אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכר את המניות תמורת אופניים ופספס אקזיט למיקרוסופט ב-25 מיליון ליש"ט צילום: טוויטר

מכר את המניות תמורת אופניים ופספס אקזיט למיקרוסופט ב-25 מיליון ליש"ט

כריס היל-סקוט הוא אחד ממייסדי SwiftKey שנמכרה למיקרוסופט ב-174 מיליון ליש"ט. אלא שהיל-סקוט לא יראה פני מהמכירה משום שבשלבים המוקדמים של הסטארט-אפ החליט להסתפק באופניים תמורת המניות. היל-סקוט: "הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי"

09.02.2016, 12:19 | שירות כלכליסט

כריס היל–סקוט (29) הוא אחד ממייסדי הסטארט–אפ SwiftKey, שנמכר בשבוע שעבר למיקרוסופט תמורת 174 מיליון ליש"ט (250 מיליון דולר). אך הוא לא ירוויח מכך ולו פני אחד.

קראו עוד בכלכליסט

היל–סקוט, הקים את החברה ב-2008 ביחד עם שני חברים, ג'ון ריינולדס (30) ובן מדלוק (26), אך חודשיים לאחר ההקמה בחר היל–סקוט למכור את המניות שלו תמורת אופניים. הוא ככל הנראה התייאש משעות העבודה הרבות והשכר הנמוך המתלווים לעבודה בסטארט–אפ בשלביו המוקדמים. לפי הדיווחים, הוא הסתפק באופניים תמורת המניות שלו, רק שכיום אותן מניות שוות 25 מיליון ליש"ט (32.2 מיליון דולר) לאחר שהחברה נמכרה למיקרוסופט.

כריס היל-סקוט, צילום: טוויטר כריס היל-סקוט | צילום: טוויטר כריס היל-סקוט, צילום: טוויטר

נראה שהיל–סקוט מודע לפספוס הגדול, ובשבוע שעבר צייץ בטוויטר כי ההחלטה למכור הייתה "הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי". עם זאת, נראה שהוא ניצל היטב את האופניים, ולאחר עזיבת החברה שימש כצלם עבור מגזיני BMX. כעת הוא עובד ציבור ופועל לשיפור השימוש של הממשלה הבריטית בטכנולוגיה.

דובר של החברה מסר לעיתון הטיימס הבריטי כי היל-סקוט נשאר ביחסים טובים עם חבריו לאחר שעזב. אותם חברים ריינולדס ומדלוק עומדים להפוך כעת למיליונרים.

SwiftKey, המספקת שירותי ניבוי של הודעות, משתמשת ב"אינטליגנציה מלאכותית" ללימוד דפוסי הכתיבה של המשתמשים לאורך זמן, וכך היא חוזה בצורה טובה יותר את המילים שבהן הם עשויים להשתמש בהודעות. הטכנולוגיה משמשת כבר את סטיבן הוקינג לזירוז הקול המלאכותי של המחשב, והותקנה ביותר מ-300 מיליון מכשירים ברחבי העולם.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ומה תגידו על רונלד ווין מאפל שויתר על 56 מיליארד דולר!!!
12 ימים לאחר ייסוד החברה, מכר ויין את חלקו בחברה (10%) תמורת 800 דולר; בתוספת ל-1500 דולרים נוספים שקיבל בהמשך לאותה שנה תמורת הימנעות מכל תביעה כספית כלפי החברה - קיבל ויין בסך הכול 2300 דולר על חלקו בחברה. ויין העדיף לפרוש במהירות מהחברה, בשל זהירות רבה בה נקט מאז שנכשל בעסק אחר שהקים מספר שנים לפני כן. זאת במיוחד משום שכמבוגר מבין שלושת השותפים היו לו יותר נכסים שמהם יכולו נושים אפשריים לגבות חובות. לאחר פרישתו החברה צמחה בהדרגה, ונכון ל-2015 היא חברת המחשבים הגדולה בעולם, עם שווי שוק המוערך בכ-650 מיליארד דולר. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%9C%D7%93_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9F
ישראל , מה זה משנה  |  11.02.16
8.
לכל אלו שטוענים שהוא לא יכול היה לדעת-הנה למה אתם טועים
הכל בסופו של דבר הוא עניין של תוחלת. הוא קיבל אופניים, זה רווח ודאי. אבל רווח מוגבל. לא מדובר בסכום שלא היה יכול לעשות בחייו. חודש עבודה והוא היה קונה את האופניים, חודשיים. עובדתית, מוכר האופניים הסכים לתת אותם תמורת מניות. לכל היותר, הוא יפסיד אופניים. כמה זה לעומת אפשרות, נמוכה אבל אפשרית, לקבל סכום שבעצם פותר אותך מדאגות כלכליות עד לאחרית ימיך? שנית, אחד ממאה הזנקים משלב הסיד הופך לחברה ששווה כמה עשרות מיליוני דולרים לפחות. כלומר, אחוז אחד. כלומר, מבחינת תוחלת המניות שהיו בידו היו שוות כמה מאות אלפי דולרים. סביר להניח שלא תהיה לו עוד הזדמנות לעשות טעות כזאת.
09.02.16
לכל התגובות