אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנגיד הסיני במסר מרגיע: לא נבצע עוד פיחות בשערו של היואן צילום: בלומברג

הנגיד הסיני במסר מרגיע: לא נבצע עוד פיחות בשערו של היואן

הנגיד ז'ו אמר את הדברים בכינוס ה-G20 שהחל היום בשנגחאי; הביע ביטחון לגבי מצבה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם; שר האוצר הגרמני הביע התנגדות לתמריצים פיסקאליים

26.02.2016, 09:21 | שירות כלכליסט

סין לא תבצע עוד פיחות בשער היואן כדי לתמוך בכלכלתה, כך אמר היום (ו') הנגיד הסיני ז'ו שיאוצ'ואן בפתיחת כינוס נגידי ושרי האוצר של ארגון ה-G20 שהחל בשנגחאי. לדברי ז'ו, וכן לדברי בכירים סינים נוספים שנכחו באירוע, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם נמצאת במצב טוב. במקביל ביקשו הבכירים למתן את הציפיות לגבי קצב הרפורמות הכלכליות במדינה.

קראו עוד בכלכליסט

יש לציין, כי הפיחות שביצעה סין בשער המטבע שלה היה בין הגורמים שהביאו לירידות החדות בשערי הבורסות שלה. ז'ו העביר היום מסר לפיה סין בטוחה בעצמה, ואמר כי יש מקום לעוד צעדים מוניטאריים. בכך רמז למעשה לאפשרות להורדת ריבית במשק.

הקטר הסיני ימשיך לדהור?, צילום: רויטרס הקטר הסיני ימשיך לדהור? | צילום: רויטרס הקטר הסיני ימשיך לדהור?, צילום: רויטרס

ז'ו אמר עוד כי על פי הנתונים הכלכליים העדכניים, סיכויי הצמיחה של כלכלת סין הינם טובים ביחס לשנה הנוכחית. בנוגע לרפורמות במדינה אמר כי "ברור מהו כיוון הרפורמה, אך ניהול קצב הביצוע שלה יצריך חלונות של הזדמנויות ותנאים נאותים. הקצב ישתנה אולם הרפורמה תיעשה בכוונה להמשיכה וכיוונה לא ישתנה".

ראש קרן המטבע העולמית, כריסטין לגארד, נאמה בפתיחת הוועידה ואמרה שסין עומדת מול אג'נדה "מכריעה" של רפורמות מבניות והדגישה את חשיבותה של המשימה על רקע רצונם של מנהיגי סין לפתוח את הסקטור הפיננסי ולהרחיק את הכלכלה מהשקעות מבוססות חוב. שר האוצר של סין לו ג'יוואי קרא למדינות ה-G20 לעבוד בצוותא על מדיניות כלכלית ולצמצם עוד יותר את החסמים למסחר ולעסקים ביניהן.

דברי ז'ו בנוגע לשער היואן התפרסמו לאחר ששר האוצר האמריקאי, ג'ק לו השמיע דברי תוכחה נגד סין בראיון לוול סטריט ג'ורנל, שבו קרא לה להימנע מפיחות חד נוסף של שער החליפין. לו קרא לסין לשתף מהן כוונותיה לגבי המדיניות הכלכלית שלה "בבירור ובפומבי אחרת הפרשנות תיעשה בשבילה".

עוד אמר ז'ו כי הוא לא מודאג לגבי תשלומי החוץ של סין למרות נפילות לאחרונה ברזרבות המט"ח שלה והוסיף כי תנודתיות ברזרבות היא דבר שבשגרה. הוא אמר גם שמעתה המדיניות הכלכלית של סין תהיה יותר פרואקטיבית.

גרמניה נגד תמריצים פיסקאליים

בתוך כך שר האוצר של גרמניה, וולפגנג שויבלה, הביע התנגדות לביצוע תוכנית תמריצים פיסקאלית מטעם ה-G20. במקום זאת, מבקשת גרמניה להתמקד ברפורמות מבניות כדי לחזק את שיעור הצמיחה הלאומי. הוא אמר גם שלא נותר עוד מקום לצעדי מדיניות מוניטארית והזהיר ששימוש בחוב כדי לממן צמיחה הופכת כלכלות ל"זומבי".

"דיון נוסף בתמריצים רק מרחיק אותנו מהמשימות האמיתיות שיש לבצען", אמר שויבלה, שהוסיף כי  קובעי המדיניות בגרמניה "לא מסכימים לחבילת תמריצים פיסקאליים של ה-G20 כפי שנאמר, וזאת במקרה שתחזיות הסיכונים אכן יתממשו".

עמדתו מעמידה אותו בקונפליקט עם חברות אחרות של ה-G20. שר האוצר האמריקאי לו אמר בראיון טרם הגעתו לשנגחאי כי ארה"ב דורשת התחייבות רצינית יותר מחברות אחרות של הקבוצה לשימוש במדיניות מוניטארית, בצעדים פיסקאליים וברפורמות מבניות כדי להגביר את הביקוש. שר האוצר הסיני אמר מצדו כי ארצו מוכנה להרחיב את הגירעון הפיסקאלי.

שר האוצר הגרמני אמר עוד שהצניחה במחירי הנפט כבר הביאה עמה תמריץ "עצום" לביקוש. הוא הוסיף שמדיניות פיסקאלית יקרה עלולה להניח את היסודות למשבר עתידי.

תגיות