אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסדי קנדי קראש משקיעים בכיסא בטיחות ישראלי צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מייסדי קנדי קראש משקיעים בכיסא בטיחות ישראלי

קרן ההון סיכון של חברת המשחקים קינג תשקיע 1.5 מיליון דולר במייפולד, המפתחת בוסטר חדשני לילדים. לפני כן היא השקיעה בחברה ישראלית המפתחת פלטפורמה לניהול אפליקציות. המנכ"ל: לא פוסל הקמת מרכז פעילות בארץ

03.02.2016, 12:58 | הראל עילם

המייסדים שעומדים מאחורי ההצלחה המסחררת של קנדי קראש מחפשים את המיזם המנצח הבא, והם עושים את זה בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי קרן ההשקעות סוויט קפיטל של מייסדי קינג, החברה שעומדת מאחורי המשחק הפופולרי, תשקיע 1.5 מיליון דולר במייפולד (Mifold) מרעננה. מייפולד הוקמה ב־2013 על ידי הישראלי־בריטי ג'ון סמרוי, והיא מפתחת כיסא בוסטר מתקפל ונישא לילדים. עוד לפני הגיוס מסוויט גייסה מייפולד מיליון דולר דרך פלטפורמת גיוס ההמונים אינדיגוגו, ומכרה יותר מ־9,000 יחידות ברחבי לעולם.

קראו עוד בכלכליסט

הסיפור של קרן סוויט ארוך, וקשור להיסטוריה של קינג עצמה. חמשת המייסדים של חברת המשחקים הם חברים טובים שעובדים יחד מאז שנות התשעים. קינג היתה החברה השלישית שהקימו, אך בשנים הראשונות להקמתה, היא נחשבה לכישלון מסחרי ועמדה בפני פשיטת רגל. רק בהמשך, עם ההצלחה של קנדי קראש, הצליחה החברה להגדיל את הכנסותיה ואת כמות המנויים שלה — מה שנגמר ברכישתה בנובמבר האחרון על ידי אקטוויז'ן־בליזארד ב־5.9 מיליארד דולר.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

ביולי 2015, כמה חודשים לפני הרכישה, הקימו מייסדי החברה את סוויט קפיטל, קרן השקעות שעד כה נשארה מתחת לרדאר.

בצעד חריג, מנכ"ל הקרן קריסטאן דורפר השבדי התראיין ל"כלכליסט", ואפילו חשף כי מייפולד היא לא החברה הישראלית הראשונה שבה השקיעה הקרן. "אנחנו באמת משתדלים לא להתבלט", אמר דורפר וסיפר כי באוקטובר האחרון השקיעה הקרן כחצי מיליון דולר בחברה הישראלית רולאאוט (RollOut) המפתחת פלטפורמה לניהול אפליקציות על ידי מפתחים. היא פעלה אז יחד עם קרן ההון סיכון הישראלית כנען ושמה לא התפרסם בתקשורת. "התפיסה שלנו היא שאם אתה לא צריך פרופיל תקשורתי מסיבי כדי להצליח, אין סיבה לרעש", הוא הוסיף. "אנחנו נפגשים עם מאות חברות ומשקיעים רק בטובות ביותר. אם נתפרסם יותר מדי, נהיה מוצפים בהצעות".

סוויט השקיעה מאז הקמתה בחמש חברות, כששתיים מהן הן כאמור ישראליות. "יש מעט מאוד מדינות בעולם שבהן יש ריכוז כל כך גבוה של יזמים", אמר דורפר, וציין את תל אביב באותה נשימה עם לונדון וסן פרנסיסקו. דורפר לא פסל בראיון את האפשרות להקים מרכז פעילות בישראל, והוסיף כי הוא מתכוון להגיע לארץ כמה פעמים בשנה. "בהחלט ייתכן שנשקיע בעוד חברות ישראליות כבר ב־2016", הוא אמר. "אנחנו מוצאים בישראלים תכונות כמו נאמנות, אמינות, יכולות ניהול ויכולות בין־אישיות, ויכולת חשיבה לוגית וגמישות מחשבתית".

דורפר סיפר בראיון כי סוויט קפיטל תשקיע בחברות בשלבים ראשוניים בלבד, בסכומים של בין חצי מיליון דולר למיליון דולר. לדבריו, החברה תשקיע מדי שנה במספר מצומצם של חברות, בין שש לעשר, אך תלווה אותן בצורה צמודה. מנכ"ל הקרן גם הבהיר כי הוא לא מעוניין שהחברות שבהן הוא משקיע ימשיכו לגייס אצלו כסף בהמשך, אלא מעדיף להפנות אותן לקרנות מוכרות יותר. "הסיבה העיקרית לכך היא שיש ציפייה בשוק שכאשר קרן מובילה סבב הון סיכון, היא תצטרף גם לסבבים הבאים, אחרת מדובר בסימן מאוד מדאיג".

האסטרטגיה של סוויט קפיטל, אם כך, היא לסייע לחברות לגייס הון סיכון מהקרנות הנכונות ובתנאים מועדפים. זאת גם הסיבה שבגינה הוא מעדיף לעבוד בישראל. "אנחנו לא רוצים להתפזר בהרבה אזורים גיאוגרפיים, אלא לעבוד בצורה הדוקה וממוקדת עם החברות שאנחנו מלווים. האזורים שאנחנו פועלים בהם הם לא רק כאלו שיש בהם הרבה יזמים, אלא גם כאלו שמבינים יזמות ושיש לנו בהם שותפים בתחום ההון סיכון".

תגיות