אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בונסה ביינה: מלכת שבא כובשת את רחובות

בונסה ביינה: מלכת שבא כובשת את רחובות

"אין בי פחד, יש בי אמונה ויש לי את כל מה שאני צריכה בשביל להצליח", אומרת ביינה, יזמית המסעדה בת העדה האתיופית, שמנהלת קייטרינג ומסעדה מצליחים שנפתחו לאחר פיטורים ממפעל פולגת

08.03.2016, 09:38 | בשיתוף מעוף
כל יזם חייב להצטייד בשתי תכונות לפני שהוא יוצא לדרך עצמאית: הראשונה היא אומץ לב וחוסר פחד. השנייה היא היכולת להאמין. בוסנה ביינה היא אישה כזאת, היא הצטיידה באומץ לב בשנת 1991 בדרך הארוכה מאתיופיה לישראל, כאשר עלתה עם ילדה בת ארבע. וחזרה למאגר האומץ כשפוטרה לפני כארבע שנים ממפעל פולגת ופתחה עסק לקייטרינג. לפני כחצי שנה, היא גייסה שוב את שתי התכונות ופתחה מסעדה אתיופית ברחובות.

בוסנה, (50) תושבת קריית גת, מעידה על עצמה שתמיד אהבה לבשל למשפחתה. אולם בעקבות הפיטורים הכואבים אחרי שנים רבות בהם רקחה מטעמים לאביה, שלושת ילדיה ובעלה, החליטה לקחת את התשוקה לבישול אתיופי אותנטי ולאירוח ולפתוח עסק לקייטרינג מביתה בקריית גת.

לפני כחצי שנה פתחה את מסעדת GOJO ברחובות, אותה היא מנהלת יחד עם בנה, המשמש כמנכ"ל המסעדה ובעלה, שמגיע לעזור בעבודה השוטפת לאחר העבודה.

פגשנו את בונסה כדי ללמוד על הדרך שעשתה ועל הדרך שעוד תעשה

בונסה ביינה בונסה ביינה בונסה ביינה

פתיחת מסעדה היא אתגר לא פשוט שמכיל לא מעט סיכונים. לא היו לך חששות בדרך להגשמת החלום?

"אני לא מפחדת משום דבר חוץ מהקב"ה. האמנתי בעצמי וביכולות שלי. בנוסף, המשפחה שלי תמכה ותומכת בי לאורך כל הדרך וחשוב מכל, הבנתי שעל מנת להתקדם, אני חייבת לצאת מקריית גת ולפתוח מסעדה. כיום, אחרי חצי שנה, אני מרגישה שעשיתי את הצעד הנכון בזכות הרצון שלי להגשים את עצמי, האמונה שלי ביכולות שלי להצליח וכמובן, בזכות הכלים וההכשרה שקיבלתי במעוף".

הדרך ממפעל בקרית גת לפתיחת מסעדה היא לא משהו טריוויאלי. איך עברת בין העולמות האלה?

"השתתפתי בקורס "יוזמים עסק" עם פיטורי מפולגת. מבחינתי מעוף היה הגשר שלי, מעבודה במפעל ועד ליזמות מוצלחת בתחום ההסעדה. למדתי במעוף לעומק היבטים מגוונים של הקמת עסק: החל מניהול מלאי וכספים, ועד שיווק חכם וניהול כח אדם.

מיכל אברהם שלהבית, ז"ל, היועצת שליוותה אותי במהלך הקורס ולאחריו והלכה לעולמה לצערי, ליוותה אותי גם לאורך כל התהליך: מפיטורי מפולגת, דרך הקמת העסק בבית ועד לאיתור הנכס ברחובות ובניית תכנית עסקית שהיוותה את הבסיס לפתיחת העסק".

מה התהליכים שעברת בדרך הקשה להקמת המסעדה?

