אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארקין יקבל פי 10 על השקעתו בקורביה מדיקל האמריקאית

בלעדי לכלכליסט

ארקין יקבל פי 10 על השקעתו בקורביה מדיקל האמריקאית

החברה המפתחת טיפול באי־ספיקת לב, נמכרה לענקית התרופות אבוט ב־450 מיליון דולר. קרן אקסלמד הישראלית, אותה מנהל אורי גייגר, תרשום הכנסה של כ־90 מיליון דולר, אך עשויה לזכות בסכום רק ב־2019

31.01.2016, 08:45 | אסף גלעד ומאיר אורבך

אקזיט לקרן אקסלמד שייסדו מורי ארקין ואורי גייגר. חברת הציוד הרפואי קורביה מדיקל (Corvia Medical) נמכרה בימים האחרונים לענקית התרופות האמריקאית אבוט (Abbott) ב־450 מיליון דולר. הודעה על עסקת הענק צפויה לצאת בימים הקרובים בחו"ל והיא נחשפת כאן לראשונה.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות העסקה, קרן אקסלמד הישראלית, שמחזיקה כ־20% בחברה, תרשום הכנסה של כ־90 מיליון דולר. סך הכל השקיעה אקסלמד בחברה כ־10–15 מיליון דולר על פי ההערכה, כך שהיא קוטפת החזר של פי 6–10 על ההשקעה שלה. עם זאת, אקסלמד ושאר המשקיעות בחברה לא צפויות לקבל את הסכום באופן מיידי, אלא באופן מדורג ולפי עמידת החברה בניסויים הקליניים שהיא מבצעת לפחות עד שנת 2019. 

אורי גייגר מאקסלמד, צילום: יח"צ אורי גייגר מאקסלמד | צילום: יח"צ אורי גייגר מאקסלמד, צילום: יח"צ

קרן אקסלמד הוקמה על ידי ארקין וגייגר ב־2009. מאז הקמתה ביצעה אקסלמד כ־18 השקעות בחברות מכשור רפואי, כולל מכירה והנפקה של ארבע מתוכן. בין השקעותיה הבולטות נמצאת חברת אנדוצ'ויס, שמוזגה עם חברת הביומד הישראלית פיר מדיקל ב־2013. הקרן גם רשמה כמה אקזיטים בשנים האחרונות, בהם מכירת חברת OIS האמריקאית, שמוזגה ב־2009 עם MediVision הישראלית, ל־MergeHealthcare לפי שווי של 30 מיליון דולר.

אקסלמד חולקת את ההשקעה בקורביה עם קרנות ענק אמריקאיות כגון Third Rock, המשקיעה הראשונה בה, וכן General Catalyst ו־LumiraCapital, שמחזיקות בחלק הארי של המניות. בסך הכל גייסה החברה כ־50 מיליון דולר.

המכירה לאבוט מתבצעת בשלב מוקדם יחסית: החברה סיימה רק לאחרונה את שלב הניסויים לקראת הוצאת אישור מכירות באירופה (CE), וצפויה לקבל את האישור בזמן הקרוב והיא במגעים עם ה־FDA לפתיחת ניסויים בארה"ב.

קורביה מדיקל הפועלת בבוסטון פיתחה שתל המטפל באי־ספיקת לב, מחלה שפוגעת מדי שנה בכ־26 מיליון איש. החברה מתמקדת באי־ספיקת לב שנובעת מנוקשות החדר השמאלי התחתון של הלב, מצב האחראי למחצית מהחולים במחלה החווים קשיים בנשימה, נאבקים בפעולות יומיומיות פשוטות ונכנסים לאשפוז לעתים קרובות. ההתקן של קורביה מדיקל מותקן באמצעות צנתור ומייצב את הדופן שבין החדרים העליונים השמאלי והימני במטרה להפיג את הלחץ מהחדר השמאלי התחתון.

קורביה מתחרה בחברה הישראלית Wave־V שגייסה בתחילת החודש 28 מיליון דולר בהובלת ג'ונסון אנד ג'ונסון. שתי החברות מבקשות להקל את לחץ הדם בחדרים בלב, אך בטקטיקות שונות.

מאקסלמד וקורביה לא נמסרו תגובות.

תגיות