אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים לצלם סלפי בהודו? לא תוכלו לעשות זאת בבומביי צילום: איי אף פי

רוצים לצלם סלפי בהודו? לא תוכלו לעשות זאת בבומביי

הרשויות בעיר הכריזו על 16 אזורים שבהם אוסר להצטלם סלפי לאחר שהודו זכתה בתואר המפוקפק של המדינה שבה הכי הרבה אנשים נהרגו בעת צילום שכזה

25.02.2016, 11:59 | שירות כלכליסט
הרשויות במומביי, הודו הכריזו על 16 אזורים ברחבי העיר שבהם אסור לצלם "סלפי", זאת כחלק מהמאמצים של הרשויות להזהיר את האנשים לא לנקוט בסיכונים מיותרים בניסיון לצלם את הפורטרט העצמי המושלם.

הודו זכתה ב-2014 בתואר המפוקפק של המדינה שבה הכי הרבה אנשים נהרגו בעת צילום סלפי: 19 מתוך 49 מקרי המוות שנגרמו באותה שנה בעת צילום סלפי התרחשו בהודו. נתון זה נובע בין השאר מגודלה של הודו המונה 1.25 מיליארד תושבים ומהיותה אחד מהשוקי הסמארטפון הצומחים בקצב המהיר ביותר בעולם.

סלפי בבומביי. רק בחודש שעבר נהרגה בת 18 בעת הצילום, צילום: איי פי סלפי בבומביי. רק בחודש שעבר נהרגה בת 18 בעת הצילום | צילום: איי פי סלפי בבומביי. רק בחודש שעבר נהרגה בת 18 בעת הצילום, צילום: איי פי

אחת הדוגמאות האחרונות היא מינואר, אז נפלה בחורה בת 18 וטבעה בים בזמן שניסתה לצלם עצמה באתר התיירות

הפופולארי, מבצר בנדסטנד. עוד קודם לכן, בינואר 2014 נהגרו 3 סטודנטים, שהיו בדרכם לטאג' מאהל, והחליטו להצטלם כשברקע רכבת מתקרבת. 

בעקבות המגמה הזו, המשטרה במומביי הכריזה על אזורים הנחשבים בעלי סיכון גבוה כאזורים ללא סלפי. מדובר בעיקר על אזורים לאורך החוף שבהם אין מעקות או מחסומים. במשטרה מתכוונים גם לצאת בקמפיין להעלאת המודעות לבעיה.

עם זאת, בשלב זה נראה שהשלטים שמכריזים כי מדובר באזורים ללא צילומי סלפי, עדיין לא מצליחים למנוע מאנשים להצטלם, ורבים מהם אף בוחרים לעשות זאת כשהם עומדים על קצה צוק. אפילו ראש הממשלה נרנדרה מודי נכנע לטרנד, ומפרסם באינטרנט תמונות סלפי שלו עם מנהיגים מרחבי העולם.

תגיות