אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע מכר שגיא דירה ביפו לפי שווי של 30 אלף שקל בלבד? צילום: עמית שעל, אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מדוע מכר שגיא דירה ביפו לפי שווי של 30 אלף שקל בלבד?

חברה בבעלות איש העסקים מכרה ב־10,000 שקל בלבד את מניותיה בפרויקט שבו החזיקה זכויות לשליש דירה. אביו של שגיא: לפרויקט חובות כבדים

23.02.2016, 06:56 | תומר גנון

כמה שווה דירה בפרויקט בקרבת מגדל השעון ביפו? אם להסתמך על עסקה שביצעו לאחרונה איש העסקים טדי שגיא ואביו עמי - מעט מאוד. השניים החזיקו ב־0.36% ממניות חברה המחזיקה בבניין ברחוב מרזוק ועזר 11, המשקפים זכויות לכשליש דירה בפרויקט. לטענת בעל מניות בחברה, כל דירה בפרויקט שווה כ־2 מיליון שקל, על כן מפתיע שבינואר סיכמו שגיא ואביו על מכירת חלקם ב־10,000 שקל בלבד למחזיק מניות הרוב בפרויקט.

קראו עוד בכלכליסט

העסקה נחשפה בעקבות סכסוך בין בעלי מניות בחברת מגדל השעון ביפו, שמחזיקה בבניין. בפרויקט 95 דירות בשטח 60 עד 100 מ"ר, המיועדות לשכירות ארוכת טווח לעשר שנים. רק בסוף התקופה יכולים היזמים למכור את הבניין בשלמותו.

הבניין ביפו. הדירות מיועדות לשכירות של 10 שנים, צילום: עמית שעל הבניין ביפו. הדירות מיועדות לשכירות של 10 שנים | צילום: עמית שעל הבניין ביפו. הדירות מיועדות לשכירות של 10 שנים, צילום: עמית שעל

על פי רשם החברות, בעלת המניות הגדולה בחברת מגדל השעון (79%) היא תינהב, שבשליטת יעקב לב. בסוף ינואר החזיקו שגיא, אביו עמי ושותף נוסף 0.36% ממניות הפרויקט באמצעות חברת ט.א.ש.א. בינואר חתמה ט.א.ש.א על עסקה למכירת מניותיה לתינהב תמורת 10,000 שקל.

בעלת מניות אחרת, חברת ס.ב. ניהול מקרקעין, שבבעלות ברוך סער, המחזיקה ב־20% ממניות מגדל השעון, ונמצאת בסכסוך עם תינהב, טוענת שמדובר במחיר אפסי שאינו משקף את השווי ההוגן. ס.ב. שלחה לתינהב לפני כשבועיים הצעה משלה לרכוש ב־2 מיליון שקל את מניות ט.א.ש.א שהועברו עקרונית לידי תינהב. היא אף צירפה צילום המחאה על 200 אלף שקל, מקדמה של 10%.

מימין: עמי וטדי שגיא. "מכירת המניות שיקפה את ערכן האמיתי", צילום: אוראל כהן מימין: עמי וטדי שגיא. "מכירת המניות שיקפה את ערכן האמיתי" | צילום: אוראל כהן מימין: עמי וטדי שגיא. "מכירת המניות שיקפה את ערכן האמיתי", צילום: אוראל כהן

תינהב הודיעה שאף שסיכמה עם שגיא, היא אינה מתנגדת להצעה החדשה. בשבוע שעבר היא ביקשה מס.ב. להעביר את יתרת הסכום בתוך שלושה ימי עסקים, אחרת תשלים את העסקה מול החברה של שגיא ואביו. טרם ידוע המהלך של ס.ב. הושלם.

בין תינהב לס.ב. ניטשת מחלוקת כבדה בנוגע להערכת שוו הבניין. לטענת מקורבים לשגיא ולאביו, השווי ברוטו של הבניין הוא כ־100 מיליון שקל. אלא שעל פי פסיקת השופטת דניה קרת־מאיר מבית המשפט המחוזי בתל אביב, לחברת מגדל השעון יפו יש חוב של כ־90 מיליון שקל לבעלים יעקב לב. לכך, הם טוענים, יש להוסיף חובות שוטפים לספקים של כ־10 מיליון שקל.

לטענת מקורבי שגיא, הניסיון לקשור בין שווי המניות בחברה לשווי דירה בבניין הוא חסר בסיס. לטענתם, גם אם כל הדירות יימכרו בעוד כמה שנים ב־2 מיליון שקל לדירה, לא ברור אם למגדל השעון יהיה מספיק הון לכסות את חובותיה.

מטעמו של עמי שגיא נמסר: "ט.א.ש.א. מחזיקה בפחות מ־0.4% מהון המניות של מגדל השעון. מכירת המניות המעטות שיקפה את ערכן המלא והאמיתי. בטרם המכירה ט.א.ש.א בחנה את מצבה הכלכלי של מגדל השעון וקיבלה מידע על הערכות שווי של מניות החברה ועל חובותיה המוערכים ב־100 מיליון שקל".

דוברו של טדי שגיא מסר: "לטדי שגיא אין ולא היתה כל מעורבות בחברות המוזכרות בכתבה. הוא מחזיק בעקיפין בשיעור זניח במיוחד במגדל השעון, ולא היתה לו מעורבות בקבלת ההחלטות בעניין זה בט.א.ש.א".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מהלך חכם. יש מצבים שכלפי חוץ זה נראה שווה הרבה.
חכם יודע שזזה לא שווה הרבה. ככה עובדים אנדים עם ראיה ניסיון ויכולת לוותר על כאילו רווח עתידי וחוסכים כאב ראש. אחלה צעד. יש בעלי ממון שנכנסים לכל דבר החוכמה בעסקים היא איך לצאת מהדבר מרגע שהבנת שזה לא שווה. לצאת הכי קשה מטומטם נשאר כדי אולי להרוויח חכם מוכר כדי לא להפסיד. המטומטם קונה וקונה ולא מוכר. בעוד כאן רואים מהלך חכם שרק גאון עיסקי בצע במהירות לצאת.
מעמיק  |  01.06.18
לכל התגובות