אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמת גן חוקרת את פלישת המשרדים במגדל משה אביב צילום: שאול גולן

בלעדי לכלכליסט

רמת גן חוקרת את פלישת המשרדים במגדל משה אביב

המגדל היה הראשון ששילב בין קומות משרדים ומגורים, אך ההפרדה בין שני חלקיו התפוררה. גורמים בעיריית רמת גן: בקרוב יוגשו כתבי אישום

18.02.2016, 07:56 | דותן לוי

דיירי חלק המגורים במגדל משה אביב ברמת גן טוענים לפלישה מתמשכת של בעלי חברות, ששוכרים דירות המיועדות למגורים במגדל והופכים אותן למשרדים. חלק מהחברות הן כאלה שמאפשרות מתן שירותים ומתקיימת בהן תנועה של אנשים המגיעים למגדל באופן שמפריע לדיירים. התלונות הגיעו גם אל עיריית רמת גן, שערכה לאחרונה ביקור פתע במגדל והוא הוביל לחקירות נגד משרדים העושים שימוש חורג בנכסים המיועדים למגורים במגדל.

קראו עוד בכלכליסט

מגדל משה אביב מתנשא לגובה 67 קומות. קומות 1–14 הן בבעלות בנק מזרחי, וקומות 55 ומעלה משמשות למגורים. המגדל היה הראשון ששילב בין משרדים למגורים, ובענף אומרים כי הבעיות בו נובעות בין היתר מתכנון לקוי שנובע מהיותו חלוץ בתחומו.

כך למשל אחת הדירות בקומה ה־65 במגדל, השייכת לסגן נציב מס הכנסה לשעבר אודי ברזילי, מושכרת ליזם הנדל"ן גיא מונסונגו מחברת DG נדל"ן. כתובת הדירה, שלפי הצהרות DG כוללת טרקלין עסקים, מופיעה במודעות המכירה של פרויקטים שמשווק מונסונגו. מונסונגו עצמו מודה כי המקום משמש לצורכי עבודתו, אך טוען כי הוא ומשפחתו מתגוררים בחלק אחר של הדירה. ברזילי סירב להגיב, אך במכתב שהעביר לחברת הניהול רמז כי השימוש בדירות למשרדים הוא תופעה רווחת בבניין.

מגדל משה אביב, רמת גן מגדל משה אביב, רמת גן מגדל משה אביב, רמת גן

ואכן מבדיקת "כלכליסט" עולה כי יזם הנדל"ן סמי מצלאוי השתמש בעבר בדירה בקומה ה־60 כמשרד מכירות. תכתובות מיילים בין חברת הניהול של המגדל לעירייה חושפות כי דירות נוספות במבנה משמשות משרדים. אטרקטיביות השימוש בדירות לשטחי משרדים נובעת מפערי השכירות: דמי שכירות לדירת 250 מ"ר במגדל עומדים על כ־11 אלף שקל, המשקפים מחיר של 45 שקל למ"ר. מחיר זה הוא מחצית מעלות השכירות של משרד, המוערכת ב־90–80 שקל למ"ר.

הסבת השימוש ממגורים למשרדים דורש את אישור העירייה, אך אישורים אלה לא ניתנו. חברת הניהול נותרה לטענתה חסרת אונים מול פלישת המשרדים, ומאשימה את העירייה כי אינה מסייעת לה בהתמודדות בנושא.

מעיריית רמת גן נמסר כי "הפנייה הגיעה לידי מהנדסת העיר, ובעקבותיה הובהר לנציגות המגדל כי העירייה מבצעת ביקורי פתע ומתעדת את הממצאים לטובת המשך חקירה".

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
המשך ל- 14
שכ"ד כזה יכול להגיע לכ- 10 אלף שקל בחודש. כלומר, ניפוח הדיווח של 120 אלף בשנה. אם נלך על כ- 5 אלף על הוצאות של מים, חשמל, גז, ועד בית, ארנונה ועוד כאלפיים עבור חברת ניהול (בריכה, חדר אירועים וחדר כושר) אפשר להגיע לעוד 80 אלף בשנה. כלומר, ניפוח הוצאות של כ- 200 אלף בשנה. אם הולכים על 5 שנים אחורה אז מדובר על כמיליון שקל היעדר דיווח וזה דבר רציני ביותר. מקווה לטובתו שהוא ישן טוב בלילה ושאין לו עוד דיווחי כזב כי על כזה דבר מגיע לו וואחד תביעה מרשויות המס. .
רוא"ח  |  18.02.16
לכל התגובות