אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פאבר: "משוגע מי שנתן לבנקים המרכזיים כל כך הרבה כוח" צילום: אי פי אי

פאבר: "משוגע מי שנתן לבנקים המרכזיים כל כך הרבה כוח"

המשקיע יצא נגד החלטת הבנק המרכזי של יפן להנהיג ריבית שלילית: "תפגע בכלכלה"; לדבריו, "המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים בעולם היא כישלון מוחלט כבר 20 שנים"

29.01.2016, 21:07 | שירות כלכליסט
המשקיע מארק פאבר, הידוע בתחזיותיו הקודרות, סבור כי העולם צריך להיות "משוגע" כדי לתת כוח כה גדול לבנקים המרכזיים.פאבר, שהתייחס להחלטת הבנק היפני המרכזי מהבוקר לקבוע ריבית שלילית, סבור כי העומדים בראש הבנקים המרכזיים העולם הם "חבורת פרופסורים שהמדיניות המוניטרית שהנהיגו נכשלה באופן מוחלט".

 

"כולנו מסכימים שכלכלת שוק היא הטובה ביותר - מאחר שהשיטות המתחרות, סוציאליזם, קומוניזם ותכנון מרכזי נכשלו באופן חרוץ. אבל הדמוקרטיות בעולם הנהיגו שיטה אשר מונהגת על ידי חבורת פרופסורים ששמה לה למטרה את יעד האינפלציה, את שערי המט"ח, את כמות הכסף. האם העולם כל כך משוגע כדי לתת להם כוח עצום כזה?", אמר המשקיע השווייצרי לבראיון לרשת CNBC.

 

מארק פאבר, צילום: בלומברג מארק פאבר | צילום: בלומברג מארק פאבר, צילום: בלומברג

פאבר הוסיף כי "המדיניות המוניטרית שנוקטים הבנקים המרכזיים ב-20 השנים האחרונות היא כישלון מוחלט, ועכשיו אותם בנקאים מיואשים כי הם מאבדים את היוקרה והאמון; לכן הם מגדילים את התרופה שלא עבדה - וגם לא תעבוד. כל עוד אותם בנקים שולטים בכוח - הכלכלות לא יתאוששו".

 

המשקיע הוסיף: "אני מטיל ספק בטענה כי אינפלציה היא דבר טוב, ודפלציה היא דבר רע; ראינו דברים אחרים בהיסטוריה - למשל במאה ה-19 הכלכלה האמריקאית היתה בדפלציה, אבל השכר הריאלי עלה".

 

בהתייחסו ליפן אמר פאבר: "אם אתה אזרח יפני, לפני 18 חודשים היה לך הון מסוים, אבל המטבע שלך צנח ב-30%. אז האם אתה עני או עשיר יותר? ברור שאתה עני יותר. לשיעורי הריבית הנמוכים ביפן, ובמיוחד לריבית השלילית כעת, יש השפעה שלילית על הכלכלה במדינה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בינתיים זה עובד,
כבר 20 שנה. אתה חושב מר פאבר, שאם הולכים לשיטתך, לא יהיו משברים כלכליים, אתה טועה ומטעה. לפי מהלך העניינים היום, הדברים זורמים עד למשבר הבא. וידוע לכל שיהיה משבר. איזו שיטה כלכלית שתנהיג סופה להתרסק ולגרום למשבר עולמי. ככה זה, מוח האדם מוגבל ואין אחד החף מטעויות. גם אתה מר פאבר, וכל אחד שהוא נגד כל שיטה הקיימת. לא קיימת שיטה כלכלית המחוסנת הרמטית ממשברים. בינתיים נוצרו, מיליונרים ומיליארדרים חדשים, יותר מכל תקופה אחרת. מה רע בכך. משברים כלכליים צפויים, בכל שיטה שתונהג. עבודה לפי הספר לא הוכיחה את עצמה. בין משבר למשבר, אנשים מנסים להשיג את המיטב, כל אחד לפי יכולתו. וזה מה שעושים כולם.
גדעון  |  30.01.16
1.
פאבר צודק. ביום מן הימים כולנו נתעורר...
...ונגלה שמסרנו את מפתחות הכלכלה העולמית לחבורת פרופסורים שלא נבחרו בבחירות דמוקרטיות, ואשר מעולם לא ניהלו עסק או החזיקו משרה אמיתית מחוץ לאקדמיה. נגידי הבנקים המרכזיים בימינו מובילים מדיניות חסרת תקדים, שבימים עברו היתה נחשבת לביזארית וחסרת אחריות. ואיך התקשורת מתייחסת אליהם? בהערצה טוטאלית, ללא שמץ של ביקורת. זה פשוט טירוף.
אורן  |  29.01.16