אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכשול ליבוא רכב מקביל: בעיה בביצוע קריאות תיקון צילום: shutterstock

מכשול ליבוא רכב מקביל: בעיה בביצוע קריאות תיקון

חוות דעת שהוגשה לוועדת הכלכלה קובעת כי במקרה של ריקול, אין גורם שייקח אחריות על רכב שלא ייובא על ידי היבואן הראשי - ומציעה שהמדינה תהיה אחראית לתיקון

27.01.2016, 09:16 | תומר הדר

חוות דעת שהוזמנה על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת, קובעת כי במקרה של זימון למוסך בשל תקלת בטיחות (ריקול) עלולה להיות בעיה בטיפול ברכבים שייובאו לישראל ביבוא מקביל. חוות הדעת של הכלכלן חנן שרון מזהירה ממקרה שחברת מכוניות תזמן למוסכים דגם שאינו מיובא על ידי היבואן הראשי, ומציעה שבמקרה כזה משרד התחבורה יישא באחריות לתיקון.

בישראל נהוג שיבואן יחיד מייבא כלי רכב של חברת מכוניות. יבוא על ידי יבואן אחר אמור להוזיל את עלות הרכב. הנושא מוסדר עתה בחוק רישוי רכב שחוזר לדיונים בוועדת הכלכלה. חוות הדעת של שרון, מפירמת הייעוץ קמפוס מינרבה, חוברה גם עקב פנייה של ארגוני יצרני הרכב באירופה ובארה"ב, שכתבו ב־2014 לוועדה שהחוק המקודם לא יאפשר ליצרנים לשאת באחריות לתיקונים.

כבל. "ענף הרכב זקוק לתחרות", צילום: דוברות הכנסת כבל. "ענף הרכב זקוק לתחרות" | צילום: דוברות הכנסת כבל. "ענף הרכב זקוק לתחרות", צילום: דוברות הכנסת

על פי חוות הדעת, שלושה חסמים עומדים בפני גורמים המעוניינים להיכנס ליבוא המקביל: אספקת חלפים, מימוש האחריות וטיפול בתקלות בטיחות. שרון קובע שהיבואן המקביל יוכל לבצע את התיקונים באמצעות היבואן הוותיק, או לספק את השירות על חשבונו ולגלגל את העלויות לצרכנים. אולם במקרה כזה, היבואנים הוותיקים עלולים להתמודד עם טיפול בדגמים שאינם מייבאים באופן סדיר.

חוות הדעת ממליצה לאמץ את המודל הנהוג בניו זילנד: אם יזומן דגם שמיובא גם על ידי היבואן הוותיק, הוא יישא באחריות לריקול. אם הדגם אינו מיובא על ידו, היבואן הרכב או משרד התחבורה יישאו באחריות.

יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל מסר כי "ענף הרכב חייב להיפתח לתחרות הוגנת ומאוזנת. המצב הנוכחי אינו צודק כלפי הצרכן הישראלי. חוות הדעת של שרון מאוזנת, ומבינה שגם משרד התחבורה וגם יבואני הרכב יצטרכו להתפשר".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
למדינה יש מוסכים ?!
איך המדינה יכולה לקחת אחריות ? יש לה מוסכים משלה בהם תוכל לטפל בריקולים ? ומי יודיע למדינה שיש ריקול לכלי רכב שמבחינת היצרן בכלל אינם נמצאים בישראל ??? כל התיחמונים האלה כדי לעקוף את יצרני הרכב לא יעזרו, מהמרים בחיים שלנו העיקר שיוכלו להגיד "תחרות". מי צריך כל כך הרבה יבואנים בארץ ??? התחרות בין המותגים קיימת ולא בטוח שהוספת יבואנים לאותם מותגים תגביר את התחרות אלא תיצור קיבוע למחיר.
חמודי , משולש  |  31.01.16
לכל התגובות