיית השעונים השוויצרית רשמה ירידה שנתית ביצוא - וסימנה בכך את השנה הקשה שחווה כל ענף היצוא של שוויץ, בעקבות ההחלטה הדרמטית של הבנק המרכזי בתחילת 2015.

היקף המשלוחים של תעשיית השעונים המקומית רשם בשנת 2015 ירידה של 3.3% ל-21.52 מיליארד פרנק (21.26 מיליארד דולר) בהשוואה לשנת 2014 - ירידה ראשונה מאז שנת 2009.

ביצוא הכולל של שוויץ נרשמה בשנה שחלפה ירידה של 2.6% - וגם במקרה זה מדובר בירידה ראשונה מאז 2009. תעשיית השעונים אחראית ל-11% מכלל היצוא של שוויץ.

שעוני רולקס , צילום: בלומברג שעוני רולקס | צילום: בלומברג שעוני רולקס , צילום: בלומברג

בחודש ינואר הדהים הבנק המרכזי של שוויץ את העולם הפיננסי, לאחר שהחליט לבטל את התקרה שהוצבה על שער הפרנק השוויצרי (שעמדה אז על 1.20 פרנק ליורו).

התקרה שהציב הבנק שלוש שנים קודם לכן נועדה לחסום עלייה מוגזמת בערכו של המטבע המקומי, בניסיון להגן על היצוא השוויצרי. הבנק המרכזי נימק את ביטולה בכך שעלות השמירה על הפרנק תחת התקרה גבוהה מדי.  

החלטת הבנק השוויצרי הקפיצה את ערכו של הפרנק ב-20%, ועלות המוצרים המקומיים ללקוחות אירופאיים ואמריקאים גדלה בהתאם. לאחר השוק הראשוני והתמתנות העלייה התייצב הבנק לאור השנה בשער גבוה בכ-10% מהשער הממוצע של שנת 2014. כאמור, המחיר הגבוה של המוצרים השוויצרים הקטין משמעותית את ההזמנות מרחבי העולם. 

לשוק האירופי, האחראי על 44% מהסחר של שוויץ, נרשמה ירידה של  6.7% ביצוא השוויצרי. שוק השעונים נפגע השנה בעיקר מהירידה בהזמנות של השוק בהונג קונג והשווקים במזרח התיכון - המרכזים פעילות של שעונים יוקרתיים.

בהונג קונג, השוק הגדול בעולם של שעונים יוקרתיים, רשמו חברות השעונים השוויצריות נפילה של 23% במשלוחים, בעיקר על רקע המתיחות הפוליטית הפנימית במהלך השנה. הנפילה במחירי הנפט צמצמה מאד גם את היקף הרכישות בשווקים המשמעותיים של מדינות המפרץ ורוסיה, לנוכח צמצום ההוצאות של קבוצת העושר במדינות אלה.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
תגובה ל-1 - אני מאמין שאתה טועה
גם היום שעון דיגיטלי פשוט של CASIO, שלא לדבר על שעונים חכמים כמו LG ו-APPLE, עשיר בפונקציות הרבה יותר מאשר שעונים שוויצריים יקרים בהרבה כמו OMEGA, ROLES וכדומה. אנשים רוכשים את אותם שעונים שוויצריים כי הם מהווים סמל סטטוס (לא כל אחד יכול לרכוש שעות בעשרות, אם לא מאות אלפי שקלים). היקרים שהם מיוצרים בעבודת יד, מה שמייחד אותם עוד יותר. קשה לי להאמין שמישהו קונה ROLEX בגלל שיקולי עלות תועלת. דוגמא מתחום אחר היא תעשיית הרכב - האם רולס רויס רכב טוב? בהחלט. האם הוא שווה פי 15-20 מרכב רגיל? בספק רב. שוב פעם - סמל סטטוס. :)
אזרח , מרכז  |  26.01.16
לכל התגובות