אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למגדל נמאס למכור קרנות מחקות בחינם

למגדל נמאס למכור קרנות מחקות בחינם

בסוף 2014 העלה מגדל שוקי הון לראשונה את דמי הניהול בחלק מהקרנות, וכעת הוא מעלה אותם בקרנות נוספות. בפעם הקודמת המתחרה אקסלנס התחייב לא לגבות דמי ניהול ב־2015, וכעת השוק מצפה לתגובתו למהלך

31.01.2016, 07:33 | רחלי בינדמן

בזמן שתעשיית הקרנות סופגת פדיונות עתק, בית ההשקעות מגדל שוקי הון, בניהולו של יוסי בן ברוך, יוצא בסיבוב נוסף של העלאת דמי הניהול בקרנות המחקות (עוקבות המדדים). זאת לאחר שנים שבהן קרנות הנאמנות המחקות שווקו בתעשייה ללא דמי ניהול.  

ביום חמישי האחרון הודיעה חברת קרנות הנאמנות של מגדל, בניהולו של שגיא שטיין, על העלאת דמי ניהול בשורה של קרנות מחקות. כך, למשל, בקרנות העוקבות אחר מדדי תל בונד־20 ותל בונד־60 יעלו דמי הניהול ל־0.2%, בקרן מחקה שעוקבת אחר מדד אג"ח ממשלתיות יעמדו דמי הניהול על 0.15%, ובקרן העוקבת אחר מדד מניות S&P 500 האמריקאי יעמדו דמי הניהול על 0.25%.

תוספת הכנסות שנתית של 8.6 מיליון שקל

 

בסך הכל תוספת ההכנסה השנתית הפוטנציאלית של מגדל מהמהלך עומדת על 8.6 מיליון שקל, וזאת אם הקרנות לא יאבדו כספים כתוצאה מהעלאת דמי הניהול. עיקר התוספת מגיעה מהקרנות העוקבות אחר מדד S&P 500 ומדד אג"ח ממשלתיות, שבכל אחת מהקרנות הללו מגדל מנהל כמיליארד שקל. עם זאת, בחודש האחרון סבלו הקרנות המחקות מפדיונות של מאות מיליוני שקלים לאחר שנתיים של גיוסים רצופים, כתוצאה מהירידות בשוקי העולם.

העלאת דמי הניהול ב־2014 לא הביאה לפדיונות גבוהים

 

העלאת דמי הניהול דורשת תגובה מצד המתחרה אקסלנס, שהקרנות המחקות שלו משווקות היום עדיין ללא דמי ניהול. בסוף 2014, כשמגדל פצח בגל הראשון של העלאות דמי ניהול מתוך מטרה שהמתחרים יישרו קו ויפסיקו את המצב שבו הקרנות משווקות בחינם, אקסלנס הפתיע את התעשייה: ימים ספורים לאחר מכן יצא במהלך שיווקי רחב, שבו הכריז כי הוא מתחייב שבמהלך 2015 לא יגבה דמי ניהול מהרוב המוחלט של הקרנות המחקות שבניהולו. בינתיים באקסלנס לא הודיעו על מהלך דומה גם השנה, אך מנגד לא הוציאו התחייבות מעודכנת לשמור על דמי ניהול אפסיים שנה נוספת.

המהלך של מגדל ב־2014 לא גרר פדיונות גבוהים בקרנות לטובת אקסלנס, בין היתר מכיוון שקרנות נאמנות מחקות — להבדיל מקרנות אקטיביות — לא נמצאות במערכות הדירוג של הבנקים שעל בסיסן יועצי הבנקים ממליצים ללקוחות מה לקנות.

תגיות