אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
3 שנים אחרי שהשלימה גיוס של 108 מיליון דולר: סיאנו קורסת צילום: תומי הרפז

בלעדי לכלכליסט

3 שנים אחרי שהשלימה גיוס של 108 מיליון דולר: סיאנו קורסת

החברה מנתניה שפיתחה שבבים להעברת שידורי טלוויזיה דיגיטלית למכשירים ניידים נכנסה להליך של כינוס נכסים, זאת לאחר שהפכה ללא רלבנטית עם התפתחות תקן הדור הרביעי LTE. בעבר סירבה להצעת רכישה של 150 מיליון דולר

18.02.2016, 07:03 | אסף גלעד

הסטארט־אפ הוותיק סיאנו (Siano) פועל כבר שבועיים במסגרת כינוס נכסים - כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

אחרי כישלון מספר ניסיונות להצלת החברה, כל בעלי המניות הסכימו לצאת להליך כינוס הליכים. החברה הגיעה למצב זה אחרי שהגופים שתמכו בסיאנו, בהם המשקיעים JVP, בסמר וקרן ההלוואות הטכנולוגיות ויולה קרדיט (לשעבר פלנוס) החליטו להפסיק ולתמוך בחברה לאחר ביטולן של כמה עסקאות מכירה פוטנציאליות, האחרונה שבהן בהיקף של 10 מיליון דולר, רק לפני מספר חודשים, וכן בהתחשב בעובדה שהשוק המקורי אליו פנתה החברה חדל מלהתקיים. מאז פוטרו מחצית מהעובדים, וכעת מועסקים במשרדיה בנתניה 10 אנשים בלבד.

סיאנו הוקמה בשנת 2005, ונחשבה לאחת מחברות השבבים המבטיחות בישראל, כשפיתחה שבב להעברת שידורי טלוויזיה דיגיטלית למכשירים ניידים. מאז הקמתה גייסה החברה לא פחות מ־108 מיליון דולר ממשקיעים שונים כגון JVP, קרן בסמר, קרן פלנוס, DFJ תמיר פישמן, וואלדן ישראל וסטאר ונצ'רס. סיבוב הגיוס האחרון היה ב־2012. כשהיתה בשיאה, נחשבה סיאנו לספקית הגדולה ביותר של שבבים לקליטת טלוויזית דיגיטלית במדינות שבהן היה קיים תקן זה, כגון סין וברזיל. היא עוד התכוונה להיכנס לשוק האמריקאי, אך עם התפתחות תקן הדור הרביעי LTE התייתר בה הצורך. בסופו של דבר שינתה החברה את תחום ההתמקדות שלה למדעי החיים, תוך שהיא מיישמת את טכנולוגיית הרדיו שלה ליישומים בריאותיים כמו טיפול במיגרנות.

מימין: מנכ"ל סיאנו אלון עירוני ועובדי החברה. התכוונו להיכנס גם לשוק האמריקאי, צילום: תומי הרפז מימין: מנכ"ל סיאנו אלון עירוני ועובדי החברה. התכוונו להיכנס גם לשוק האמריקאי | צילום: תומי הרפז מימין: מנכ"ל סיאנו אלון עירוני ועובדי החברה. התכוונו להיכנס גם לשוק האמריקאי, צילום: תומי הרפז

ל"כלכליסט" נודע כי בשנים האחרונות ויתרה הנהלת החברה על מספר הצעות רכישה שקיבלה, הגבוהה מביניהן עמדה על 150 מיליון דולר ואחרת עמדה על 35 מיליון דולר. כעת מנהל עו"ד רונן מטרי, כונס הנכסים שמינה בית המשפט המחוזי בת"א, תהליך התמחרות בין מספר חברות שעשויות לרכוש את סיאנו, ככל הנראה בסכומים קטנים מאלה שהוצעו לה בעבר.

בטרם כינוס הנכסים, כאמור, בוטלה עסקת רכישה בהיקף של 10 מיליון דולר. במסגרת עסקה זאת הייתה אמורה לקנות חברה זרה את המוצרים הרפואיים של החברה, אך בעקבות מחלוקת הנוגעת לתנאי העובדים והמנהלים היא בוטלה. בעקבות ביטול עסקה זאת הודיעה קרן ויולה לחברה כי תפסיק לתמוך בה, מה שהוביל לבסוף להליך כינוס הנכסים.

בשנת 2012 עוד התראיין מנכ"ל החברה אלון עירוני לאתר בלומברג, הכריז כי החברה מייצרת הכנסות של 40 מיליון דולר בשנה והודיע כי בכוונתו לקחת אותה להנפקה עד שנת 2013.

מסיאנו נמסר בתגובה: "החל מ־1 בפברואר פועלת סיאנו במסגרת כינוס נכסים פעיל. עורך הדין רונן מטרי מונה על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב כמפעיל החברה מטעמו. משך תקופת הכינוס גמיש ותלוי ביכולתה של החברה לייצר מזומנים. למעלה ממחצית עובדי החברה נשארו כדי לעבוד בה בתקופת הכינוס".

תגיות