אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנקים נגד הוועדה להגברת התחרות: השימוע קצר מדי צילום: עומר מסינגר

בלעדי לכלכליסט

הבנקים נגד הוועדה להגברת התחרות: השימוע קצר מדי

בשבוע הבא יחל שלב הדיונים במסגרת השימוע הציבורי, אך לכל בנק הוקצבו בו רק שעתיים

07.02.2016, 08:32 | רעות שפיגלמן

בעוד כשבוע תחל ועדת שטרום להגברת התחרות במערכת הבנקאית את הדיונים בשלב השימוע הציבורי, כך נודע ל"כלכליסט", ומחר יהיה המועד הרשמי האחרון להגשת התייחסות כתובה לוועדה. ביום ראשון הבא יחל הדיון הראשון בוועדה עם נציגי הגופים השונים שהגישו לה התייחסויות, ובה ם חלק מהבנקים, איגוד הבנקים ונציגים של גופים חברתיים וחברות שונות במשק הנוגעות לנושא. הדיון השלישי והאחרון נקבע ל־21 בפברואר, שבוע לאחר מכן.

קראו עוד בכלכליסט

הבנקים ביקשו לדחות את הדיונים לחודש הבא, בטענה כי במסקנות הביניים של הוועדה שפורסמו בינואר נמצאו טעויות בנתונים וכי דרושה להם הכנה מספקת לקראת הדיונים בנושא. משרד האוצר דחה את הבקשה, ומלשכתו של השר משה כחלון נמסר כי "אין זמן לדחיות".

משה כחלון, שר האוצר , צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון, שר האוצר | צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון, שר האוצר , צילום: אלכס קולומויסקי

כעת במערכת הבנקאות זועמים על ההחלטה וגם על כך שלכל בנק הוקצבו כשעתיים בלבד בדיון. "הבנקים הם הנפגעים העיקריים מהמלצות הוועדה, כופים עליהם מכירת נכסים, פוגעים בחופש העיסוק ובזכות הקניין שלהם, ואחרי כל זה הוועדה לא מוכנה לשמוע את טיעוניהם ומגבילה אותם בשעתיים בלבד", אמר ל"כלכליסט" בנקאי בכיר.

מחר כאמור נקבע המועד האחרון להגשת התייחסות כתובה לוועדה. איגוד הבנקים צפוי להגיש את חוות הדעת שלו מחר, לצד בנקים אחדים שיגישו את התייחסויותיהם בנפרד. אחת ההמלצות של הוועדה היא הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים, ול"כלכליסט" נודע כי בנק הפועלים, בנק דיסקונט ובנק לאומי — שמחזיקים בישראכרט, ויזה כאל ולאוקי קארד בהתאמה — מתכוונים להגיש התייחסויות בכתב וכן להגיע לשימוע. במערכת הבנקאות ובשוק ההון חלוקים בהערכות לגבי אילו בנקים יתבקשו להיפרד מחברות האשראי שברשותם. בנק ישראל דורש שאם תבוצע הפרדה יש לאפשר לבנקים בתמורה לכך להנפיק כרטיסי אשראי משלהם.

תגיות