אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד האוצר: בעלי הכנסות גבוהות מרגישים בטוחים יותר באזור מגוריהם צילום: גלעד קוולרצ'יק

משרד האוצר: בעלי הכנסות גבוהות מרגישים בטוחים יותר באזור מגוריהם

38% מבין משקי הבית שהכנסתם נעה בין 17 אלף שקל ל-24 אלף שקל מרגישים בטחים מאד באזור מגוריהם בשעות הלילה, לעומת 25% ממשקי הבית, בעלי הכנסה חודשית נמוכה מ-8,000 שקל

31.01.2016, 15:51 | עמרי מילמן

ישנו קשר ישיר בין רמת ההכנסה לבין תחושת הביטחון באזור המגורים, כך עולה מסקירת הכלכלן הראשי, יואל נווה. בסקירה מצוין כי ככל שרמת ההכנסה עולה כך עולה אחוז הנסקרים שהשיבו בסקר הלמ"ס מ-2014 כי הם מרגישים "בטוחים מאד" באזור מגוריהם בשעות הלילה. על פי הסקירה, בעוד ש-25% ממשקי הבית, בעלי הכנסה חודשית נמוכה מ-8,000 שקל בחודש השיבו כי הם מרגישים "בטוח מאוד", מבין משקי הבית שהכנסתם החודשים נעה בין 17 אלף שקל ל-24 אלף שקל השיבו 38% כי הם מרגישים בטוחים מאד. מבין משקי הבית המכניסים מעל 24 אלף שקל, 44% דיווחו כי הם מרגישים "בטוחים מאד".

קראו עוד בכלכליסט

עשירים מרגישים בטוחים יותר, צילום: שאטרסטוק עשירים מרגישים בטוחים יותר | צילום: שאטרסטוק עשירים מרגישים בטוחים יותר, צילום: שאטרסטוק

באוצר מסבירים זאת בשני אופנים: ראשית, תחת ההנחה שיש קשר בין רמת ההכנסה של משק בית לרמת ההכנסה הממוצעת של שאר השכונה, ושכונות עם רמות הכנסה נמוכות יחסית מאופיינות בסביבה פחות בטוחה. הסבר שני, הפחות נפוץ, לפי האוצר, הוא כי במקומות עם רמת הכנסה ממוצעת גבוהה, יש שירותי אבטחה פרטיים שמעלים את תחושת הביטחון.

באופן לא מפתיע, מצאו באוצר כי ישנו פער משמעותי ביותר בין המינים בכל הנוגע לתחושת הביטחון. בעוד שכ-38% מהגברים הצהירו כי הם מרגישים "בטוח מאוד" ללכת לבד בשעות החשיכה באזור המגורים, רק כ- 17% מהנשים הצהירו כך, ומנגד, רק כ- 16% מהגברים הצהירו כי הם חשים "לא כל כך בטוח" או "בכלל לא בטוח" ואילו כ- 33% מהנשים הצהירו כך (אליהן צריך להוסיף עוד 5% שהצהירו כי הן אינן יוצאות מהבית - כאשר סביר שלפחות אצל חלקן הסיבה לכך היא היעדר תחושת ביטחון).

עוד מצאו באוצר פערים משמעותיים בתחושת הביטחון, בין ערבים ליהודים 30% מהיהודים (גברים ונשים) הרגישו "בטוח מאד" בעוד שרק 14% מהערבים הרגישו כך.

תגיות