"הצעד הראשון היה היציאה מהמפעל לעסק קייטרינג עצמאי שפעל מהבית ומשם, תוך זמן קצר, הבנתי שאני צריכה להתקדם לפתיחת מסעדה והתחלתי יחד עם מיכל בגיבוש הצעד השני – הקמת מסעדה.

גם כאן מיכל ליוותה אותי בבחירת המקום למסעדה, עזרה בפגישות עם מסעדנים באזור שחלקו מהניסיון שלהם ובחירה של יועץ מס ואדריכלית המתמחה ברישוי עסקים.

בשנים האחרונות המטבח האתיופי זוכה לפופולריות רבה באזור תל אביב. איך מגיב הקהל ברחובות למטבח הזה?

"למטבח האתיופי טעמים ייחודיים ומסקרנים ויש לו שתי תכונות פופולרית ובריאות במיוחד: הראשונה היא הקרבה שלו למטבח הצמחוני והטבעוני, בזכות השימוש הרב בירקות ובקטניות ושימוש מועט מאוד בבשר ועוף. התכונה השנייה היא השימוש בקמח טף, שהוא ללא גלוטן, כבסיס ללחם שלנו – האינג'רה.

מי לקוחות המסעדה?

"יש לנו שלושה סוגי לקוחות: משפחות אתיופיות שמגיעות לאכול אוכל של בית, מי שחזר מאתיופיה ומחפש את הטעמים המוכרים מהביקור והלקוחות היקרים לי במיוחד – אלה שמגיעים כי שמעו על מסעדה אתיופית עם אוכל טעים ושירות מצוין. לדעתי הלקוחות האלה הם אמצעי השיווק הטוב ביותר שלנו".

המשפחה לוקחת חלק פעיל במסעדה?

"יש לי שלושה ילדים: הבן האמצעי (24) הוא מנכ"ל המסעדה. מלבדו כל יום אחרי העבודה מגיע בעלי ומצטרף אלינו בעסק. שני הילדים האחרים תומכים מרחוק – אחת לומדת סיעוד בארצות הברית, והקטן, לוחם מג"ב".

מה החלום שלך ואיך את מגשימה אותו באמצעות העסק?

"מאז שעליתי לארץ אני רואה איך כל העדות בישראל חוגגות את התרבות והמורשת שלהן. אני יודעת שלנו, העדה האתיופית, יש הרבה מאוד מה לתרום לתרבות בישראל. התרבות האתיופית היא עשירה ועתיקה ואני רוצה שכולם יכירו אותה ושיוותרו על הדעות הקדומות שלהם בדרך.

מכיוון שאוכל פותח לבבות, אני מאמינה שהמסעדה יכולה להיות כלי חשוב ביצירת היכרות וקירוב לבבות בין כלל ישראל ובין העדה האתיופית, וחשוב לא פחות, ביצירת גאוות יחידה של הקהילה האתיופית הצעירה".

מה המוטו שלך?

"אני מאמינה שהקב"ה אחראי לפרנסה ולכסף ואני מאמינה שהוא דואג לי, לכן אני נמצאת בשמחה ובטחון בתוך העשייה. כשאנשים שומעים שיש לי מסעדה הם לא מאמינים, אבל בעצם עם עצות טובות והכוונה נכונה אני מצליחה לפרנס את המשפחה וליהנות"

לפרטים נוספים באתר מעוף לחץ כאן>> 

לעמד הפייסבוק של הסוכנות לעסקים קטנים לחץ כאן>>

 

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אני בעלה של מיכל אברהם ז"ל שמוזכרת בכתבה.
אני בעלה של מיכל אברהם ז"ל שמוזכרת בכתבה. מיכל הייתה כלכך גאה בעבודתה עם הקהילה האתיופית. מאוד חשוב היה לה לעשות הכל להצלחת הקהילה.  המסעדה המדוברת והעבודה עם בונסה הייתה אחד מרגעי האושר הגדולים שלה לפני פטירתה. תודה לכם על הכתבה ועל ציון חלקה של מיכל ז"ל
BottleOpener  |  18.08.16
לכל התגובות