אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סגרתם מרפסת? יתפסו אתכם בצילום אוויר

אופק צילומי אויר מפעילה מצלמה שמסוגלת לתעד מגובה של עד 30,000 רגל שינויים בקרקע ובמבנים עד לדיוק של 5 ס"מ. את תל אביב למשל מצלמים מהאוויר כל שבועיים וכך יכולה העיריה לתפוס כל שינוי במבנים שנעשה ללא רישיון

19.02.2016, 08:06 | עוזי בלומר

תכנון פרויקטים גדולים בתחום התשתיות, ומיפוי ישובים לצרכי גביית ארנונה ומעקב אחרי חריגות בנייה, דורשים מיפוי מדויק של פני השטח שמשתנים ללא הרף, עקב שינויים גיאולוגיים וכתוצאה מפעילות אנושית. חברת אופק צילומי אויר החלה להפעיל לצורך זה מערכת צילום מתקדמת שמסוגלת למפות את השטח מגובה רב בדיוק של סנטימטרים בודדים, ולהשוות באופן אוטומטי את הנתונים החדשים לנתונים קודמים, כדי לזהות את השינויים בשטח.

אופק מפעילה את מטוס בו מותקנת מערכת הצילום האווירית "אולטרה קאם איגל" מתוצרת חברת Vexel האוסטרית, מבית מיקרוסופט. עלות המערכת והטמעתה היא כ-10 מיליון שקל. המערכת מבצעת איסוף נתונים אווירי מגובה של עד 30,000 רגל ומעבדת אותם בתהליך אוטומטי לתוצרים כגון - מיפוי לקנה מידה הנדסי, קווי גובה, מידול תלת ממדי של ערים, ומיפוי טופוגרפי ברזולוציה של סנטימטרים ספורים.

באחרונה השלימה החברה פרויקט מיפוי אווירי של קפריסין בעלות 5 מיליון יורו. המיפוי בוצע לבקשת ממשלת קפריסין, הנאבקת במצב כלכלי קשה. באמצעות מיפוי מדויק של שטחי המבנים והשימוש בהם, תוכל הממשלה לחזק את גביית הארנונה ולהגדיל את ההכנסות ממיסים. לדברי אודי פרידלנדר, יו"ר ובעלי אופק צילומי אויר, הפרויקט מיפה את אופי השימוש ואת גודלם המדויק של כ-500 אלף מבנים בקפריסין, ובוצע גם מידול טופוגרפי מלא של האי לצורכי פיתוח תשתיות עתידיות.

בישראל מצלמת אופק צילומי אוויר עבור פרויקטים תשתיתיים גדולים ועבור רשויות מקומיות. מטוסי אופק מצלמים את כל שטח העיר תל אביב-יפו בתדירות של פעם בשבועיים, וכך יכולה עיריית ת"א יפו לראות באופן מהיר כל שינוי שמבוצע באופן השימוש או בגודל נכסים שונים בתחומי העיר.

כל שינוי בקרקע או במבנים ייקלט בעדשת המצלמה, צילום: אופק צילומי אוויר כל שינוי בקרקע או במבנים ייקלט בעדשת המצלמה | צילום: אופק צילומי אוויר כל שינוי בקרקע או במבנים ייקלט בעדשת המצלמה, צילום: אופק צילומי אוויר

תגיות