אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאומי מוכר את הסניף המיתולוגי ברחוב הרצל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

לאומי מוכר את הסניף המיתולוגי ברחוב הרצל

מכירת הסניף התל אביבי משתלבת ברצף מכירות של נכסים השייכים לבנק. בספטמבר נפרד הבנק מהבניין ההיסטורי באחד העם תמורת 77 מיליון שקל

22.02.2016, 06:50 | רחלי בינדמן

סוף תקופה בבנק לאומי: כחלק מהאסטרטגיה של הבנק להוציא את עיקר הפעילות שלו ממרכז תל אביב משיקולי התייעלות, החליטה הנהלת לאומי למכור את הסניף המרכזי והמיתולוגי בפינת הרחובות הרצל ויהודה הלוי בתל אביב, כך נודע ל"כלכליסט". הסניף המרכזי של הבנק פועל בצומת הרחובות עוד לפני קום המדינה ומועסקים בו מאות עובדים.

הבניין רשום בספרי הבנק לפי הערך ההיסטורי שלו כך שכל עסקת מכירה שיבצע צפויה ליצור לו רווח של עשרות מיליוני שקלים, זאת בין היתר כיוון שהבנק גם מחזיק בזכויות להקמת מגדל מגורים של 20 קומות בשטח. הנהלת הבנק שיושבת בבניין סמוך תישאר במקומה.

קראו עוד בכלכליסט

הבניין בהרצל, צילום: עמית שעל הבניין בהרצל | צילום: עמית שעל הבניין בהרצל, צילום: עמית שעל

בהנהלת הבנק טרם החליטו לאן להעביר את הסניף, אך המטרה היא למצוא מקום זול יותר מחוץ לתל אביב . רוכש הבניין יתבקש תחילה להשכיר את הבניין לבנק למשך כשנתיים, עד שיוחלט לאן יועתקו הסניף והעובדים.

המטרה המרכזית של המהלך היא כאמור התייעלות, והרווח הצפוי יסייע לבנק לעמוד ביעדי הלימות ההון שלו, כלומר להגדיל את ההון העצמי שלו. יחס הלימות ההון הנוכחי של הבנק הוא 9.3%, זאת בשעה שהפיקוח על הבנק קבע יעד הלימות הון של 10.3%. יחס הלימות הון הוא יחס בין ההון העצמי של הבנק לבין נכסי סיכון כמו הלוואות ופקדונות.

מכירת הסניף משתלבת ברצף מכירות של נכסים השייכים לבנק, במסגרת מהלכי ההתייעלות שבהם החלה הנהלת הבנק לפני שלוש שנים. בספטמבר 2015 חשף "כלכליסט" כי לאומי מוכר את הבניין ההיסטורי ברחוב אחד העם 13 לחברת קנדה ישראל בתמורה ל־77 מיליון שקל.

בחודש דצמבר 2014 נחשף כי הבנק פועל למכירת נכסים בהיקף כולל של 10,000 מ"ר, זאת במקביל לשכירת שש קומות משרדים במגדל צ'מפיון מוטורס בבני ברק לשם הוא החל להעביר חלק גדול מפעילותו וכ־500 עובדים, בחוזה לעשר שנים.

עוד נודע כי הבנק צפוי להעמיד למכירה שני מבנים צמודים ברחוב לילנבלום 8 ו־10 בתל אביב שבהם יושבים משרדי התפעול והמטה של הבנק.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
סניף מיתולוגי
באמת סניף מיתולוגי ולמי שעבד שם זה כואב. זה היה פעם בנק אנגלו פלשתינה יש הנהלה כסחיסטית לבנק לאומי. סוגרת סניפים. מעבירה לקוחות . אין שרות יש אפליקציה. במשך השנים שינו את צורתו מבחוץ ומבפנים כך שלא חלה עליו חובת השימור. וחבל. הסניף נבנה לפני כ 100 שנים וכך הורסים לנו את ההיסטוריה.
ליאורה , תל אביב  |  03.03.16
14.
אני מתרשם שלאומי מחפש להפטר מלקוחות "בעייתיים"...
ב"בעייתיים" אני מתכוול לאוכלוסית שאין לה כסף פרט לסכום החודשי הצנוע שהם מקבלים מהבטוח הלאומי, מהפנסיה וכדומה. לאן הם ילכו ? שאלה טובה... גם הבנקים האחרים סוגרים סניפים, סגרים עמדות טלר... קוראים לטירוף הזה, "בנקאות דיגיטלית". לא צריך סניף. די במחשב בבית ובסמרטפון. במדינה ללא מזומנים, זה בסדר גמור. אבל, מה יעשו הקשישים ? מה יעשו העוורים ? מה יעשו אלפי ועשרות אלפי משפחות שאין להן שום הבנה בהפעלת מחשב ? כנראה שהתשובה תהייה בבנק הדואר... שאינו ערוך בשום צורה לקלוט את הכמוית אלה... יהיה "שמח".
דוד מלכי  |  23.02.16
11.
8, לדברייך אין שום בסיס. ת"א פורחת בכל ההיבטים. היא לא התרוקנה
מחברות הייטק, נהפוך הוא, עוד ועוד חברות עוברות לאזור רוטשילד: תגגלי "חברות ההיי-טק עוברות למרכז ת"א" לגבי מרכזי קניות - את בטוחה שאת גרה בתל אביב? כי אני מפקפק בכך. העיר עמוסה אנשים ובילויים. ובכל כמה חודשים נפתח אזור בילויים חדש. ככה שהדברים שאת אומרת מופרכים ומאירים אותך באור מגוחך. לא ברור למה המרמור והשנאה הזאת. זה מה שיישאר מתל אביב. אם תפקחי את העיניים תגלי שישאר הרבה יותר מזה. אבל בהצלחה בחיים עם כל המרמור הזה שאת הולכת איתו.
שלום , גבעתיים  |  22.02.16
לכל התגובות