אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נכס משוחרר לא יוחזר: המדינה אינה יכולה לתפוס נכס אחרי שכבר שחררה אותו צילום: דנה קופל

נכס משוחרר לא יוחזר: המדינה אינה יכולה לתפוס נכס אחרי שכבר שחררה אותו

הפרקליטות דרשה לחזור ולתפוס את כספי המכירה, אך ביהמ"ש קבע שלאחר שהנכס שוחרר בלי תנאים ומגבלות, הוא חופשי לשימושו של החשוד

07.02.2016, 08:39 | זוהר שחר לוי

מה קורה כשהמדינה משחררת רכוש שתפסה לחשוד — ואותו אדם מוכר אותו? הפרקליטות דרשה לחזור ולתפוס את כספי המכירה, אך בית משפט השלום בראשון לציון קבע בשבוע שעבר שלאחר שהנכס שוחרר בלי תנאים ומגבלות, הוא חופשי לשימושו של החשוד.

בדצמבר 2013 עצרה יחידת להב 433 מנהלים ועובדים בתאגיד המים מי אביבים בחשד שקיבלו שוחד מחברות קבלניות בתמורה להזמנות עבודה. לחשודים יוחסו גם עבירות מס והלבנת הון, והמדינה תפסה לחשודים כספים ורכוש רב.

עו"ד דרור מתתיהו. שימוש חופשי, צילום: דנה קופל עו"ד דרור מתתיהו. שימוש חופשי | צילום: דנה קופל עו"ד דרור מתתיהו. שימוש חופשי, צילום: דנה קופל

אלא שמנהל שליטה ובקרת המים בתאגיד, יוסי לייבוביץ', הגיע להסכמות עם הפרקליטות באמצעות עוה"ד דרור מתתיהו והגר נגלר מפישר בכר חן וול אוריון ושות', וקיבל חלק מנכסיו ובהם גג ברחוב ישכון בת"א, שבהמשך נמכר ב־2.2 מיליון שקל.

המדינה פנתה לבית המשפט וטענה ששחרור הגג לא כלל ניקויו מחשד כרכוש אסור שמקורו בעבירה, ושלא ויתרה על האפשרות לחלט אותו. לייבוביץ' טען שמרגע שהנכס שוחרר ניתן למכור אותו בלי חשש שתמורתו שוב תיתפס. השופט שמעון שטיין הכריע לטובת לייבוביץ', וקבע שלא נמצאה עילה חדשה לתפיסה חוזרת של הנכס. מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) נמסר: "הסכמנו לשחרור הנכס תמורת החלפתו בנכס אחר, תוך הסתמכות על טענת החשוד שיישאר בישראל. אלא שהוא יצא לחו"ל והתעורר חשד שנמלט, נתפסו שוב נכסיו. נלמד את ההחלטה ונשקול את צעדינו בהמשך".

עורכי הדין דרור מתתיהו והגר נגלר ממשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון ושות' מסרו בתגובה: "אנו שמחים שבית המשפט הנכבד קיבל את בקשותינו וטענותינו, בעניין רכושו של מרשנו, תוך אמירה ברורה וחד משמעית כי המדינה אינה יכולה לעשות ברכושו של חשוד כבשלה".

תגיות