אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרופאים הוותיקים יוצאים לפנסיה ואין להם מחליפים צילום: אוראל כהן

הרופאים הוותיקים יוצאים לפנסיה ואין להם מחליפים

דו"ח של משרד הבריאות משרטט עתיד עגום הצפוי למערכת הבריאות אם לא יהיו מספיק רופאים חדשים. בקרב האחיות המצב קשה עוד יותר

28.01.2016, 08:28 | מיקי פלד

מספר הרופאים בישראל ממשיך להידרדר. לפי נתוני משרד הבריאות לשנת 2014, הועסקו במערכת הבריאות 3.4 רופאים לכל 1,000 איש - מספר לא רחוק מזה של ממוצע מדינות ה־OECD שעמד על 3.2. עם זאת אוכלוסיית הרופאים מזדקנת,

כאשר יותר ויותר רופאים עוברים את גיל 65 ורופאים צעירים חדשים לא נכנסים בקצב גבוה מספיק לתוך בתי החולים והמרפאות. כך, מספר הרופאים עד גיל 65 ירד ל־3.09 לאלף איש לפני שנתיים, לעומת 3.11 בשנה לפני כן וירידה של 9% בעשור מאז 2005.

רופאים בהדסה (למצולמים אין קשר לכתבה), צילום: אלכס קולומויסקי רופאים בהדסה (למצולמים אין קשר לכתבה) | צילום: אלכס קולומויסקי רופאים בהדסה (למצולמים אין קשר לכתבה), צילום: אלכס קולומויסקי

הבעיה היא שכיום רבע מהרופאים הם מעבר לגיל 65, כלומר אמורים לצאת לגמלאות בשנים הקרובות, ואין מספיק רופאים שיחליפו אותם. לכן שיעור הרופאים בישראל עשוי לרדת דרמטית בעתיד. רבים מהרופאים שרואים את הפנסיה מגיעה הם עולים שעלו לארץ ממדינות חבר העמים בשנות התשעים כרופאים מנוסים, השתלבו במערכת הבריאות בישראל, ומכיוון שמילאו את השורות אז המערכת לא הרגישה צורך להשקיע משאבים נוספים בהכשרת רופאים צעירים. עתה, כאשר הם יוצאים לגמלאות, מתגלה הוואקום שהם עתידים להשאיר מאחוריהם. השאיפה היא כי בעקבות הקמת הפקולטה לרפואה בצפת והקלות על רופאים ישראלים שלמדו בחו"ל, מספר הרופאים יגדל בקרוב.

 

אם במגזר הרופאים מדובר בבעיה קשה, אז במגזר האחיות כבר מדובר בבעיה חמורה. שיעור האחיות שמועסקות היום בישראל ביחס לאוכלוסייה נמוך כמעט במחצית מזה של ממוצע מדינות ה-OECD: מדובר ב־4.9 לכל אלף איש לעומת 9.8 לאלף איש. אפשר לראות זאת גם ביחס בין מספר האחיות למספר הרופאים, שעומד על 1.4 אחיות לרופא לעומת ממוצע של שלוש אחיות לרופא במדינות המפותחות. כלומר, יש לרופאים בישראל פחות עזרה מהצוות הרפואי שאיתם, ולכן הם צריכים לעבוד קשה יותר מעמיתיהם במערב, ובאותו אופן גם החולים בבתי החולים ובמרפאות מקבלים טיפול פחות טוב.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מדינה של מטומטמים!מגיע לנו מה שאנו מקבלים מחאת המילקי יותר חשובה אז מדוע מתפלאים
על כתבה של שוק ההון, ביב או אולמרט היו יותר טוקבקים מאשר על הכתבה הזאת וזה עצוב. יצאנו למחאת מילקי במקום לעלות על בריקדות בגין הדברים הנכונים. אבל מובילים אותנו בכחש. התקשורת והבכירים מעדיפים לדחוף למחאות "מטומטמות" ולתזכר אותנו למחאת מילקי מאשר למחאה אמיתית שצריכה להיות בתחום הרפואה. בסופו של יום זה נוגע לכולנו מעני ועד עשיר. אם כל הכבוד למעמד הביניים שזה רובנו שהיום בן 65 בעוד 15 שנה לא יהיה רופא מנוסה שיטפל בו כי החוכמה והנסיון מתמרכזים במקום להתפזר.
אייל , הרצליה  |  29.01.16
8.
תגידו את האמת ! אין תקנים
יש מספיק אנשים שמוכנים לעבוד במגזר הממשלתי ברפואה : רק שאין תקנים. אחיות שאין להן תואר שני (הדור הוותיק יותר, שבעל הרבה ניסיון עבודה רלוונטי) צריכות לעבוד במגזר הפרטי בשכר מגוחך. תפתחו תקנים לאחיות מוסמכות, קורסי הסבה במשרה חלקית עם התחייבות לקליטה, ואז תראו שאנשים יעמדו בתור. עד אז, הכל דיבורים.
אנטון  |  29.01.16
לכל התגובות