אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היורו היציג איבד 0.7% ל-4.319 שקלים; היורו והליש"ט נופלים בשווקים העולמיים צילום: בלומברג

היורו היציג איבד 0.7% ל-4.319 שקלים; היורו והליש"ט נופלים בשווקים העולמיים

בשוק המקומי ירד שערו היציג של הדולר ב-0.1% ל-3.907 שקלים - לפני הודעת הריבית; הדולר רץ קדימה מול המטבעות המובילים: הליש"ט מאבד 1.2% ל-1.409 דולר, היורו יורד ב-0.8% ל-1.103 דולר

22.02.2016, 15:37 | מיקי גרינפלד

לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל: הדולר היציג ירד ב-0.1% ל-3.907 שקלים, היורו איבד 0.7% ושערו היציג נקבע על 4.319 שקלים.

בשוקי המט"ח העולמיים מתחזק הדולר מול המטבעות המובילים: הדולר ממשיך לטפס מול הין היפני, עם עלייה של 0.6% לרמה של 113.17 ין לדולר; היורו נחלש מול הדולר ב-0.8% ונסחר ברמה של 1.103 דולר ליורו; הליש"ט נופלת ב-1.2% עד ל-1.409 דולר ללירה.

קרנית פלוג, צילום: אלכס קולומויסקי קרנית פלוג | צילום: אלכס קולומויסקי קרנית פלוג, צילום: אלכס קולומויסקי

היום בשעה 16:00 תתפרסם הודעת הריבית של בנק ישראל. במיטב דש, לאומי שוקי הון, לידר והלמן אלדובי שותפים להערכות כי הבנק המרכזי צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.1%. "ההאצה בפעילות הכלכלית ברבעון הרביעי ועלייה מתונה באינפלציית הליבה יתמכו ביציבות ברמת הריבית", אומרים בלידר.

   

במידה שאכן הריבית תישאר ברמתה, הרי שבכך נציין שנה ללא שינוי בשיעור הריבית. בדיוק לפני שנה הוריד הבנק המרכזי את הריבית במשק ב-0.15%, ושיעורה ירד מ-0.25% ל-0.1%.

 

 דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, כותב בסקירתו השבועית כי "בתנאים הנוכחיים, בנק ישראל צפוי לשמור על רמת ריבית בנק ישראל הנוכחית ללא שינוי בחודשים הקרובים לפחות. במידה שריבית הפד תיוותר ברמתה הנוכחית תקופה ארוכה יחסית (כפי שמגלמים בשלב זה חוזי הריבית בארה"ב), בנק ישראל אף עשוי להותיר את הריבית ללא שינוי גם עד לראשית שנת 2017".

במיטב דש אומרים כי אכן הנתונים הכלכליים במשק מצביעים על המשך הצמיחה, וייתכן שאף על האצה מסוימת. "השיקולים העיקריים נגד הורדות הריבית יהיו המשך עליות המחירים בשוק הנדל"ן והעובדה שהתייחסות לריבית השלילית בעולם השתנתה בחודש האחרון, כאשר לא בטוח כלל שתועלתה עולה על הנזק הנגרם ממנה.  

ציפיות האינפלציה עלו בחדות בשבוע שעבר. המשקיעים ממשיכים להיות מאוד רגישים ולא בצדק לשינויים קצרי טווח במחירי הנפט. אנו עדכנו את התחזית לאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים ל-0.4%, כאשר האינפלציה בשנה האחרונה, בניכוי השפעת החלטות הממשלה והירידה במחיר הדלק הייתה כ-0.5%", אומר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש.

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר שהדולר-שקל מנסה להתבסס בשבוע האחרון מעל רמת 3.91 וכי המשך הדרך תלוי במידה רבה במגמה בשווקים הפיננסיים.

"החולשה של השקל בתקופה האחרונה נובעת בין היתר מהמסרים הכפולים של בנק ישראל ומהספקולציות בדבר האפשרות שבנק ישראל יוריד את הריבית לרמה שלילית. אף כי היום בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, המשקיעים יוכלו ללמוד מהצהרת הבנק ומדברי הנגידה לאן מועדות פניו של הבנק ומה ההיתכנות של צעדים מרחיבים נוספים", אומרים עוד ב-FXCM.

תגיות